Nereikia iš tikrųjų tų pinigų kišti,pirmąjį gimdžiau be pinigų davimo,priežiūra buvo tokia pat,o antrąją kai gimdžiau,davėm 600lt.,na tik tiek,kad gydytoja atvažiavo naktį iš namų,na gal šiek tiek palepino daugiau,ateidavo aplankyti po gimdymo kitame skyriuje Manau būtumėm davę budėjusiai tą naktį gydytojai 100lt.būtų buvusi tokia pat priežiūra
O palyginti galėsi tik tada, kai vieną kartą gimdysi su kyšiu, o kitą - be. Tada lauksim atsiliepimų: skiriasi kas nors ar ne lotuliukas.gif
Manau, kad nelabai įmanoma gimdyti pas tą patį personalą du kartus, jei nesitari
Aišku, jei tariesi, tai privalai mokėti, juk gydytojas dėl tavęs atvažiuoja iš namų ir t.t.
Bet jei mes nesusitarę, manau mokėti nėra reikalo.
sveikutes
as tai sviesiai tiesiai paklausiau gydytojos su kuria tariausi kiek man tai kainuos ir ji atsake kad visas gimdymas kainuos max. 600 lt. cia ir su epiduru jei reikes. na kadangi tai mano pirmasis gimdymas tai drasiau kai priziuri viena gydytoja ir visada zinai kur kreiptis...
as tai sviesiai tiesiai paklausiau gydytojos su kuria tariausi kiek man tai kainuos ir ji atsake kad visas gimdymas kainuos max. 600 lt. cia ir su epiduru jei reikes. na kadangi tai mano pirmasis gimdymas tai drasiau kai priziuri viena gydytoja ir visada zinai kur kreiptis...
QUOTE(jbs @ 2007 07 14, 17:24)
aik tu sau,,tai tos kurios nedave turbut sventosios-kad viska gavo
QUOTE(ursule @ 2007 07 16, 18:45)
aik tu sau,,tai tos kurios nedave turbut sventosios-kad viska gavo
ką tik tokia pasijaučiau šventąja tikrai nieko nedaviau - gimdžiau antakalny, ant kurio visos taip "varo" - gimdymas buvo superinis - pirmą vaiką pagimdžiau per 1,5val., gimdymą priėmė gerb. gyd. Juršėnas. Labai jam dėkinga, sakė gimdymo namuose cezarį būtų darę, nes nelabai ten su ta praktika joms, įbaugintos savo pačių klaidų ir kyšių ėmimų...
[quote=Puccha,2007 07 14, 18:01]
Man kažkaip labai keista su tais mokėjimais
Nemanau, kad nuo to, ar duodi kyšį ar ne, kas nors keičiasi.
[/quot
Dej apas mus Lietuvoj tokia situacija, kad tikrai jei neduosi , tai ir negausi , ir nieko kol kas pakeisti negalima. Žinoma yr anemazai atveju, kai neduoda, nesitaria ir sekmingai pagimdo, bet as zinau ne viena pavyzdi, kai neduodi, tai ir nekreipai i tave demesio, o kartais iki absurdo net, kai uztenka sokolada paduoti ir atsiranda ir nuskausminamuju ir panasiai , dej adeja tokia realybė
[quote=jbs,2007 07 14, 18:24]
Kai nieko neduosi, nieko ir negausi
[/quote]
Pritariu 100 proc.
Man kažkaip labai keista su tais mokėjimais
Nemanau, kad nuo to, ar duodi kyšį ar ne, kas nors keičiasi.
[/quot
Dej apas mus Lietuvoj tokia situacija, kad tikrai jei neduosi , tai ir negausi , ir nieko kol kas pakeisti negalima. Žinoma yr anemazai atveju, kai neduoda, nesitaria ir sekmingai pagimdo, bet as zinau ne viena pavyzdi, kai neduodi, tai ir nekreipai i tave demesio, o kartais iki absurdo net, kai uztenka sokolada paduoti ir atsiranda ir nuskausminamuju ir panasiai , dej adeja tokia realybė
[quote=jbs,2007 07 14, 18:24]
Kai nieko neduosi, nieko ir negausi
[/quote]
Pritariu 100 proc.
QUOTE(lili78 @ 2007 07 16, 21:57)
Pritariu 100 proc.
va tokios mamkos, su tokiu požiūriu - nieko neduosi, tai nieko ir negausi - išlepina gydytojus, kyšio davimą padaro norma, o paskui skundžiasi - deja, pas lietuvėlėj tokia jau tvarka...
pačios tą tvarką kuriat, brangiosios
[quote=joge,2007 07 17, 11:16]
[QUOTE]
Gerai, jei pas gerą gydytoją papuoli gimdyt, tai gali ir nemokėt. O jei ne, ir kokios komplikacijos? Užsigraužtum. Bent jau morališkai geriau jauties...
[/quote]
O kodėl gi tu galvoji, kad jeigu komplikacijos ir nieko nedavei, tai jau tavimi ir nepasirūpins - čia tik stereotipinis mąstymas
[QUOTE]
Gerai, jei pas gerą gydytoją papuoli gimdyt, tai gali ir nemokėt. O jei ne, ir kokios komplikacijos? Užsigraužtum. Bent jau morališkai geriau jauties...
[/quote]
O kodėl gi tu galvoji, kad jeigu komplikacijos ir nieko nedavei, tai jau tavimi ir nepasirūpins - čia tik stereotipinis mąstymas
QUOTE(saulyte12000 @ 2007 07 17, 09:51)
va tokios mamkos, su tokiu požiūriu - nieko neduosi, tai nieko ir negausi - išlepina gydytojus, kyšio davimą padaro norma, o paskui skundžiasi - deja, pas lietuvėlėj tokia jau tvarka...
Nemanau, kad vienai būtų galima pakeisti jau daugybę metų nusistivėjusią tavrką ir kaip rašiau labai gerai žinau kaip būna kai duodi , o kaip kai ne, kai mano sesė gulėjo ligoninėj prieš operaciją, pamačius kaip kita pacientė po narkozės vėmė, ji paklausė ar ir man taip bus pas anesteziologę, ši atsakė, tikrai ne, nes buvo gavus į kišenę , manau daugiau komentarų nereikia, lygiai tas past vyksta ir per gimdymus. Gerai kažkuri rašė , nors nesigrauši, kad nedavei, pinigai uždirbami, o sveikata neįkainuojam, Aišku , čia tik mano nuomonė
na as irgi manau kad mes pacios tuos gydytojus islepinam su kysiais...ir dar vis stengiames viena kita pralenkt kuri daugiau duos ...
as pati labai svarsciau ar man tartis su gydytoja ar nesitarus gimdyt...ir si karta nugalejo baime vis del to pabugau...gal kai gimdysiu antra karta busiu drasesne...ir labai tikiu kad ateityje visi sie mokejimai ir tarimaisi pasibaigs...gal kai zmones ismoks labiau ginti savo teises...
as pati labai svarsciau ar man tartis su gydytoja ar nesitarus gimdyt...ir si karta nugalejo baime vis del to pabugau...gal kai gimdysiu antra karta busiu drasesne...ir labai tikiu kad ateityje visi sie mokejimai ir tarimaisi pasibaigs...gal kai zmones ismoks labiau ginti savo teises...
aš daktarą savo prisikėliau 2val nakties, puse trijų jis jau buvo prie mano lovos ir nė puse žodžio nepasakė kad nori miego, nors nuovargis tikrai matėsi, bet visalaik iki kol prasidėjo pats gimdymas, iki 7ryto pastoviai mane stebėjo ir nėjo kur nors pamiegot ir gimdymas buvo komplikuotas, tai jam po visko davem 600lt, akušerei, kuri pasiliko po darbo kol pasibaigs gimdymas davem 150lt, o anesteziologui 100lt. nesigailiu nei vienu išleistu litu