Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviški vardai

QUOTE(Niviuke @ 2009 06 03, 10:51)
O kaip Smilte?  wub.gif

labai labai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(juraga @ 2009 05 21, 13:54)
Man Miglė labai gražus vardas

Asocijuojasi su MIGLA doh.gif vaikai darželyje ir mokykloje tikrai sugalvos, kaip negražiai pasišaipyti verysad.gif

QUOTE(Niviuke @ 2009 06 03, 10:51)
O kaip Smilte?  wub.gif

Tokius vardus katėms duoda, žinau bent kelias tokias kates smiltes doh.gif
nors kažkada pati apie šitą vardą esu mąsčiusi... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Smeltė @ 2009 06 04, 17:57)
Asocijuojasi su MIGLA  doh.gif vaikai darželyje ir mokykloje tikrai sugalvos, kaip negražiai pasišaipyti  verysad.gif
Tokius vardus katėms duoda, žinau bent kelias tokias kates smiltes  doh.gif

g.gif mokykloj buvo Miglė - niekas iš vardo nesišaipė, dabar apskritai populiarus vardas. tas pats ir su Smite.
Atsakyti
QUOTE(Smeltė @ 2009 06 04, 18:57)
Asocijuojasi su MIGLA  doh.gif vaikai darželyje ir mokykloje tikrai sugalvos, kaip negražiai pasišaipyti  verysad.gif
Tokius vardus katėms duoda, žinau bent kelias tokias kates smiltes  doh.gif

Tai čia jau kačių šeimininkų problemos, kad vadina žmogiškais vardais...

O dėl Miglės, pirmą kartą girdžiu, kad galima išsišaipyti iš tokio vardo... Mano aplinkoje labai daug Miglių nuo pat vaikystės, tai tikrai niekas jų nepravardžiavo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 04 birželio 2009 - 18:31
is iprastu daznu vardu mazai sansu, kad saipysisxz
Atsakyti
ir mano klasėj buvo Miglė, nesišaipė. kartais gražiai pavadindavo Migluže.
O pravardes sugalvoti mokykloje labai lengva, ir nebūtinai tai turi būti siejama su vardu
Atsakyti
man Migle grazus vardas drinks_cheers.gif Bet savo mergytei neduociau unsure.gif
Atsakyti
Smilte grazus mirksiukas.gif
Atsakyti

Mandrė, Mandrius – trumpinys iš Mandravė, Mandravas iš lietuvių: man- (manyti) + drav- (drūtas „stiprus, tvirtas kaip medis“; pvz. dravė „drevė“)
Mantrima, Mantrimas, Mantrimė – lietuvių: mant- (mantus „sumanus“) + rim- (rimti) – „miminas kaip ramus“
Mantrius, Mantrė – trumpiniai iš Mantrimas, Mantrimė lietuvių: mant- (mantus „sumanus“) + rim- (rimti) – „miminas kaip ramus“
Medeina, Medeinė (08.21) – sen. lietuvių: medė „giria, miškas, medžioklė“
Milgauda, Milgaudas (01.30), Milgaudė – lietuvių: mil- (pa-milo) + gaud- (gaudyti) – „mylimas ir gaudomas“
Milgeda, Milgedas (04.21), Milgedė (08.04) – lietuvių: mil- (pa-milo) + ged- (gedėti „ilgėtis“) – „mylintis ir besiilgintis“
Milgintė – lietuvių: mil- (pa-milti) + gint- (ginti „užtarti“) – „mylinti ir ginanti“ ar „mylima ir ginama“
Mina (12.23), Minas, Minius – lietuvių: minėti „minimas“
Mingailas (05.09, 09.18), Mingailė (12.31) – lietuvių: min- (minėti) + gail- (gailas „stiprus“) – „minimas kaip stipruolis“
Mingauda, Mingaudas (04.13), Mingaudė – lietuvių: min- (minėti) + gaud- (gaudyti) – „minimas ir gaudomas (geidžiamas)“
Mingedas, Mingedė (10.22) – lietuvių: min- (minėti) + ged- (gedėti „ilgėtis“) – „tas, kuris minimas, kurio ilgimasi“
Minvyda, Minvydas (04.07, 05.06), Minvydė (12.24) – lietuvių: min- (minėti) + vyd- (iš-vydo) – „minimas kaip daug matęs, patyręs“
Mirga (09.03) – lietuvių: mirgėti „šviesti tamsoje“ – „nušviečianti kelią, išsiskirianti žibėjimu“
Mudrė – lietuvių: mudri „šauni, guvi“
Mąstautas (10.04), Mąstautė – lietuvių: mąst- (mąstyti) + taut- (tauta)
Mąstvilas (10.31), Mąstvilė – lietuvių: mąst- (mąstyti) + vil- (viltis)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulia12: 12 birželio 2009 - 16:53
QUOTE(rimulia12 @ 2009 06 12, 17:38)
1. Mina (12.23), Minas, Minius – lietuvių: minėti „minimas“

2. Mudrė – lietuvių: mudri „šauni, guvi“

1. Mintas, Mintė wub.gif – lietuvių: min- (minėti) – „minimas, minima“
2. wub.gif

Dar man labai labai gražu Kunotas – lietuvių: kun-/kaun (kautis) „tas, kuris mėgsta kautis“ wub.gif

Mačiau vienam profilyje Smiltė, Jūris ir Dangis. Nu super gražu wub.gif Turbūt prie jūros gyvena ar kokios kitokios sąsajos su pajūriu.
Papildyta:
QUOTE(Onora @ 2009 06 04, 21:32)
is iprastu daznu vardu mazai sansu, kad  saipysisxz

Bent mano aplinkoj (kieme, mokykloj) pravardes turėjo visi tie, kurių vardai kartojosi (įprasti, dažni, populiarūs), kad būtų galima pašaukti konkretų žmogų. Dažniausiai ta pravardė būdavo kažkoks pavardės darinys.
Atsakyti
Migle man grazus bet as tokio neduociau cool.gif

O Smilte tai tiktu mazytei kruopelytei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulia12 @ 2009 06 12, 17:38)
Mandrė, Mandrius – trumpinys iš Mandravė, Mandravas iš lietuvių: man- (...)Mudrė – lietuvių: mudri „šauni, guvi“
Mąstautas (10.04), Mąstautė – lietuvių: mąst- (mąstyti) + taut- (tauta)
Mąstvilas (10.31), Mąstvilė – lietuvių: mąst- (mąstyti) + vil- (viltis)

bigsmile.gif o kur radai situos? Speju ir daugiau lietuvisku ten yra? rolleyes.gif
Atsakyti