Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek mokėjot už gimdymą? III dalis

Sutinku su nuomone, kad musu gydytojai yra islepinti ir kuo toliau, tuo linksmiau. Mano sese beveik pries metus gimde Siauliu GN, jei gerai pamenu, su niekuo nesitare ir niekam nemokejo, tik isvaziuojant geliu ir saldainiu dave. Gimdymas praejo sklandziai, tik siek tiek ilgiau palaike ligoninenj, nes mazei svoris krito, o paskiau ir baltymo rado.
O va pusbrolio zmona gimde Silutes GN, tai ten jau kosmaras - gimdymas ilgas ir sunkus, nes leliukas turejo apsivyniojes virkstele ir kazkaip idomiai lindo lauk, gimde pas vedeja, tai kol jam nedave pinigu, tol normaliai neziurejo. Is pradziu dave 200, bet tas pasake, kad arbatos be cukraus negeria, dave 400 Lt....
As esu uzsienyje, nestumo prieziura esu visai patenkinta, nes maniskis sklandus ir be jokiu nusiskundimu, nei uz vienus tyrimus nemokejau, uz gimdyma irgi nemokesiu.
Ir kaip pries tai pasisakius mamyte minejo - gydytoju islaikymas yra valstybes, o ne busimu mamyciu problema, manau, jei visos pradetu pries tai maistaut, nusileistu is padangiu ir daktarai, o dabar kuo daugiau duodi, tuo daugiau praso gun_bandana.gif bash.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 01 09, 18:17)
yra tokiu prie babkiu maždaug aš už viska galiu užmoket cool.gif tegu moka prašom tik nereikia visoms palatos draugems girtis ir ttttt, ir kelt daktaru stafkes... doh.gif

sutinku, sutinku ir dar karta sutinku!!!
Atsakyti
QUOTE(Liora @ 2008 01 09, 20:11)
sutinku, sutinku ir dar karta sutinku!!!

ir as uz thumbup.gif bigsmile.gif man cia jau panasu ne i gydytoju prasomas sumas, o i paciu mamyciu musi, kuri daugiau gali duot... juk ne visi gydytojai ivardija suma....ir tikrai retas pasako , kad arbatos be cukrau negeria, ta prasme mazai davei..aisku visokiu pasitaiko, bet kur gi ne, jei viena duoda kelis simtus, o kita tukstanti, o kaip sakant apetitas atsiranda bevalgant, o maitinam mes pacios juos ir visai negalvodamos..... doh.gif
Atsakyti
Pati dirbu gydymo istaigoje, tik ten kur dirbu neplanuoju gimdyti, na nenoriu ir tiek, zinoma jeigu jau bus beda, ka padarysi. Bet kai kazkuri kalbejo apie rezidentus, tai apie juos galiu pasakyti tik gera zodi, kadangi jiems dar viskas nauja ir idomu jie tikrai labiau isigilina i zmogaus problema ir skiria didesni demesi, o davus pinigu israudonuoja kaip burokai. Pati ta patyriau kai rezidente dare vyrui elektrosoka, prieziura, gydymu buvome super patenkinti, o palatos gydytojas tik karta galva ikiso ir paklause kaip sekasi, tai kas jusu manymu buvo vertas padekos? g.gif Nors is esmes, esu pries pinigu davima medikams, man jie irgi nieko neduoda, dirbu savo darba ir tiek, nors kiekviena diena su jais bendrauju ir ju popieriukus tvarkau.
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2008 01 10, 08:31)
Bet kai kazkuri kalbejo apie rezidentus, tai apie juos galiu pasakyti tik gera zodi, kadangi jiems dar viskas nauja ir idomu jie tikrai labiau isigilina i zmogaus problema ir skiria didesni demesi, o davus pinigu israudonuoja kaip burokai.

aš prieš rezidentus irgi galiu pasakyt tik gerai jie dar neatbuke nuo savo darbo,buna geresni demesingi,bet paiurekim jau rezidentai pratinami prie kišiu,tai kiek kartu jie išraudonuos,du trys?juk paskui patis atsuks ta kišene....

Atsakyti
Nemokejau nei vieno lito schmoll.gif ax.gif pakliuvau pas labai gerus gydytojus, kad ir gerai atliko savo darba buvo labai malonus bet vistiek nedaviau nei lito...
manau ju toks darbas, gana kysius kist.. ax.gif
Atsakyti
Kai gimdziau pirmaja, neturejau ka duoti, nors ir buciau davus jai buciau turejus. Isidejau 50Lt, suspaudus laikiau, o kai jau pagimdzius palatoj isgirdau, kad kaimyne 50 doleriu dave(cia pries 14 metu), tai apsidziaugiau, kad nedaviau tu juokingu pinigeliu, be to pagalvojau kad mums ju tikrai prireiks juk pagimdzius jau buvau.
Kai laukiausi antrojo, planavau operacija is anksto, todel tariausi is anksto su gydytoja, jai dave vyras 400Lt. aneteziologei 100, o seselei 50, likau patenkinta ir jauciau skirtuma ypac po operacijos.
Atsakyti
QUOTE(Aune @ 2006 10 24, 15:41)
kadangi noreciau, kad mano gimdyma priimtu konkreti gydytoja ir gal netgi del to paaukotu savo laisvadienius ( ar laisvanaktis smile.gif  ), atsidekojimas vokelyje man atrodo naturalus dalykas. Todel belieka tiketis, jog pasirinktai gydytojai nekils noras pasiprasyti daugiau nei skirta vokelyje smile.gif

Beje, gal zinot, Mazylyje kiekviena gydytoja dirba su "sava" akusere, ar ju tvarkarasciai eina "kiekvienas sau"?

Gimdziau mazyli pas Dovydaitiene, mokejau 800 (pati pasake kad tiek reikia, ir kiek zinau po nauju dar pabrango doh.gif )..nesu garantuota, bet akuseres pagal tvarkarasti, o jei nori konkrecios dar damoket reikia...
Atsakyti
Nesuprantu ko taip sirsta mamos kurios nepasirengusios moketi. Niekas tu pinigu is jusu nereikalauja. Manau kad nei tarbiniai laikai nei amzius neturi nieko bendro. Pati nesu is jaunikliu mamu. Galima sakyti kad pirmo vaikelio susilauksiu jau budama rizikos grupeje pagal amziu. Ir tikrai ruosiuosi moketi gydyojai. Uz ka? Tikrai ne del to kad jos mazas atlyginimas ir ne del to, kad pasakytu svelnu zodi ar paglostytu. Tiesiog manau jei as noriu gimdyti pas konkretu zmogu ir sis viduryje nakties ar per savo iseigines palikes seima mes savo visus darbus ir atleks priiminet gimdymo vertas atsidekojimo. Juk uz tai kad jis dirbs virsvalandzius savo laisvalaikio saskaita algos jis negaus. Vat uz tai as jam ir atsilyginsiu. jei vaziuociau gimdyt tiesiog pas budinti tuo metu gydytoja jam tikrai nemokeciau, neben jis labai man patiktu tai kokia padekos dovanele duociau. Ir kas cia tokio? Juk kavineje uz gera aptarnavima paliekam arbatpinigiu, nors padavejos viso labo tik atlieka savo darba. Ir tai ne tik kad nediskutuojama bet visam pasaulyje laikoma norma. Tai kodel negalima ir gydytojam palikti tu "arbatpingiu" uz grazu bendravima uz rupesti ir t.t.
Atsakyti
Bent jau Klaipedos gimdymo namuose dirba thumbup.gif akuseres, kadangi jos viska priziurejo, vyras po gimdymo dave "i kisene" nemaza sumele, bet ji labia atsisakinejo ir atgal atidave "nes tai esa jos darbas", bet veliau vyras vistiek ja susirado ir atidave "padeka", nes buvome labai dekingi uz gerai ir maloniai atlikta darba thumbup.gif
Atsakyti
Mergaites, o kiek kainuoja cezaris , jei susitari is anksto? ne privacioj , zinoma. Parasykit cia arba i AZ. Klausiu apie kainas Kauno ligoninese. Aciu.
Atsakyti
cia aisku gydytoju ir mamu reikalas su tais mokejimais. gerai kad uzsienyje niekas neateina "ciukriaus arbatai" arba "kaip dabar gydytojams sunku gyventi" del to ir nevaziuoju lietuvon gimdyti nes....negaleciau duoti, paprasciausiai darbas yra darbas ir visi ji turime atlikti atsakingai. o moketi kaip kitom tenka 800lt.. na juk gimdysiu tai pati, gydytoja tik priims g.gif suprantu visi esam zmones bet sazines reikia tueti is mamyciu pinigus ciulpti.. gi galetu juos isleisti leliukui..
Atsakyti