Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviški vardai

QUOTE(Daila @ 2009 07 12, 01:16)
šiandiena šeimos rate išrutuliojome vakaro temą  rolleyes.gif : ar vis dar polulerūs lietuviški vardai : tokie, kaip Jonas, Mindaugas, Vytautas, Rasa, Birute. Merginos padiskutuokim, kokia ištikrūjų yra realybė  g.gif

http://www.bernardin...=articles/91656
Atsakyti
Birutė-nepopuliarus
Atsakyti
Koks is viso skirtumas populiarus - nepopuliarus vardas? Svarbiausia kad skambetu graziai, turetu kazkokia simboline prasme, tevams patiktu ir vaikui geda nebutu. Kitokie vardu kriterijai tik juoka kelia smile.gif
Atsakyti
Iš "Gimdymo istorijų" skyrelio:

DOVALDAS lietuvių: do- (dotas, dovis „davimas“) + vald- (valdyti) (iš www.day.lt).

Labai gražus vardukas thumbup.gif.
Atsakyti
Kaip jums Vaiva (mano vardas ax.gif )?

Daug kas sako, kad gražus, bet kažkodėl mažai kas savo dukras taip vadina. biggrin.gif Žinoma, smagu kai turi nedažną vardą, bet įdomu, kodėl jis ne itin populiarus... Tikras lietuviškas vardas 4u.gif Tiesa, latviai lyg ir turi savo atitikmenį - Baiba lotuliukas.gif Užsieniečiam irgi sunku su juo... kaip tik manęs nėra išvadinę - ir Vavia, ir Viava, ir net Vava, bet tik ne Vaiva blink.gif O lietuviai kažkodėl labai dažnai mano, kad aš VaiDa doh.gif Negana to neseniai sužinojau, kad suomiškai šitas žodis reiškia kažką negero - bėdą ar nelaimę. unsure.gif

Anyway, aš esu lietuvė, tai turbūt man neturėtų labai rūpėt ta suomiška reikšmė rolleyes.gif

Aš pati nepasakyčiau, kad tai mano mėgstamiausias vardas, bet jis lietuviškas, o tai man labai patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liepa88: 26 rugpjūčio 2009 - 18:03
QUOTE(Liepa88 @ 2009 08 26, 19:02)
Kaip jums Vaiva (mano vardas  ax.gif )?

Daug kas sako, kad gražus, bet kažkodėl mažai kas savo dukras taip vadina. biggrin.gif Žinoma, smagu kai turi nedažną vardą, bet įdomu, kodėl jis ne itin populiarus... Tikras lietuviškas vardas  4u.gif Tiesa, latviai lyg ir turi savo atitikmenį - Baiba  lotuliukas.gif Užsieniečiam irgi sunku su juo... kaip tik manęs nėra išvadinę - ir Vavia, ir Viava, ir net Vava, bet tik ne Vaiva  blink.gif  O lietuviai kažkodėl labai dažnai mano, kad aš VaiDa  doh.gif Negana to neseniai sužinojau, kad suomiškai šitas žodis reiškia kažką negero - bėdą ar nelaimę. unsure.gif

Anyway, aš esu lietuvė, tai turbūt man neturėtų labai rūpėt ta suomiška reikšmė  rolleyes.gif

Aš pati nepasakyčiau, kad tai mano mėgstamiausias vardas, bet jis lietuviškas, o tai man labai patinka.

Na, Jūsų vardukas net savo operą turi: Vytauto Klovos operą "Vaiva". Atrodo, kad buvo dažnesnis prieš kokius 20 metų - turiu tokio amžiaus dvi pažįstamas, dar vieną - vyresnę.
Malonu, kad Jums lietuviškas vardas yra vertybė - dabar tai retoka, dauguma nori supanašėti, ištirpti be pėdsako globalizacijos jūroje verysad.gif
Atsakyti
Šiuo metu esam vardų galvojimo įkarštyje. Kažkaip MB pozicija yra tokia, kad prie ilgesnės pavardės rinkti trumpą vardą, na ir man pačiai gražiau, kai vardas netrumpinamas. Taigi kai anksčiau šitą temą skaičiau, tai nemažai gražių vardų buvo, kai reik savo vaikui išrinkti, kažkaip niekas netinka.

Kažkaip mintys dabar sukasi ties Joriu, Jūriu, vakar kažkodėl šovė galvon, kad gražu būtų Vilnius ax.gif

O kaip yra su tais trumpiniais. Man labai prie širdies vardas Dovilas, na bet lyg ir per ilgas. Ar galima būtų teigti, kad jo trumpinys būtų Dovas? Bet Day.lt Dovą aiškina kaip Dovydo trumpinį, o tai jau man netinka.
Atsakyti
mergaites vardas gražiausias yra Milda[senovinis meilės deivės vardas],o berniuko Liutauras. thumbup.gif
Atsakyti
Išgirdau man visai gražų lietuvišką vardą Vainora.. gali būti ir Vainorė
Atsakyti
Man idomus tokie vardai - nevardai, arba seni lietuviski:

Vyšnia, Ramunė, Katre, Uoga, Eglė, Dobilas, Smilga..
Atsakyti
Gabija, Vykantas. Grazus lietuviski vardai.
Atsakyti
QUOTE(Liepa88 @ 2009 08 26, 19:02)
Kaip jums Vaiva (mano vardas  ax.gif )?

šiuo metu esu nestuke.gif bet jau esame su vyru nesprendę, jei bus mergaitė, bus Vaiva ax.gif labai lietuviškas, gražus nepretenzingas moteriškas vardas
Atsakyti