Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviški vardai

QUOTE (kristina.z @ 2004 09 08, 19:41)
Dabar man grazu Vakare ir Gaile.
Kaip jums Gaile?

Turiu sena giminaite uzsienyje. Vienisa, siuncia siuntinius i... Afrika, gailisi badaujanciu vaiku ir vis meldzia dievo palaimos visiems...
Atsakyti
Turiu vieną pažįstamą, vardu Jautra. Manau, jog tai - lietuviškas vardas.
Atsakyti
Prisiminiau... IMSRĖ. Cia toks upelis yra tarp Lietuvos ir Ltvijos. Grazu.
Atsakyti
Imsre??? Kol vaikiukas sugebes istart savo varda tai 10 tortadienio sulauks doh.gif
Atsakyti
O man grazus vardas Birute rolleyes.gif
Atsakyti
O kaip jums vardas mergaitei - Lukne? Girdejau, tokia upe Lietuvoj yra. Ka manote?
Atsakyti
QUOTE (nerile @ 2004 09 09, 14:34)
Prisiminiau... IMSRĖ. Cia toks upelis yra tarp Lietuvos ir Ltvijos. Grazu.

Imsre yra upelis Jurbarke, iteka i Mituva, kuri tuoj pat iteka i Nemuna.. rolleyes.gif jos plotis apie metras, plachaiusiose vietose du, ilgis tik keli kilometrai, kuriu didzhioji dalis vasara ishdzhiuna, lieka tik pachiam mieste, kuri anxchiau labiau primindavo srutu upiuka biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

mes irgi vadinsim tik lietuvishku vardu smile.gif ash dukra vadinsiu arba Verdene [na, nelabai vyrui gaila patinka] arba Zhemyna [jeigu prie veido deres]. cia lietuviu deives. sunus butu buves Perkunas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif dar galvojau apie varda Pajauta [lizdeikos dukra], bet kazkox ne itin lietuvishaks ir ne itin grazhus. dar vyrui siuliau Uoga, Perla biggrin.gif taip pat Veliuona, Raudone [miestukai jurbarko rajone, raudones pilyje shventem musu vestuviu puota:)
taip pat labai grazhus Grazhina, Svajune. na daug grazhiu lietuvishku yra smile.gif dar patarchiau perzhiureti upiu, mishku, miesteliu, kaimu, ezheru ir etc pavadinimus, tik nepamirshkit tixliai pasidometi ju istorija ir reikshme. man ish pradzhiu patiūko Zhvoruna, irgi lietuviu deive, bet paskui suzhinojau kad kazhkokia bloga deive sad.gif
Atsakyti
jei kas domisi pagoniskais vardais, siulau nueiti i svetaine www.romuva.lt (ka tik pabandyiau, bet kaykodel serveris streikuoja - bandykit veliau). ten yra pagonisku dievu sarasas. mes savo mazyliui irgi norime pagonisko-lietuvisko vardo, bet, deja, gero saltinio su idomiais ir retais vardais surasti nepavyko... sekmes! g.
Atsakyti
gondinga: ash dar abndzhiau skaityti metrashchius wink.gif bet ten be sitoriko pagalbos neaishku, ar tikrai lietuvishki vardai. nes daug vardu ateje ish mazhosios lietuvos, kartais kaip ytchia grazhesni biggrin.gif
Atsakyti
Mergaitem kaip ir pilna tu vardu, ir graziu lietuvisku nemazai. O va berniukam? Man paciai labai mano vyro vardas patinka - lietuviskas, trumpas, bet kad nelabai norisi duoti tokio pat. Be to, vyrui mano maniskis patinka vardas (patiko dar iki mum susitinkant) - galvojo vis, kad jei bus dukra, tai duos, tai ka, jei mergaite butu, tai negi duotumem toki pat irgi smile.gif
Na zodziu. Painiavai su tais lietuviskais vyriskais vardais. Tikejaus cia koki pasigaut, bent mintele, bet tik merguckem pilna smile.gif O Joriu ir Luku tai dabar ant kiekvieno kampo pilna, kaip kazkada Tomu - tik pasauk kur mieste, tai ziurek tikrai keli vaikai tokiais vardais atsisuks.
Atsakyti
o kaip jums patinka Liepa? rolleyes.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
svelnus,grazus,moteriskas vardas thumbup.gif
dar- Junte rolleyes.gif thumbup.gif
Atsakyti
Man Liepa labai patinka smile.gif kaip tik parasiusi posta galvojau parasyta ir sita varda mergaitei, bet taip ir neprisiruosiau smile.gif
Tik truputi gaila, kad sie vardai, buve reti, dabar pasidare labai dazni sad.gif Va man patinka Liepa, Saule, Vilte - bet kad jau tiek daug mamu dave dukrom tokius vardus.. Aisku, banga praeis, kol as dukryte turesiu, jei turesiu, tai gal bus ir vel ne toks daznas vardas smile.gif
Dabar berniokisko vardo dairinejuos smile.gif

O Junte man tai nelabai.. unsure.gif Kazkaip Juntes, Justes ir panasiai tai labai infantiliskai skamba - kol mazute mergaite, gerai, o kai paauga, tai kazkaip nelabai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilkeS: 24 rugsėjo 2004 - 21:55