As lietuviska varianta "UNCLE BEN'S" darau su apelsinais labai skanu, seimynai tas padazas pats paciausias.
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 24, 08:10)
As lietuviska varianta "UNCLE BEN'S" darau su apelsinais labai skanu, seimynai tas padazas pats paciausias.
Gal receptuką?
QUOTE(A.d. @ 2010 08 24, 10:25)
Gal receptuką?
Receptas is SM, dabar nerasiu jo taip greitai, tai darau "copy-paste" is savo recpetu lobyno
" Uncle Ben's lietuviškas variantas
1 didelę cukiniją nulupam, išimam sėklas, pjaunam pusiau. Vieną dalį sutarkuojam, kitą pjaustom kubeliais, dedam į didelį puodą, užpilam 0,5L. vandens, įberiam 2stiklines cukraus ir 1 arbat. šaukštelį citrinų rūgšties. Troškinam cukiniją, kol ji taps skaidri (20-30min). Kol troškinasi, pasiruošiam daržoves. Į troškintuvą dedam:
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais). Viską patroškinam apie 15min., supilam į ištroškintą cukiniją. Dar pridedam 0,5kg stambiai pjaustytų pomidorų ir 3 kubeliais supjaustytus apelsinus. Įdedam 1 šaukštą druskos, 1 česnako supjaustytas skilteles, 0,5l stiklainį tomato ir stiklinę aliejaus. Viską patroškinam maišydami, kad neprisviltų apie pusvalandį, išpilstom į stiklainius, užsukam ir apverstus paliekam ataušti, tada į rūsy ir laukiam žiemos. Nors mes jau pradedam valgyt iš karto, perdaug skanu, kad būtų ilgai. "
Darau pagal si recepteli, tikrai labai skanu ir laikosi visa ziema.
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 24, 14:02)
Receptas is SM, dabar nerasiu jo taip greitai, tai darau "copy-paste" is savo recpetu lobyno
" Uncle Ben's lietuviškas variantas
1 didelę cukiniją nulupam, išimam sėklas, pjaunam pusiau. Vieną dalį sutarkuojam, kitą pjaustom kubeliais, dedam į didelį puodą, užpilam 0,5L. vandens, įberiam 2stiklines cukraus ir 1 arbat. šaukštelį citrinų rūgšties. Troškinam cukiniją, kol ji taps skaidri (20-30min). Kol troškinasi, pasiruošiam daržoves. Į troškintuvą dedam:
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais). Viską patroškinam apie 15min., supilam į ištroškintą cukiniją. Dar pridedam 0,5kg stambiai pjaustytų pomidorų ir 3 kubeliais supjaustytus apelsinus. Įdedam 1 šaukštą druskos, 1 česnako supjaustytas skilteles, 0,5l stiklainį tomato ir stiklinę aliejaus. Viską patroškinam maišydami, kad neprisviltų apie pusvalandį, išpilstom į stiklainius, užsukam ir apverstus paliekam ataušti, tada į rūsy ir laukiam žiemos. Nors mes jau pradedam valgyt iš karto, perdaug skanu, kad būtų ilgai. "
Darau pagal si recepteli, tikrai labai skanu ir laikosi visa ziema.
" Uncle Ben's lietuviškas variantas
1 didelę cukiniją nulupam, išimam sėklas, pjaunam pusiau. Vieną dalį sutarkuojam, kitą pjaustom kubeliais, dedam į didelį puodą, užpilam 0,5L. vandens, įberiam 2stiklines cukraus ir 1 arbat. šaukštelį citrinų rūgšties. Troškinam cukiniją, kol ji taps skaidri (20-30min). Kol troškinasi, pasiruošiam daržoves. Į troškintuvą dedam:
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais). Viską patroškinam apie 15min., supilam į ištroškintą cukiniją. Dar pridedam 0,5kg stambiai pjaustytų pomidorų ir 3 kubeliais supjaustytus apelsinus. Įdedam 1 šaukštą druskos, 1 česnako supjaustytas skilteles, 0,5l stiklainį tomato ir stiklinę aliejaus. Viską patroškinam maišydami, kad neprisviltų apie pusvalandį, išpilstom į stiklainius, užsukam ir apverstus paliekam ataušti, tada į rūsy ir laukiam žiemos. Nors mes jau pradedam valgyt iš karto, perdaug skanu, kad būtų ilgai. "
Darau pagal si recepteli, tikrai labai skanu ir laikosi visa ziema.
Dėkui, eisiu mėginti.
Aš išbandžiau dar vieną Uncle Bens receptą, man skanus.
5 kg pomidorų nuluptų arba 5 litrai sulčių,
3 vnt. paprikos,
1 kg kubeliais supjaustytų svogūnų galvučių,
100 g auksinių razinų ( šviesių),
100 g abrikosų ( kubeliais),
0,5 kg cukraus,
2-3 šaukštai be kaupo druskos,
1 šaukštelis čili paprikos miltelių,
1 galva česnako,
1 stiklinė acto,
2-3 šaukštai krakmolo, išleisto vandenyje.
Virti apie 1 val, kol sutirštės
Česnaką, actą ir krakmolą sudėti pabaigoje.
Pomidorus supjaustau , pakaitinu puode, tada pertrinu per sietelį.
5 kg pomidorų nuluptų arba 5 litrai sulčių,
3 vnt. paprikos,
1 kg kubeliais supjaustytų svogūnų galvučių,
100 g auksinių razinų ( šviesių),
100 g abrikosų ( kubeliais),
0,5 kg cukraus,
2-3 šaukštai be kaupo druskos,
1 šaukštelis čili paprikos miltelių,
1 galva česnako,
1 stiklinė acto,
2-3 šaukštai krakmolo, išleisto vandenyje.
Virti apie 1 val, kol sutirštės
Česnaką, actą ir krakmolą sudėti pabaigoje.
Pomidorus supjaustau , pakaitinu puode, tada pertrinu per sietelį.
QUOTE(Kostina @ 2010 08 24, 17:11)
Aš išbandžiau dar vieną Uncle Bens receptą, man skanus.
5 kg pomidorų nuluptų arba 5 litrai sulčių,
3 vnt. paprikos,
1 kg kubeliais supjaustytų svogūnų galvučių,
100 g auksinių razinų ( šviesių),
100 g abrikosų ( kubeliais),
0,5 kg cukraus,
2-3 šaukštai be kaupo druskos,
1 šaukštelis čili paprikos miltelių,
1 galva česnako,
1 stiklinė acto,
2-3 šaukštai krakmolo, išleisto vandenyje.
Virti apie 1 val, kol sutirštės
Česnaką, actą ir krakmolą sudėti pabaigoje.
Pomidorus supjaustau , pakaitinu puode, tada pertrinu per sietelį.
5 kg pomidorų nuluptų arba 5 litrai sulčių,
3 vnt. paprikos,
1 kg kubeliais supjaustytų svogūnų galvučių,
100 g auksinių razinų ( šviesių),
100 g abrikosų ( kubeliais),
0,5 kg cukraus,
2-3 šaukštai be kaupo druskos,
1 šaukštelis čili paprikos miltelių,
1 galva česnako,
1 stiklinė acto,
2-3 šaukštai krakmolo, išleisto vandenyje.
Virti apie 1 val, kol sutirštės
Česnaką, actą ir krakmolą sudėti pabaigoje.
Pomidorus supjaustau , pakaitinu puode, tada pertrinu per sietelį.
O abrikosai kokie?Džiovinti?
Šiandien konservų diena Gaminau "uncle bens" ir su ananasais ir su apelsinais. Kai pradėjau gaminiti mano šeima skeptiškai žiūrėjo, bet kai užkvipo namai , anot mano dukros , kinietiška virtuve, tai visi pripažino, kad labai skanu. Ryt jau ruošiasi išbandyti su kepta vištiena. Tfiu tfiu tfiu, kad tik gerai laikytųsi. Į tą su apelsinais dėjau 1,5 stiklinės cukraus, nes daugelis rašė, kad labai saldu. Gavosi tokia saldžiai rūgšti košelė.
Ačiū šeimininkėms už receptus
Ačiū šeimininkėms už receptus
QUOTE(A.d. @ 2010 08 24, 21:01)
Mėginau su apelsinais skanu nerealiai. Labai dėkui už receptą.
Dziaugiuosi, kad patiko, mergaites
mamkaa , truputį paimprozavau ir pakeičiau sudėtį: dėjau kaukazinių slyvučių vietoj citrinų rūgšties ir dėjau moliūgo vietoj cukinijos, didinau pomidorų kiekį. Koks pasakiškas skonis gavosi! Kol dar dera moliūgai ir pomidorai tikrai darysiu dar, nes dingsta burnose bematant...
Mergytes, receptas ne mano, rastas kazkada SM, tik va paviesinau as ji, nes tikrai labai skanus buna. Mano seimyna ji valgo uzsipylusi ant plovo, labai skanu buna. Tai dabar visada plova gaminu balta, na nededu nei tomato nieko, pilam ta padaza ir valgom apsiputoje
Papildyta:
reikes pabandyti, nes turiu daug moliugu.
Papildyta:
QUOTE(žolelė @ 2010 08 27, 19:56)
mamkaa , truputį paimprozavau ir pakeičiau sudėtį: dėjau kaukazinių slyvučių vietoj citrinų rūgšties ir dėjau moliūgo vietoj cukinijos, didinau pomidorų kiekį. Koks pasakiškas skonis gavosi! Kol dar dera moliūgai ir pomidorai tikrai darysiu dar, nes dingsta burnose bematant...
reikes pabandyti, nes turiu daug moliugu.