Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek mokėjot už gimdymą? III dalis

QUOTE(Football @ 2007 01 23, 09:14)
Mh... O kaip zinoti, kad gydytojai uzteks kiek duosi?! blush2.gif

tam ir yra šita tema biggrin.gif
o šiaip aš jau pagimdžiau, ir jau daviau, ir iki šiol dvejoju ar pakankamai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(renolda @ 2007 01 23, 11:36)
Gimdžiau du kartus, bet pinigų nedaviau ir nuo to nenukentėjo mano priežiūros kokybė  schmoll.gif .
Jei būčiau davusi pirmą kartą, kai gimdymas truko 10 val. tai būtų pasikeitusi pamaina ir vėl reiktų duot, atsilyginau jau po gimdymo nunešusi šakotį ir kavos  ax.gif .
Antrą kart gimdžiau tik 3 val., akušerę pamaloninau tik šokoladuku, ir tai po gimdymo, o ji tiek lakstė ir rūpinosi, kaip būčiau paklojusi milijonus. Na manau joms gi už darbą moka valstybė  g.gif , ar įstaiga kurioje dirba, kodėl mes kyšius  turime nešt ir pratint prie viso šito? O po  to patys dejuojame, kad reikia ten nešt, nes neprižiūrės ar t.t.

Tema "KIEK MOKEJOTE UZ GIMDYMA" - mamos iesko butent sios info, nemokejote, tai ir puiku, sekmes jums.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eja: 23 sausio 2007 - 10:42
Yra du skirtingi dalykai - kai tu atvažiuoji gimdyti nesitarusi ir kai tu susitari ir tavo gydytojas, metęs visus kitus darbus ar naktį, atvažiuoja pas tave.
Pirmu atveju - kiekvieno reikalas kaip atsilygina už (ne)rūpestį. Čia manau, kainos nustatytos negali būti. Vienam torto ir kavos nupirkimas sudaro šeimos biudžete tiek, kiek kitam 800Lt.
Antruoju atveju tu renkiesi. Jei tau ramiau gimdyti pas konkretų gydytoją, tu žinai, kiek jo paslaugos kainuoja. T.y. už kiek jis sutinka viską mesti (pvz. darbą kitoje darbovietėje) ir lėkti pas jus. Jei kaina netinka - tai lieka rinktis "pigesnį" arba važiuoti nesusitarus.

Todėl atsakymo "kiek reikia" mes nerasime. O visos nuomonės ir patirtys yra įdomios. Tam ir formas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Visos supranta, kad medicina "nemokama", tagi moka uz gimdyma paprastai tik tos, kurios taresi is anksto, o tos, kurios nesitare- kazkuo atsidekoja jei patiko prieziura ir gydytojo darbas, todel sioje temoje ir dalinasi tos, kurios mokejo. O forumas didelis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2006 09 04, 13:09)
As tai niekam nieko neduosiu kai prispirs reikalas lotuliukas.gif

Iš patierties:
Pirmą dukrą gimdžiau labai jaunutė, bijojau paduoti tuos pinigus ,taip ir palikau chalato kišenėj suglamžytus lotuliukas.gif , antrą kai gimdžiau tai daviau ir akušerei ir gydytojui ir slaugėms. Nebuvo pirmas kartas kuom nors blogesnis už antrąjį. Tai gal nėra skirtumo, jei gydytojai žmogiški, tai supras , kad ne kiekvienam yra iš ko duoti, o padėti verta visiems ir nebūtinai už pinigus tongue.gif
Atsakyti
Manau, kad temos pavadinimas: Kiek mokėjote už gimdymą?
Ir šioje temoje gali pasisakyti visos, nes tema - tai klausimas g.gif , o į jįį tsakyti galima įvairiai : neiko, daug, mažai.
Taip kad prašom nepykti nono.gif
Atsakyti
Aš tik norėjau pasakyti, kad ta pati suma (tarkim 500Lt) yra suvokiama visiškai skirtingai. Vienai - tai tik nedidelė dalis iš jos šeimos mėnesinio biudžeto, kita tą sumą gal visus 9 mėn taupys. Todėl reakcijos į sumas tokios skirtingos.

Atsakyti
QUOTE(princiupesa @ 2007 01 08, 16:45)
Nieko rimto, nepriimkit asmeniškai smile.gif

Bet geriau už tuos pinigus kokiame "Lietuvos draudime" apsidrausti sveikata ir gyvybę (savo ir kūdikio) - tai tada ir bus "apsidraudimas".

Matyt čia reikėtų kalbėti ne apie apsidraudimą, o apie mamos psichologinę būklę. Jei aš jaučiuosi gerai, kai susitariu su konkrečia gydytoja dėl gimdymo, tai ir susimoku už tai.
Jei man "iki lemputės", pas ką gimdyti, keisis mano gimdymo metu pamaina ar ne, pas normalią gydytoją gimdysiu ar pas kokią storžievę, tai kam tada mokėti. rolleyes.gif
o draudimas man ką sumokės moralinę žalą už nemalonų elgesį, įžeidimus ar pan?
g.gif
Papildyta:
QUOTE(ursule @ 2007 01 01, 12:04)
MAMOS, GERIAU NUPIRKT SAVO VAIKUI GRAZIU RUBELIU, NEI PINIGELIUS METYTI, NE VIENAS GYDYTOJAS NENORES KAD BUTU BLOGAI,, nereik isivaizduoti kad jie kitaip ne kojos pirsto nepajudins  mirksiukas.gif

Nupirksim ir rūbelių biggrin.gif Man kur kas svarbiau kaip su manim elgsis gimdymo metu ir po jo, nes tuomet būni labai pažeidžiama. Ir gimdymas prisimena visą gyvenimą, tai kam prisiminti kad su tavim kažkas negerai elgėsi, kažko nepadarė, ką galbūt galėjo padaryti ir pan.
Pvz, užsienyje bet kuriuo atveju elgiasi maloniai, nes jie kitaip neisivaizduoja. O Lietuvoj deja, situacija tokia, kad negali žinoti "ant ko užsirausi", todėl esu linkusi susimokėti, tegu vien tik už malonų elgesį. Man sveikata brangiau už gražų rūbelį rolleyes.gif
Kaip jau anksčiau rašiau: prieš penkerius metus tariausi su akušere ir mokėjau 400 Lt (tuomet man tai buvo dideli pinigai, bet gimdymą trukusį 16 val prisimenu su šypsena).
Ir dabar ruošiuosi tiek pat mokėti. su daktare nesitariu, nes pagrindinį darbą atlieka akušerė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ferrari: 23 sausio 2007 - 15:50
Aš jau pasimečiau - visos tariasi su gydytoja. O tai geriau su akušere tartis??
Antakalny 400 Lt - nebus per mažai?
Atsakyti
QUOTE(Raganaite73 @ 2007 01 25, 12:41)
Aš jau pasimečiau - visos tariasi su gydytoja. O tai geriau su akušere tartis??
Antakalny 400 Lt - nebus per mažai?

Manau, kad jei koks ekstra cezaris (kaip atsitiko pvz. man), tai akušerei ten visiškai nebus ką veikti, viską lems profesionalus gydytojas, taip kad mastyk pati... Jei normalus gimdymas - 400 gydytojai manau pakankamai 4u.gif
Atsakyti
Patarkit kas turit patirties: ar tariamasi iš anksto su anesteziologu dėl epidūrinio nuskausminimo (t.y., kad ateis, padarys ir gaus už tai pinigų)?.. Nes vienas pažįstamas anesteziologas man išaiškino, kad epidūrinis tarsi nėra būtinoji pagalba, gydytojai tarsi nelinkę to daryti, nes jei kartais kas ne taip, tai jie bus kalti, o nedaryti tarsi gali, nes nebūtinoji pagalba. Žodžiu, mintis ta, kad jei gydytojas turi ką veikti tuo metu, gali pas tave ir neateiti, tai dėl to geriau iš anksto susitarti. Bet visoj šitoj istorijoj aš nesuprantu vieno reikalo: tai jei susitari, o ne jo budėjimas, tai ką - jis lėks iš namų naktį, kad tau epidūrą padarytų?... Pasidalinkit patirtim, kas turit smile.gif
Atsakyti
Jei su niekuo isanksto nesi susitares,tai vietoje kai suzynai kas priims gimdyma,tai vietoje ir susimoki.Anesteziologa taip pat issikvieti ir susitari,jei nori sumoki,nori ne,cia kiekvienos asmeninis reikalas.As asmeniskai sumokejau 400lt.ir nesigailiu. smile.gif
Atsakyti