Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek mokėjot už gimdymą? III dalis

QUOTE(ramune78 @ 2007 12 19, 21:05)
Pati tikriausiai daug sumokėjus, tai dabar labai pikta lotuliukas.gif .

nu gerai parasyta lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
mamos, atsipeikekit, nu kam jus mokat, nejau jum taip lengvai pinigai is dangaus krenta, o kitos vargses paskaito,kad be 600lt, prie taves neprieis, ir savo paskutinius sukrapsto, nu baikit girstis,ka
man irig geda duoti kysi,,ir taip kenkti kitiems cool.gif

Atsakyti
QUOTE(maure @ 2008 01 03, 23:16)
nu gerai parasyta lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:
mamos, atsipeikekit, nu kam jus mokat, nejau jum taip lengvai pinigai is dangaus krenta, o kitos vargses paskaito,kad be 600lt, prie taves neprieis, ir savo paskutinius sukrapsto, nu baikit girstis,ka

Nemanau ,kad cia kazkas kazkam kenkia,tokioi sali gyvenam,kol gydytojai negaus normaliu atlyginimu tol ir bus imami pinigai ,o mes mokesim,aisku savo noru.Kodel uzsienyje tokiu dalyku nera manau gerai suprantat?Kas nori lai moka,nematau cia nieko gedingo.
P.S-nu nejaugi taip jau ir paskutinius atiduoda ir kas jau cia tokios varkses lotuliukas.gif
Atsakyti
kai gimdziau pirmaji daktarei ir akuserei davem po 100lt smile.gif tai juokingos kainos lotuliukas.gif nors akusere neeme anytos pazysta,a buvo tai kai isvazinejau namo saldainiu ir brendzio palikau smile.gif o dabar tai su daktare tariausi visa nestuma lankiausi pas ja ir i ligonine pas ja echoskopuotis vaiksciojau ir i poliklinika tai tuomet nieko nemokejau tai kai nubego vandenys jau pasiskambinau ir ji atvaziavo i ligonone akusere pasiataike ta pati kaip ir su pirmu dzigitu tai si karta daktarei davem 500lt o akuserei 100lt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maure @ 2008 01 03, 22:16)
nu gerai parasyta lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:

Sutinku drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif . Bet šiaip tai labai liūdna kai paskaitau......nes daugumai net mintis nekyla kad duoti tai kažkas negero, gėda, žema schmoll.gif . Dar kas labai nesmagu kad dauguma juk čia esančių labai jaunos esamos ar būsimos mamytės, jau ne tų tarybinių laikų ir vis vien tas pats tęsiasi doh.gif . Man rodos kad dar ne viena karta pasikeisti turi kad tai galų gale pasibaigtų. Pati nemokėjau nė karto, nei gimdydama dukrą tarybiniais laikais prieš jau beveik 20 metų, nei sūnų jau nepriklausomoje Lietuvoje 8 metai atgal. Gal durna, gal principinga, gal mane būtent taip auklėjo.....nežinau....bet nemokėjau ir nemokėčiau jei vėl tektų. Pažįstu šiek tiek gydytojų, tai jie gi patys pripažįsta kad už tuos pinigus jie nepadaro kažko labai įpatingo doh.gif gal daugiau dėmesio, daugiau atidumo. Gimdymas gi ne planinė operacija blush2.gif nori nenori o gimdyti teks ir ligoninė jūsų nepriimti niekaip negali lotuliukas.gif Dabar šalia būna ir vyras, mama ar dar kas artimas, jei kokios nors problemos galima gi vėją sukelti ir pareikalauti kad būtų daroma tai kas priklauso doh.gif . Gimdydama sūnų iš dėkingumo akušerei paprašiau vyro kad kaip nors atsilygintų- tas iš džiaugsmo kad sūnus spontaniškai mačiau 100 litų davė, bet tartasi gi nebuvo, o prižiūrėjo mane tikrai puikiai.Čia tur būt prieštarauju pati sau apie tą nedavimą, bet manau jau viskam pasibaigus ir sulaukus sūnelio tai buvo atleistina blush2.gif Ir iš vis milijonai gimdė prieš mus, dar tiek pat po mūsų tai kuo aš jau čia mes tokios įpatingos kad nepagimdytumėm mirksiukas.gif ir be tų kyšių

Na ir privariau, bet gal nors tai palaikysiu nenorinčias mokėti už tai kas joms priklauso pagal visas valstybės numatytas garantijas, čia tik mano nuomonė ir niekam jos neperšu drinks_cheers.gif g.gif
Atsakyti
Gimdziau AK, is anksto tariausi su gydytoju, bet kadangi sunelis nusprende gimti savaite anksciau, tai mano gydytojas atostogavo. Gimdziau prie tos pamainos gydytos. Gimdyma prisimenu, kaip kazka labai ypatingo, nors kai leido skatinamuosius buvo nekas. Pagimdziau be epiduro. As Paprasiau vyro atsilygint gydytojai ir akuserei uz ju profesionaluma ir kantrybe. Na o vyras kaip vyras lotuliukas.gif , jis ir vienai ir kita dave po 200 lt.
Atsakyti
tai niekas ir nesako kad REIKIA moketi atvaziavai gimdyti ir gimdyk pas tuos kas budi aisku jie savo darba atliks kaip reikia ir nesvarbu mokesi ar ne taigi atejusi gimdyti nesakai as po gimdymo sumokesiu jos ir nesako nesumokesi nepriiminesim gimdymo lotuliukas.gif tiesiog dirba savo darba ir tiek bet jei nori gimdyti konkreciai pas ta ir ta daktara tai jau buk malonus susimokek smile.gif mano atveju daktare po darbo buvo namie ir man paskambinus velai vakare atvaziavo i ligonine na o po gimdymo jau nevaziavo atgal namo nes ryte vel jai i darba biggrin.gif tai ir liko nakvoti smile.gif
Atsakyti
O as visada mokejau ir nematau tame cia nieko gedingo. Pasirenku gydytoja, kuriuo pasitikiu, kuris man malonus ir visus gimdymus uztat prisimenu su malonumu, nes skausmas pasimirsta, o tos gerosios akimirkos islieka visam gyvenimui... Treciaji vaikeli pernesiojau, tai vaziuodavau kasdien pas ta gydytoja klausytis toniuku, apziurai. O jei nebuciau su nieko susitarus, tai kasdien nervuociausi... juk kiekviena diena po termino gali tureti ir tam tikros rizikos. Ir dar neaisku ar viskas butu taip laimingai pasibaige. Tokiam reikalui ir paskutinius pinigelius sukrapstyciau... O gydytojams mokame uz tai, kad jie dirba ir savo laisvalaikiu, ir naktimis, ir is baliaus viska mete atvaziuoja...
Taip kad manau, kad kiekviena renkasi taip, kaip jai geriau ir saugiau ir del to nereiketu kaltinti ir smerkti...
Atsakyti
iš anksto su niekuo nieko nesitarėm. atvažiavom, paskyrė akušerę (nes gimdžiau tik su akušere mažos rizikos palatoj), tai jai vyras davė 200Lt. tikrai ranka nekilo tartis su gydytojais, kur "stavkė" 800-1000Lt... schmoll.gif juo labiau, kad akušerės irgi ne ką mažiau žinių turi (kuri man pakliuvo, gimdymus priiminėja 17metų).
Atsakyti
QUOTE(cikcak @ 2008 01 04, 12:08)
Gimdydama sūnų iš dėkingumo akušerei paprašiau vyro kad kaip nors atsilygintų- tas iš džiaugsmo kad sūnus spontaniškai mačiau  100 litų davė, bet tartasi gi nebuvo, o prižiūrėjo mane tikrai puikiai.Čia tur būt prieštarauju pati sau apie tą nedavimą, bet manau jau viskam pasibaigus ir sulaukus sūnelio tai buvo atleistina  blush2.gif 

Taip, tikrai manau, kad pati sau prieštarauji mastau.gif Išdėstai visą puslapį, kad mokėti gydytojai nereikėtų, o paskui pati savo vyro prašai, kad akušerei atsilygintų... doh.gif Tai ar čia - ne mokėjimas? g.gif
Manau, nėra reikalo smerkti tų, kurios moka. Jos moka už ypatingą priežiūrą, ramybę, nuoaltinį dėmesį - tiesiog moterys nori būti tikros, kad ir joms, ir jų leliukams viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2008 01 05, 03:18)
Taip, tikrai manau, kad pati sau prieštarauji mastau.gif Išdėstai visą puslapį, kad mokėti gydytojai nereikėtų, o paskui pati savo vyro prašai, kad akušerei atsilygintų... doh.gif Tai ar čia - ne mokėjimas?  g.gif
Manau, nėra reikalo smerkti tų, kurios moka. Jos moka už ypatingą priežiūrą, ramybę, nuoaltinį dėmesį - tiesiog moterys nori būti tikros, kad ir joms, ir jų leliukams viskas bus gerai.

Taip, tikrai, mes mokam tam, kad butume tikros, jog ziures, nepraziures...Bet pagimdyt paciom reikia. Nepagimdys nei daktare, nei akusere. As irgi mokejau, bet esu tikra, kad jei buciau nieko nedavusi, butu LYGIAI TAS PATS. Akuserei vyras sumokejo po visko, tada ji patapo maloni moteriske.Visa gimdyma ji prabuvo lediniu veidu ir sarkastiskai saipesi. Atsilyginus bendravo kaip su zmonem. Ot nepernesu tokiu zmoniu. Nemokejom mes duoti tu pinigu, atsilyginom visiems po gimdymo.
Atsakyti
Kysiams NE!!! As nieko niekam nemokejau, net tokia mintis nekilo, bet visi atliko savo darba ir tikrai likau patenkinta, tikrai malonus personalas buvo. O isvykstant kaip padeka iteikem labaiusiai patikusiai akuserei ir daktarui po gero viskio butelka. As gal ir naivi esu, bet tikrai netikiu,kad kam nors sumokejus, su tavimi bus geraiu pasielgta, svarbiausia gyvenime yra SYPSENA, maloniai bendraudamas su kitu zmogumi sulauksi to paties atgal. BEje dirbu aptarnavimo sferoje ir tikrai zinau ka gali platus dantuku rodymas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2008 01 05, 02:18)
Taip, tikrai manau, kad pati sau prieštarauji mastau.gif Išdėstai visą puslapį, kad mokėti gydytojai nereikėtų, o paskui pati savo vyro prašai, kad akušerei atsilygintų... doh.gif Tai ar čia - ne mokėjimas?  g.gif
Manau, nėra reikalo smerkti tų, kurios moka. Jos moka už ypatingą priežiūrą, ramybę, nuoaltinį dėmesį - tiesiog moterys [i]nori būti tikros[/i], kad ir joms, ir jų leliukams viskas bus gerai.

deja, už pinigus to tikrumo nenusipirksi.
nesmerkiu tų, kurios tariasi. pati nesitariau ir likau patenkinta. tiesiog manau, kad tų tarimųsi turėtų mažėt, nes ir pačios gimdyvės turi imt suprast, kad to neturėtų būt. bet čia jau mūsų sveikatos sistemos problema, apie kurią galima daug diskutuot. tiesiog esu tos nuomonės, kad prie pokyčių turim prisidėt ir mes pačios, o ne tik rėkt, kaip yra blogai ir kokia nepakenčiama situacija.
Atsakyti