mergikes kazin i Uralieciu recepteli galeciau deti zalias paprikas is siltnamio, nors jos turetu buti geltonos, neduos kartumo
QUOTE(georgiana @ 2011 09 02, 21:04)
mergikes kazin i Uralieciu recepteli galeciau deti zalias paprikas is siltnamio, nors jos turetu buti geltonos, neduos kartumo
Pas mus siltnamy dar tik zalios karaliauja, bet siandien dariau su jomis.Man skoniui nepamaise, dave tik spalvos
QUOTE(Liutuke! @ 2011 09 02, 20:36)
Pas mus siltnamy dar tik zalios karaliauja, bet siandien dariau su jomis.Man skoniui nepamaise, dave tik spalvos
aciukas eisiu gamintis
na uzsirasiau uralo uncle beans recepta ir man iskilo pora klausimu.kiek laiko viska troskinti su darzovemis.ir kokias pomidoru sultis naudojote paprastas norfines ar tinka?
QUOTE(zlibe @ 2011 09 05, 11:58)
na uzsirasiau uralo uncle beans recepta ir man iskilo pora klausimu.kiek laiko viska troskinti su darzovemis.ir kokias pomidoru sultis naudojote paprastas norfines ar tinka?
Tinka bet kurios iš nebrangių ar tai būtų maximos "Optima linija" ar tai būtų Norfos firminė ar Cento. Kai kurios mamos turi sočiai savų pomidorų ir pasidaro naminių sulčių, tai , bet tinka ir parduotuvinės.
Daržovių troškinimo trukmė 30-40 minučių (nuo pirmųjų įdėtų iki paskutinių pagal eilę įdėtų). O šiap daržovės dedamos ne visos iš karto o paeiliui kas maždaug 10 minučių.
QUOTE(AusrinesMama @ 2011 08 28, 22:41)
Štai jums Uncle bens iš Uralo darbštuolių lobyno
pasigaminau
dejau savas pomidoru sultis,tik galejau tam 1kg pomidoru odeles nulupti,kad ir smulkiai pjausciau,bet kai kurios atsisikyre...kitam kartui lupsiu pomidorus
aciu uz recepta
QUOTE(2jolitka @ 2011 09 06, 12:21)
pasigaminau
dejau savas pomidoru sultis,tik galejau tam 1kg pomidoru odeles nulupti,kad ir smulkiai pjausciau,bet kai kurios atsisikyre...kitam kartui lupsiu pomidorus
aciu uz recepta
aciu uz recepta
va man kaip tik rupejo ar reikia lupti odeles ar ne.
QUOTE(zlibe @ 2011 09 06, 16:30)
va man kaip tik rupejo ar reikia lupti odeles ar ne.
Nebijokit tų odelių Viskas, kas šiek tiek grubesnio patenka į mūsų žarnyną, labai gerai veikia žarnyno peristaltiką Čia aktualu kietaviduriams.
QUOTE(Raganiukas @ 2006 08 30, 11:09)
Pabandykit pasigaminti Lečo. Labai skanu.
3 kg pomidorų
1 kg paprikų
1 kg morkų
1 kg svogūnų
1 stiklinė cukraus
100 ml aliejaus
1 stiklinė ryžių
1 šaukštai druskos
ir pipirų pagal skonį
Pomidoru supjaustyti skiltelėmis, paprikas - šiaudeliais, svogūnus - griežinėliai, morkas tarkuokite. Visus produktus sumaišykite ir virkite. Karštą masę supilstykite į stiklainius. Skanu šiltas ir šaltas, prie mėsos ar vienas.
PASTABA
Aš pjaustau viską kubeliai. Tik svogūnus pusžiedžiais, o morkas tarkuoju.
3 kg pomidorų
1 kg paprikų
1 kg morkų
1 kg svogūnų
1 stiklinė cukraus
100 ml aliejaus
1 stiklinė ryžių
1 šaukštai druskos
ir pipirų pagal skonį
Pomidoru supjaustyti skiltelėmis, paprikas - šiaudeliais, svogūnus - griežinėliai, morkas tarkuokite. Visus produktus sumaišykite ir virkite. Karštą masę supilstykite į stiklainius. Skanu šiltas ir šaltas, prie mėsos ar vienas.
PASTABA
Aš pjaustau viską kubeliai. Tik svogūnus pusžiedžiais, o morkas tarkuoju.
Na tikrai labai skaniai gavosi, geras receptas
Dariau pusę normos, gavosi keturi puslitriniai stiklainiukai.
Paprasta, bet labai skanu! Būtinai darysiu dar!
" Uncle Ben's lietuviškas variantas
1 didelę cukiniją nulupam, išimam sėklas, pjaunam pusiau. Vieną dalį sutarkuojam, kitą pjaustom kubeliais, dedam į didelį puodą, užpilam 0,5L. vandens, įberiam 2stiklines cukraus ir 1 arbat. šaukštelį citrinų rūgšties. Troškinam cukiniją, kol ji taps skaidri (20-30min). Kol troškinasi, pasiruošiam daržoves. Į troškintuvą dedam:
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais). Viską patroškinam apie 15min., supilam į ištroškintą cukiniją. Dar pridedam 0,5kg stambiai pjaustytų pomidorų ir 3 kubeliais supjaustytus apelsinus. Įdedam 1 šaukštą druskos, 1 česnako supjaustytas skilteles, 0,5l stiklainį tomato ir stiklinę aliejaus. Viską patroškinam maišydami, kad neprisviltų apie pusvalandį, išpilstom į stiklainius, užsukam ir apverstus paliekam ataušti, tada į rūsy ir laukiam žiemos. Nors mes jau pradedam valgyt iš karto, perdaug skanu, kad būtų ilgai. "
Šiandien gaminau , fantastiskai skanu
1 didelę cukiniją nulupam, išimam sėklas, pjaunam pusiau. Vieną dalį sutarkuojam, kitą pjaustom kubeliais, dedam į didelį puodą, užpilam 0,5L. vandens, įberiam 2stiklines cukraus ir 1 arbat. šaukštelį citrinų rūgšties. Troškinam cukiniją, kol ji taps skaidri (20-30min). Kol troškinasi, pasiruošiam daržoves. Į troškintuvą dedam:
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais). Viską patroškinam apie 15min., supilam į ištroškintą cukiniją. Dar pridedam 0,5kg stambiai pjaustytų pomidorų ir 3 kubeliais supjaustytus apelsinus. Įdedam 1 šaukštą druskos, 1 česnako supjaustytas skilteles, 0,5l stiklainį tomato ir stiklinę aliejaus. Viską patroškinam maišydami, kad neprisviltų apie pusvalandį, išpilstom į stiklainius, užsukam ir apverstus paliekam ataušti, tada į rūsy ir laukiam žiemos. Nors mes jau pradedam valgyt iš karto, perdaug skanu, kad būtų ilgai. "
Šiandien gaminau , fantastiskai skanu
Dekui uz puikius receptukus. man labai patiko uncle ben's su ananasais tikrai super. Vakar buvo vakavimo diena o siand jau pradejom valgyti.. Matyt reiks pratesti darbus. Mnau butinai pameginsiu dar ir Raganiukes Leco