Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek mokėjot už gimdymą? III dalis

Nedaviau nei lito, nemaciau reikalo schmoll.gif , o kas liecia prieziura tai tikrai priziurejo, gimdziau Klaipedoj, nors buvau prisiklausius visokiu istoriju, kaip nepriziuri, kaip rekia ten visaip ir taip toliau...... Tai po to kazkas dar sake, kad i gera pamaina papuoliai g.gif nu gali but, bet apsidraude buvom su vyru, jei butu reikeja tai butume ir dave ax.gif
Atsakyti
o kaip buna su prieziura pries gimdyma jei nesi susitarus su viena gydytoja? vaziuoji i ligonine pas bet kuri budinti gydytoja?
Atsakyti
QUOTE(kristulis22 @ 2007 07 18, 15:27)
o kaip buna su prieziura pries gimdyma jei nesi susitarus su viena gydytoja? vaziuoji i ligonine pas bet kuri budinti gydytoja?

važiuoji i priimamaji, ten sutvarko dokumentus ir gimdai pas tą, kuris tuo metu dirba.
Atsakyti
QUOTE(saulyte12000 @ 2007 07 17, 08:51)
va tokios mamkos, su tokiu požiūriu - nieko neduosi, tai nieko ir negausi - išlepina gydytojus, kyšio davimą padaro norma, o paskui skundžiasi - deja, pas lietuvėlėj tokia jau tvarka...  blink.gif
pačios tą tvarką kuriat, brangiosios  g.gif

Drįstu paprieštarauti. Nė vieno karto gyvenime niekam (ne tik medikams) nesu sumokėjusi "į kišenę". Nė vieno karto. Tačiau gimdymas man nėra kasdienis išgyvenimas ar eilinis sveikatos patikrinimas, todėl gydytojui, kuris atlėks bet kuriuo paros metu,kai man jo prireiks, nesumokėt būtų gėda. Aš suprantu, kad gydytojas turi savo darbo grafiką, asmeninį gyvenimą ir kad tikrai neprivalo lėkti kaip akis išdegęs vos tik kas paskambina ne jo darbo metu. Ir lėkti neaišku kokiam laikui - gal 3-4 valandom, o gal parai. Aš negaliu reikalauti, kad dėl manęs viskas būtų metama ir lekiama tiesiog šiaip sau. Kuri jau čia lėktų? Aš nelėkčiau, jei žinočiau, kad tai darau už didelį ačiū. Gydytojas irgi žmogus, kuriam reikia ir pailsėti, ir savo šeima pasirūpinti. Kitas klausimas, jei važiuoji "na ura" - su niekuo nesusitarus ir tinka bet kas, tuo metu budintis. Nelabai tikiu, kad vaikštot pas bet kokį stomatologą, net kosmetologą renkatės, o jau gimdyt važiuojat pas bet ką. Aš gydytoją renkuosi. Nenoriu patikėti naujos gyvybės aėjimo gydytojui, kuris gal ne vieną naujagimį dėl savo darbo aplaidumo ištraukė negyvą schmoll.gif Todėl renkuosi ir GN, ir gimdyą priimsiantį gydytoją. Todėl suprantu, kad ne tik aš renkuosi, bet ir gydytojas turi teisę atsisakyti priimti gimdymus "pagal užsakymą". Todėl man visiškai savaime suprantama, kad atsilyginti reikia. Kita vertus, atsilyginu tada, kai man iš visos dūšios taip norisi, tačiau ne todėl, kad "visi taip daro".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jbs: 18 liepos 2007 - 17:59
Aš gimdžiau kaune klinikose. Prireikė cezario pjuvio, tai iš anksto niekam nemokėjom, davėm po operacijos praejus 3 dienom gydytojai 400 lt. Prižiūrėjo po operacijos nors jai ir nepriklausė, esu labai patenkinta ir negaila pinigų kai priežiūra liuks buvo
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2007 07 18, 18:52)
Drįstu paprieštarauti. Nė vieno karto gyvenime niekam (ne tik medikams) nesu sumokėjusi "į kišenę". Nė vieno karto. Tačiau gimdymas man nėra kasdienis išgyvenimas ar eilinis sveikatos patikrinimas, todėl gydytojui, kuris atlėks bet kuriuo paros metu,kai man jo prireiks, nesumokėt būtų gėda. Aš suprantu, kad gydytojas turi savo darbo grafiką, asmeninį gyvenimą ir kad tikrai neprivalo lėkti kaip akis išdegęs vos tik kas paskambina ne jo darbo metu. Ir lėkti neaišku kokiam laikui - gal 3-4 valandom, o gal parai.

Pritariu drinks_cheers.gif
Jei važiuojama gimdyti pas bet ką, nėra reikalo ir pinigų mokėti - gydytojas atlieka savo darbą ir tiek. Tačiau mano atveju taip ir buvo, kad mano gydytoja nakties pradžioje buvo pakelta iš miego ir važiavo į ligoninę, kur su manim praleido ne tik visą naktį, bet ir visą kitą dieną... Tokia priežiūra vis dėlto išeina už įprasto gydytojo darbo ribų. Be to, mes buvom sutarę ir su anesteziologu, taigi ir jam mokėjome. Mokėjome ir sesutėms, ir akušerei, ir vaikų gydytojai (bet čia jau iš dėkingumo, kad mūsų klecką atkočiojo ir mumis abiem labai gerai rūpinosi).
Viską sudėjus, gimdymas mums kainavo 1500. Gal kai kam davėm ir per daug, tačiau kai apėmusi euforija, kartais nebeįvertini. Tačiau negaila nei lito, svarbu, kad ir man ir mažiukui viskas gerai ax.gif
Atsakyti
mokancios>?,,o ka darysit, jei sumokejus, bus padaryta baisiu klaidu g.gif g.gif
Atsakyti
važiavau gimdyti nesusitarusi, bet nusiteikusi atsilyginti už gerą priežiūrą. Priežiūra buvo tikrai gera, nors visą gimdymą prie manęs tebuvo tik nuostabi akušerė ir nuo 8 ryto jai dar atėjo patalkinti jaunutė gydytoja rezidentė. Budinti gydytoja buvo užsukusi tik trumpam.
Akušerei iškart, pamatę, kaip stengiasi, padavėm 100 Lt, tai ji liko su mumis iki galo, net pasibaigus jos pamainai ir atliko absoliučiai visą darbą nuo pradžios iki galo. Pagimdžius suorganizavo visą gydytojų ir anesteziologų brigadą (vyras sakė, priėjo pilna palata), nes man prireikė narkozės. Žodžiu, viskas buvo atlikta nepriekaištingai thumbup.gif .
Po visko jautėmės kažkaip nesmagiai, kad tik taip mažai jai atsilyginom už tokias pastangas, todėl po savaitės ją susiradom ir atsidėkojom papildomai ax.gif

Atsakyti
QUOTE(ursule @ 2007 07 20, 21:00)
mokancios>?,,o ka darysit, jei sumokejus, bus padaryta baisiu klaidu  g.gif  g.gif

moki ne už tai, kad klaidų nebūtų, o už tai, kad gimdymą priimtų PASIRINKTAS, o ne budintis gydytojas mirksiukas.gif iš anksto ir gydytojai lauknešėlių neima
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2007 07 21, 08:31)
moki ne už tai, kad klaidų nebūtų, o už tai, kad gimdymą priimtų PASIRINKTAS, o ne budintis gydytojas  mirksiukas.gif iš anksto ir gydytojai lauknešėlių neima

visiskai pritariu drinks_cheers.gif
nuo klaidu niekas neapsaugotas, o moki ne tam kad gydytojas gerai dirbtu, o kad paaukotu savo laisvalaiki del taves.
Atsakyti
QUOTE(ursule @ 2007 07 20, 21:00)
mokancios>?,,o ka darysit, jei sumokejus, bus padaryta baisiu klaidu  g.gif  g.gif

o ka daryti kai nesumoki ir pridaro klaidu? Ta pati... tik dar save pagrauztum, kad nedavei...

QUOTE(dabej @ 2007 07 21, 09:21)
visiskai pritariu  drinks_cheers.gif
nuo klaidu niekas neapsaugotas, o moki ne tam kad gydytojas gerai dirbtu, o kad paaukotu savo laisvalaiki del taves.

pritariu drinks_cheers.gif

o apskritai nescioms nera ko galvoti apie klaidas.
Viskas bus tik gerai! 4u.gif
Atsakyti
Na as manau kad nieko cia blogo uz pinigus susitart su gydytoja kuria tu pasitikesi labiau,man su pirmu gimdymu taip nepasiseke dziaugiuosi kad vaikas gyvas,nors ir priduses buvo:(,taigi po tokio siabingo daktaru elgesio kuri patyriau kauno klinikose ,be to mes ne lito tenai nedavem,,o gal visgi reikejo,tai va na zodziu po pirmojogimdymo tikrai grieztai sau pasakiau,kad jau kai gimdysiu antra tai tiktai is anksto sutarus su gydytoja ir aisku ne uz dyka.Manau gimdymas yra neeilinis koks sveikatos patikrinimas,ir tokiu atveju reikia pamirsti savo nuostatas del kysiu davimo.
Atsakyti