Įkraunama...
Įkraunama...

Uncle Ben's padažas lietuviškai

QUOTE(mamkaa @ 2010 08 30, 09:33)
Mergytes, receptas ne mano, rastas kazkada SM, tik va paviesinau as ji, nes tikrai labai skanus buna. Mano seimyna ji valgo uzsipylusi ant plovo, labai skanu buna. Tai dabar visada plova gaminu balta, na nededu nei tomato  nieko, pilam ta padaza ir valgom apsiputoje  lotuliukas.gif
Papildyta:

reikes pabandyti, nes turiu daug moliugu.

o vietoi pomidoru padažo gal galim ideti pinmidoru sulčiu ar pomidoru daugeu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 24, 15:02)
Receptas is SM, dabar nerasiu jo taip greitai, tai darau "copy-paste" is savo recpetu lobyno smile.gif

" Uncle Ben's lietuviškas variantas
1 didelę cukiniją nulupam, išimam sėklas, pjaunam pusiau. Vieną dalį sutarkuojam, kitą pjaustom kubeliais, dedam į didelį puodą, užpilam 0,5L. vandens, įberiam 2stiklines cukraus ir 1 arbat. šaukštelį citrinų rūgšties. Troškinam cukiniją, kol ji taps skaidri (20-30min). Kol troškinasi, pasiruošiam daržoves. Į troškintuvą dedam:
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais). Viską patroškinam apie 15min., supilam į ištroškintą cukiniją. Dar pridedam 0,5kg stambiai pjaustytų pomidorų ir 3 kubeliais supjaustytus apelsinus. Įdedam 1 šaukštą druskos, 1 česnako supjaustytas skilteles, 0,5l stiklainį tomato ir stiklinę aliejaus. Viską patroškinam maišydami, kad neprisviltų apie pusvalandį, išpilstom į stiklainius, užsukam ir apverstus paliekam ataušti, tada į rūsy ir laukiam žiemos. Nors mes jau pradedam valgyt iš karto, perdaug skanu, kad būtų ilgai. "

Darau pagal si recepteli, tikrai labai skanu ir laikosi visa ziema.

o apelsinus nulupat? verysad.gif
Atsakyti
As siemet irgi padariau Uncle bens, seniai buvau bedariusi, labai skanu idet i plova thumbup.gif smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cius @ 2010 08 30, 11:51)
o vietoi pomidoru padažo gal galim ideti pinmidoru sulčiu ar pomidoru daugeu? blush2.gif

Aš taip ir padariau: dėjau 2 kg pomidorų ir 1 stiklinę pomidorų padažo. Manau, dedant kokius 4 kg pomidorų, galima padažo ir nebedėt. Bet čia tik mano nuomonė. Ir aš apelsino nebedėjau, nes slyvukai duoda ananaso skonį...
Atsakyti
Man kažkodėl gavosi labai jau saldu.Ar taip turi būti?Ar užtenka 1 arbatinio šaukštelio citrinos rūgštelės? g.gif Aš tik įpjauščiau vos vos čiliuko,nes nu jau labai saldžiai gavosi. g.gif
Atsakyti
QUOTE(žolelė @ 2010 08 30, 20:15)
Aš taip ir padariau: dėjau 2 kg pomidorų ir 1 stiklinę pomidorų padažo. Manau, dedant kokius 4 kg pomidorų, galima padažo ir nebedėt. Bet čia tik mano nuomonė. Ir aš apelsino nebedėjau, nes slyvukai duoda ananaso skonį...

o recepte tai tik.0.500 kg parayta,ar visdelto reikia 2kg pomidoru?
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2010 08 30, 19:49)
Man kažkodėl gavosi labai jau saldu.Ar taip turi būti?Ar užtenka 1 arbatinio šaukštelio citrinos rūgštelės? g.gif Aš tik įpjauščiau vos vos čiliuko,nes nu jau labai saldžiai gavosi. g.gif

man ir saldu buvo tai dar acto sliukstelejau,tai zinok visai pasikeite tas saldumas,liuks gavosi thumbup.gif
Atsakyti
sitas irgi is SM, jau antri metai koncervuoju, pasaka, ne padazas, jei kam idomu ir kcal paskaiciavus esu 100g- 60kcal mirksiukas.gif

3litrai pomidoru sulciu(100%)
1 kg morku
1 kg svogunu
1 kg cukinijos
1 kg saldz. paprikos
2 (jei mazos tai 3) skardines konservuotu ananasu
2 vnt. cili pipiru
0.5 st. saulegrazu aliejaus
0.5 arbat.s. cinamono
2 valg.s. krakmolo
2 valg.s. druskos
nepilna stikline cukraus
2-3 valg.s. acto 9%

Viska supjaustyti, uzpilti pomidoru sultimis, suberti druska, cukru, pavirti 15-20min(nuo uzvirimo), ipilti acto. Dar siek tiek pavirti, kol suminkstes darzoves. Pacioj virimo pabaigoj krakmola ismaisyti ananasu sultyse ir sudeti viska i mase. (krakmolui is anksto pasilikite siek tiek ananasu sulciu). Na o tada jau skanaukit pirsciukus nusilaizydamos;)

p.s. tokia misraine labai tinka pagardint balandelius ar mesos patiekalus.
Atsakyti
QUOTE(cius @ 2010 08 30, 21:10)
o recepte tai tik.0.500 kg parayta,ar visdelto reikia 2kg pomidoru?

Juk aš tik savo pakeitimus aprašiau. Jums nebūtina keisti recepto sudėtį, jei nenorit. Štai įdedu mamkaa receptą su savo PAKEITIMAIS:
2 kg moliūgo (jau nuvalyto)
2 kg pomidorų
1 kg kaukazo slyvukų
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais).
2 vnt čilli pipirų (didesni)
2-3 v. šaukštai druskos
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė pomidorų padažo
1 stiklinė aliejaus
6 skiltelės česnako
Jei norit rūgščiau, dėkit daugiau slyvukų
Pomidorams nulupti odelę ir supjaustyti, 1 kg moliūgo sutarkuoti, o likusį supjaustyti kubeliais. Kaukazo slyvutes pakaitinti ir atskirti kauliukus. Čiliukus labai smulkiai supjaustom su visom sėklom. Morkas šiaudeliais arba stambiai tarkuojam, svogūnus kubeliais, papriką juostelėm arba kubeliais. Cukiniją apie 15 min. patroškinam iš anksto, o paskui sudedam viską ir troškinam viską pamaišydami apie 30 -40 min.. Česnaką sudedam 10 min iki troškinimo pabaigos.
Išeiga 4 l. Gaunasi aštrokas saldžiarūgštis padažas.
Atsakyti
4u.gif
QUOTE(žolelė @ 2010 08 31, 14:58)
Juk aš tik savo pakeitimus aprašiau. Jums nebūtina keisti recepto sudėtį, jei nenorit. Štai įdedu mamkaa receptą su savo PAKEITIMAIS:
2 kg moliūgo (jau nuvalyto)
2 kg pomidorų
1 kg kaukazo slyvukų
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais).
2 vnt čilli pipirų (didesni)
2-3 v. šaukštai druskos
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė pomidorų padažo
1 stiklinė aliejaus
6 skiltelės česnako
Jei norit rūgščiau, dėkit daugiau slyvukų
Pomidorams  nulupti odelę ir supjaustyti, 1 kg moliūgo sutarkuoti, o likusį supjaustyti kubeliais. Kaukazo slyvutes pakaitinti ir atskirti kauliukus. Čiliukus labai smulkiai supjaustom su visom sėklom. Morkas šiaudeliais arba stambiai tarkuojam, svogūnus kubeliais, papriką juostelėm arba kubeliais. Cukiniją apie 15 min. patroškinam iš anksto, o paskui sudedam viską  ir troškinam viską pamaišydami apie 30 -40 min.. Česnaką sudedam 10 min iki troškinimo pabaigos.
Išeiga 4 l. Gaunasi aštrokas saldžiarūgštis padažas.

Ačiu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 24, 14:02)
Receptas is SM, dabar nerasiu jo taip greitai, tai darau "copy-paste" is savo recpetu lobyno smile.gif

" Uncle Ben's lietuviškas variantas
1 didelę cukiniją nulupam, išimam sėklas, pjaunam pusiau. Vieną dalį sutarkuojam, kitą pjaustom kubeliais, dedam į didelį puodą, užpilam 0,5L. vandens, įberiam 2stiklines cukraus ir 1 arbat. šaukštelį citrinų rūgšties. Troškinam cukiniją, kol ji taps skaidri (20-30min). Kol troškinasi, pasiruošiam daržoves. Į troškintuvą dedam:
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais). Viską patroškinam apie 15min., supilam į ištroškintą cukiniją. Dar pridedam 0,5kg stambiai pjaustytų pomidorų ir 3 kubeliais supjaustytus apelsinus. Įdedam 1 šaukštą druskos, 1 česnako supjaustytas skilteles, 0,5l stiklainį tomato ir stiklinę aliejaus. Viską patroškinam maišydami, kad neprisviltų apie pusvalandį, išpilstom į stiklainius, užsukam ir apverstus paliekam ataušti, tada į rūsy ir laukiam žiemos. Nors mes jau pradedam valgyt iš karto, perdaug skanu, kad būtų ilgai. "


Darau pagal si recepteli, tikrai labai skanu ir laikosi visa ziema.



wub.gif
As nieko nedadejau, nei isemiau is recepto, na gal tik kelis pomidorus ir viskas liuks gavos thumbup.gif ne padazas o pasaka. dar kuria nors diena reiks padaryti. Kad tik laikytusi man ziemai.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(PILNATIS13 @ 2010 08 31, 15:30)
As nieko nedadejau, nei isemiau is recepto, na gal tik kelis pomidorus ir viskas liuks gavos

Žinoma, kad šitas padažas liuks. Tik aš dėjau savo turimas daržoves ir tiek. Gal kam pravers ir su moliūgu.
Atsakyti