Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek mokėjot už gimdymą? III dalis

QUOTE(jbs @ 2007 07 18, 18:52)
Nelabai tikiu, kad vaikštot pas bet kokį stomatologą, net kosmetologą renkatės, o jau gimdyt važiuojat pas bet ką.  Aš gydytoją renkuosi. Nenoriu patikėti naujos gyvybės aėjimo gydytojui, kuris gal ne vieną naujagimį dėl savo darbo aplaidumo ištraukė negyvą  schmoll.gif  Todėl renkuosi ir GN, ir gimdyą priimsiantį gydytoją.  Kita vertus, atsilyginu tada, kai man iš visos dūšios taip norisi, tačiau ne todėl, kad "visi taip daro".

absoliuciai racionalus mastymas ir pritariu visiskai. pati lankausi pas savo gydytoja 6 metus, jau pagimdziau 1 vaikeli, ryt-poryt gims kitas, taciau neturiu nei papildomo streso ar baimes "pas ka gimdyt, ar atvaziuos, kai reikes" ir t.t. Ruosiuosi moket priklausomai nuo aplinkybiu (600-800-1000, plius akuserei ir anesteziologui), jei bus paprastas, komplikuotas ar cezaris. Ir del to dusia ne kiek neskauda, nes ta gydytoja pasitikiu, ir zinau, kad gausiu viska, todel ir negaila. Teko gulet kelis kartus patologiju skyriuje, prisiziurejau naiviu moteru, kurios tikisi, kad viskas bus tobula, ir cia tie pinigai tik gadina gydytojus. O pagimdziusios visai kitaip sneka. Smagu, kai nekyla jokiu komplikaciju, taciau tokiu gimdymu nera daug, ir tokios moterys gali nors ir rugiuose gimdyt, kaip musu proseneles tai dare. mirksiukas.gif
Apskritai si tema yra ne "ar duot?", o "kiek duot?", todel dalinames informacija, o ne kritika - "o kam duot" ax.gif
Visoms geru, lengvu gimdymu! 4u.gif

Atsakyti
Nesamone tokius pinigus moket blink.gif As sako akuseres ryte pasikeitusia su kita is kitos pamainos paklausiau,ar jusu pamainoi gymdysiu,sake jo,nes vandenu nera,ilgai nelauksim,ir tada po tokio klausimo ji suprato,kad mokesiu,ir sumokejau,pagimdzius jai 100lt,ji uz tuos pinigus,net 3 dienas mane lanke palatoi,vaika priziuredavo,patarymus dalino,visos klause,kiek tu jai davei,mes po 400lt ir pas mus taip nelaksto.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Prikolnaja @ 2007 07 23, 15:53)
Nesamone tokius pinigus moket blink.gif As sako akuseres ryte pasikeitusia su kita is kitos pamainos paklausiau,ar jusu pamainoi gymdysiu,sake jo,nes vandenu nera,ilgai nelauksim,ir tada po tokio klausimo ji suprato,kad mokesiu,ir sumokejau,pagimdzius jai 100lt,ji uz tuos pinigus,net 3 dienas mane lanke palatoi,vaika priziuredavo,patarymus dalino,visos klause,kiek tu jai davei,mes po 400lt ir pas mus taip nelaksto.... mirksiukas.gif

Taigi viskas nuo žmogaus priklauso doh.gif Aš kai gulėjau po gimdymo vienai sesutei davėme ir pinigų, ir saldainių, ir butelį, tai ji už tai sugebėjo parodyti kaip vaikui nosytę išvalyti. O kitą dieną kai atėjo tai tarsi nebepažino. O kita sesutė davėsi su manim visą parą, stengdamasi išmokyti mažąjį žįsti, ir vos sugebėjome jai įduoti saldainių, pinigų neėmė. Jei geras žmogus, tai jis ir be pinigų visą save atiduos. Deja, tokių nėra itin daug unsure.gif
Atsakyti
man rodos, kad moketi nereikia, jei nesitari, o jei jau tariesi ir specialiai del taves vaziuoja ir salia stovi ir tikrai padeda, tai ne griekas ir moketi..
nera dar sistemos, kad butu galima oficialiai ta iforminti, jei butu, tai butu visiems daug lengviau - ir pacientams ir daktarams:)
o dabar tai ruosiuosi moketi, bet tikrai nedrasu klausti, kokia suma... cia skaiciau, kad viena gydytoja tiesiai sviesiai pasake, kiek moketi - manau, kad toks atvejis retenybe smile.gif
Atsakyti
As tariausi su gydytoja pas kuriagimdysiu. Taigi mokejom jai po gimdymo 700lt.,akuserei 100lt., anesteziologui 150lt ir dar emem privacia palata uz 200lt.
Visi eme su dideliu noru pinigelius, iskyrus anesteziologas neeme, tai padavem gydytojai, kad perduotu.
Atsakyti
Cezario operacija buvo extra (pries tai gulejau 2sav KMUK), nemokejau nei cento ir viskas buvo puiku. Operavo D. Cesnaviciene ir G.Valkeriene. Pastaroji buvo mano gyd., o pas Cesnaviciene buvau pora kartu echoskopuotis. Tai tik Valkerienei po visko ikisau 100lt, ir tai vos ne per prievarta g.gif
Atsakyti
gal kas neseniai pas M.Razuma gimde???idomu kiek davet pinigeliu???
Atsakyti
Ir as noriu paklausti bigsmile.gif gal kas nesenai su tuo susiduret kiek gi kainuoja pas Razuma cezario pjuvis,kuris planuojamas is anksto.Labai laukiu atsakymo,nes ta diena jau cia pat nestuke.gif
Atsakyti
sveikos. aš gimdžiau kmu ir buvau pasiruošusi duoti pinigėlių, bet keitėsi pamaina ir kai jau pradėjau gimdyti, gimdžiau pas naują pamainą. ir nieko nedaviau, buvo labai gerai ir be pinigų. juk jų toks darbas, gauna pinigus už tai ir taip smile.gif
Atsakyti
As kai gimdziau anesteziologa kvieciausi privaciai,tai man kainavo 200litu,gydytojui daviau 250litu,akuserei-200 ir seselems po 50lt.Su niekuo nesitariau,tai buvo padeka visiems,nes tikrai tokio gero personalo nesitikejau..iki siol jiems esu dekinga uz tai ,kad pasitiko mano mergyte ateinancia i pasauli ir taip mane guode,palaike kol gimdziau.Aciu jiems ir mano vyriukui wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kai gimdziau pirma vaika, irgi naiviai tikejausi, kad gydytojai is pareigos gerai atliks savo darba.... tai atliko tik tiek, kiek is pareigos. po cezario pagulde i paprsta palata, sake, pooperacinej vietos nera. tai kai vos paeidama slinkau i WC, ikisau galva i pooperacine- tuscia- paskui slaugute sake, kad visos pooperacines laisvos... jei nesinori moketi pinigus uz mediku suteiktas paslaugas, isivaizduokite, kad mokate uz savo psichologini sauguma. jau kai vaziavau gimdyti, keikiau save, kad del kvailu principu nesitariau- daug ramiau buciau besijautusi, zinodama, kad kazkas bent jau turetu pasirupinti. dabar laukiuos antro, ir is klaidu, tikiuosi, pasimokiau...
Atsakyti
QUOTE(ravesa @ 2007 08 06, 15:41)
Kai gimdziau pirma vaika, irgi naiviai tikejausi, kad gydytojai is pareigos gerai atliks savo darba.... tai atliko tik tiek, kiek is pareigos. po cezario pagulde i paprsta palata, sake, pooperacinej vietos nera. tai kai vos paeidama slinkau i WC, ikisau galva i pooperacine- tuscia- paskui slaugute sake, kad visos pooperacines laisvos... jei nesinori moketi pinigus uz mediku suteiktas paslaugas, isivaizduokite, kad mokate uz savo psichologini sauguma. jau kai vaziavau gimdyti, keikiau save, kad del kvailu principu nesitariau- daug ramiau buciau besijautusi, zinodama, kad kazkas bent jau turetu pasirupinti. dabar laukiuos antro, ir is klaidu, tikiuosi, pasimokiau...

Visokiu gydytoju yra. O tuos, prie kokiu tu gimdei, tiesiog mes pacios prie pinigu pripratinome. Nors man kazkaip atrodo, gal siuo metu situacija kiek i geraja puse pasislinko, ar klystu? ax.gif
Atsakyti