Įkraunama...
Įkraunama...

Blanširavimas

Kaip nekurie žmonės negali valgyti uogienių, o blanširuotas uogas gali. Kas tai yra blanširavimas? Kaip reikia blanširuoti pvz. slyvas?
Atsakyti
Užpilti verdančiu vandeniu ir palaikius nupilti - nuplikyti,tik pavadinimas blatnesnis mirksiukas.gif
Atsakyti

Supratau, kad verdančiu vandeniu užpili, palaikai ir nupili. O tai kaip tada reikia pastatyti nublanširuotus vaisius žiemai be cukraus? g.gif Nes aš knygoj perskaičiau, kad taip paruoštus vaisius gali valgyti ir diabetikai, bet kokį tada marinatą ar užpilą daryti reikia????
Atsakyti
QUOTE(ziza @ 2006 08 23, 11:03)
Supratau, kad verdančiu vandeniu užpili, palaikai ir nupili. O tai kaip tada reikia pastatyti nublanširuotus vaisius žiemai be cukraus?  g.gif  Nes aš knygoj perskaičiau, kad taip paruoštus vaisius gali valgyti ir diabetikai, bet kokį tada marinatą ar užpilą daryti reikia????

Mano mama diabetikė, tai visas uogienes ir kompotus verda su saldikliais, tik jie brangūs, daug neprisivirsi 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Žemaika @ 2006 08 23, 18:23)
... visas uogienes ir kompotus verda su saldikliais



Supratau. Tai susidariau vaizdą, kad deda ciuklio ar sacharozes tabletytes. Gal gali pasiklausti kiek orientaciniai reikia tų tabletyčių ant litro uogų(aš suprantu, kad uoga uogai nelygi, bet nors apytiksliai). Daktarai neseniai nustatė, kad vyras diabetikas verysad.gif. Pats kažkur perskaitė, kad gali valgyti blanširuotas uogienes ir pristojo, kad ir jam išvirčiau, o aš nzn nuo ko pradėti g.gif
Atsakyti
trupuciuka noreciau patikslinti ,kad blansiravimas tai yra greitas produkto apvirimas ir jo atsaldymas saltu vandeniu, po to iskart i saldikli isaldikli,tai nei spalva nei skonis labai stipriai nesikeicia,(apverdu as su druska ir jei reikia su citrinos rugstim)
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti