vat aš apie tai ir kalbu, kad NEREIKIA duoti
nes jie, galų gale, už tai atlyginimus gauna.
mėginu įtikinti tuo MB, bet jam atrodo, kad kuo daugiau duosi - tuo didesnė priežiūra bus. o patirtis rodo, kad tie šmikiai pinigus į kišenę įsideda - ir viso gero...
QUOTE(Preila @ 2008 01 08, 18:21)
Aš tai nesuprantu vieno, jei taip pinigais švaistotės, kodėl negimdot privačioj klinikoj? Ten ir aplinka, ir priežiūra kitokia Niekaip nesuprantu to davimo kažkam į kišenę Šiais laikais gi galima rinktis, nenori mokėti, prašom O jei nori, privačių klinikų irgi pilna
Jeigu kiekviena pradės kišti gydytojams, akušerėms, ir seselėms, tai jau nepaaiškinama , BET FAKTAS
Jeigu kiekviena pradės kišti gydytojams, akušerėms, ir seselėms, tai jau nepaaiškinama , BET FAKTAS
Privačiai už lengvą gimdymą mokama 3500 Lt., Cezaris 6500 Lt. Taigi, kaina skiriasi.
QUOTE(vilmusis @ 2008 01 08, 22:46)
Privačiai už lengvą gimdymą mokama 3500 Lt., Cezaris 6500 Lt. Taigi, kaina skiriasi.
Tai dadėk dar pora tūkstantėlių, ir gimdyk privačiai
Sveikos esamos ir busimos mamytes. Noriu trumpai papsakoti kaip ir uz kiek as gimdziau. Taigi, kadangi gyvenome vilniuje tad ir gimdziau vilniuj, o tiksliau antakalnio gimdymo namuose. pats gimdymas kainavo 800lt, bet dabar tikrai nemokeciau tiek pinigeliu, neaskau, kad buvo bloga prieziura tik kad to gimdymo ilgai reikejo laukti savaite su trupuciu, neklause, kad pati nepagimdysiu o lauke kada pati tai padarysiu. Bet veltui, nors ir pernesiojau dvi sav (pagal skaiciuokle) vistiek skatino vaistais. Saremiu skausma tikrai pajutau nes vaistu buvo tiek ikista kad baisu, o kas svarbiausia gimdos kaklelis ne per cm nesidare tad ant galo padare cezari. Aisku kas ten zino kaip but buve jei nebuciau sakius kad atsiskaitysiu, gal buciau kankinusi dar labiau. Tad ar duoti ar ne tikrai patarciau duoti tik ne tokiom didelem sumom kokios dabar yra.
Beto jei yra kokiu nors komplikaciju privacios atsiuncia (kiek esu girdejusi) i valstybinius gimdymo namus.
geriau kaip zinai kad tikrai tavim pasirupins o dabartiniai atlyginimai mediku mazi tode atsilyginti manau verta.
Beto jei yra kokiu nors komplikaciju privacios atsiuncia (kiek esu girdejusi) i valstybinius gimdymo namus.
geriau kaip zinai kad tikrai tavim pasirupins o dabartiniai atlyginimai mediku mazi tode atsilyginti manau verta.
[
[/quote]
ir as manau, kad atsilyginti verta ir aisku pritariu, kad ne tokiomis sumomis... bet zinot, man cia kazkaip keistai tos kainos atrodo, rudeni kai skaiciau si skyreli, tai kainos buvo 500 , 600 o dabar jau be 1000 nera ka veikti... is savo patirties galiu pasakyt, kad kai gimdziau pirva vaikeli AK taip vadinama stafke buvo 400 lt tai buvo 2003 metais...aisku ir visos tiek duodavao, bet geriausia, tai kai i musu palata pagulde mamyte, kuri galejo sau leisti sumoket ne 400, o 600 litu, tai patikekit koks kilo samisis, vienos slambino vyram, kad pinigu dar atnestu...kitos vos ne i depresija puole, kad daugiau neturi... ir viskas tik del to, kad ji galejo daugiau duot... tai ar nebus ir cia tas pats dalykas, kad viena mama dave 1000 o kitos pradejo sneket, kad dabar tokios stafkes.....
[/quote]
ir as manau, kad atsilyginti verta ir aisku pritariu, kad ne tokiomis sumomis... bet zinot, man cia kazkaip keistai tos kainos atrodo, rudeni kai skaiciau si skyreli, tai kainos buvo 500 , 600 o dabar jau be 1000 nera ka veikti... is savo patirties galiu pasakyt, kad kai gimdziau pirva vaikeli AK taip vadinama stafke buvo 400 lt tai buvo 2003 metais...aisku ir visos tiek duodavao, bet geriausia, tai kai i musu palata pagulde mamyte, kuri galejo sau leisti sumoket ne 400, o 600 litu, tai patikekit koks kilo samisis, vienos slambino vyram, kad pinigu dar atnestu...kitos vos ne i depresija puole, kad daugiau neturi... ir viskas tik del to, kad ji galejo daugiau duot... tai ar nebus ir cia tas pats dalykas, kad viena mama dave 1000 o kitos pradejo sneket, kad dabar tokios stafkes.....
As susitarus su gydytoja del gimdymo (ji pati pasirupins akusere bei anesteziologu ir niekam nereiks duoti babkiu, tik gydytojai, o ji jau savo ruoztu). Tik klausimas, kada reikia atsiskaityti. Ar iskart po gimdymo vyras kulniuot pas gydytoja turi ar kai jau israso?
[quote=dixi,2008 01 09, 11:31]
[
[/quote]
[/quote]
Kai as gimdziau pries pusantru metu tai zynau kad buvo 400lt. bet dabar tikrai kazkas ispute tas kainas nerealiai cia teisingai sakai ,kazkas sumokejo daugiau ir paleido anti todel patariu labai jau neislaidauti,pinigeliu labiau pravers kai gims vaikelis.
[
[/quote]
[/quote]
Kai as gimdziau pries pusantru metu tai zynau kad buvo 400lt. bet dabar tikrai kazkas ispute tas kainas nerealiai cia teisingai sakai ,kazkas sumokejo daugiau ir paleido anti todel patariu labai jau neislaidauti,pinigeliu labiau pravers kai gims vaikelis.
Iš tikrųjų, tai 400 litų buvo mažiausia "stafkė" 2003 m., kai gimdžiau. Kodėl gydytojai ima pinigus po gimdymo? Viena iš priežasčių, kad sunku numatyti kaip tas gimdymas praeis. Gal pradėsi pati gimdyti, o pabaigoje reiks daryti cezario pjūvį ir pan. Operacija tikrai daug daugiau kainuoja, komplikuotas gimdymas taip pat. Pvz., man komplikuotas gimdymas dar 1998 m. kainavo 500 litų, nes mano gydytoja kvetėsi dar dvi gydytojas (konsiliumas ir bendra pagalba kaip ir buvo, tai gal ten kokios gimdymo namuos ir "tradicijos" yra po to nelikt skolingu?).
Bet galiu pasakyt, kad prie manęs buvo mamyčių, kurios nieko nemokėjo ir sėkmingai pagimdė, tik aišku važiavo į gimdymo namus su niekuo nesusitarę, gimdė pas budintį gydytoją (jis tuo metu buvo tikrai geras, bet gali pataikyt ir ant rezidento) ir pagimdžiusių palatoj gydytojas jau nebeaplankė ("pridavė" palatos gydytojo atsakomybei).
Bet galiu pasakyt, kad prie manęs buvo mamyčių, kurios nieko nemokėjo ir sėkmingai pagimdė, tik aišku važiavo į gimdymo namus su niekuo nesusitarę, gimdė pas budintį gydytoją (jis tuo metu buvo tikrai geras, bet gali pataikyt ir ant rezidento) ir pagimdžiusių palatoj gydytojas jau nebeaplankė ("pridavė" palatos gydytojo atsakomybei).
nieko nemokejau, ir prieziura buvo, bet nepatiko tik pogimdyvinei gulet...
QUOTE(Preila @ 2008 01 08, 18:18)
Čia tikrai iš Tarybinių laikų mąstymas
manau, kad taip. mano draugės mama - seselė. tai jai išvis buvo nesuprantama, kaip mes niekam nieko nedavėm. nesuvokė ir kodėl nedavėm tai sesutei, kuri mūsų mažių pasiimant iš ligoninės suvystė bent 10 Lt .
QUOTE(pjurgitukas @ 2008 01 08, 22:47)
niekas ir nesiginčyja, kad jų atlyginimai maži, bet kodėl tą naštą reikia kraut gimdyvėm? kodėl jos turi išlaikyt gydytojus. čia jau valstybės problema, o duodančios į kišenę šią problemą tik paaištrina.
QUOTE(Sviesele @ 2008 01 09, 12:10)
Operacija tikrai daug daugiau kainuoja, komplikuotas gimdymas taip pat.
Jei važiuoji nesitarus, tai gimdymas nekainuoja. Jis ir neturėtų kainuoti valstybinėj ligoninėj
o aš pati gimdžiau pas rezidentę. ir galiu apie ją pasakyt kuo geriausius žodžius. tikrai labai man padėjo ir viską paaiškino, ką daryt. jaučiau didelį jos rūpestį ir priežiūrą
QUOTE(Adore @ 2008 01 09, 10:58)
As susitarus su gydytoja del gimdymo (ji pati pasirupins akusere bei anesteziologu ir niekam nereiks duoti babkiu, tik gydytojai, o ji jau savo ruoztu). Tik klausimas, kada reikia atsiskaityti. Ar iskart po gimdymo vyras kulniuot pas gydytoja turi ar kai jau israso?
O tu gydytojos ir paklausk jeigu pasakė sumą, pasakys ir kada duoti.
QUOTE(Irinka mandarinka @ 2008 01 09, 12:38)
nieko nemokejau, ir prieziura buvo, bet nepatiko tik pogimdyvinei gulet...
man tas pats nes aš iš principo nedaviau pinigu,nu man nereikia kad kažkas gera žodi už babkes pasakytu,aaaaar galva paglostytu mano nuomone kad jei gimdimas bus sklandus tai jis toks ir bus pinigai itakos nedarys,tas pats jei kils komplikaciju niekas tičia nieko nadarys kad numarint vaiką ar mamą, čia tik labai išpustas burbulas,kita puse juk ligonine valstbine medikai ten gauna algas,tai gal but ju atliginimai mažoki ir kas???? tai reiškia moteris turi jiems padėt išlaikyt šeimas?o kas pades joms gal jos paskutinius pinigus krapšte?ar tai kam rupi,dar mitingus rengia medikai bet kažkaip tyli kiek butu ir namų pastate už ligoniu pinigus
galiu pasakyt tik tiek patis žmones neaišku kam pripratino juos prie gero,nuo kurio kaip visi žinom sunku atprast,ir dabar skundžiasi,kad daktarai daug nori,tai tarybiniu laiku paprotis išpradžiu buvo saldainiu dežute geles paskui vokeliai ir kas kartą vis storesni,wolia,kiškim jiems i kišenes daugiau dametam naujai mašinai,liux juk valitoja irgi menkai gauna tai kodėl kiekvienas pro ja praeinantis nekišteli pinigeliu i kišenė? juk ji išplove grindis kuriomis vaikštot arba kemsargiui kuris pabere smelio prie jusū namu čia tokie pat darbuotojai kaip medikai.
tesiog busimoms mamoms buna baisu nejauku kaip ten viskas bus ,tai duodamos pinigus tikriausiai jaučiasi geriau....geriau už tuos pinigus nupirkt vaikiukui vežimuka ar pan,bet yra tokiu prie babkiu maždaug aš už viska galiu užmoket tegu moka prašom tik nereikia visoms palatos draugems girtis ir ttttt, ir kelt daktaru stafkes...