Įkraunama...
Įkraunama...

Linų sėmenų aliejus

QUOTE(September_Lady @ 2011 01 15, 14:25)
as turiu toki nusipirkus, tai dabar tik plaukams tepu, nes paskaiciau, kad 4sav (atrodo) tegalioja atidarytas, tai valgyt jau tokio nesinori  nestuke.gif ...dar ir sueina ant koju masazo  ax.gif

o taip, koju masazui ir as naudoju ji, celiulitas tik nyksta nyksta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2010 12 30, 00:30)
Kur dabar galima nusipirkti linu semenu aliejaus?

QUOTE(Sūpynės @ 2011 01 14, 11:15)
o kur Vilniuje pirkti sio sviezio aliejaus?

Šeštadieniais prie Vilniaus akropolio įėjimo būna ūkininkų turgelis, aš visada ten perku linų sėmenų aliejuką, jis šalto spaudimo, natūralus. Buteliuko kaina 10 Lt.
Tas ūkininkas pardavinėja ir linų sėklas, jas sumalu, užplykau verdančiu vandeniu ir geriu tokią arbatą. ax.gif
Atsakyti
maksimoj pirkau latvisko, 6-7 Lt, galioja iki balandžio mėn.
user posted image
Atsakyti
As pirkau linu semenu alieju del odos- tepti atopinio dermatito pazeista oda. Pirma syki nusipirkau nesekmingai, Rudugio aliejaus parduotuvej (prie Hales turgaus), buvo apkartes.
Dabar pirkdama ukininu turgely (ketvirtadieniais prie Lazdynu ligonines) prasiau paragaut. Ir ka - nenusivyliau. Tik galvojau, kur reikes 350ml det - tiek ant odos neistepsi per menesi. Pasiskaicius cia kertu raugintus kopustus su siuo aliejum ir tikrai labai skanu.
Jokiu budu negalima naudoti apkartusio linu semenu aliejaus, jis oksiduojasi ir susidaro kenksmingi sveikatai aldehidai, ketonai, t.p. polimerizuojasi. As apkartusio nevartociau ant odos, nes daugiau zalos, negu naudos, na, plaukams gal ir nepakenktu apkartes.

O oksidacija pagreiteja aukstoj temperaturoj ir sviesoj. Todel saldymo kameroj ir issilaiko ilgiausiai ir todel negalima kepti ant sio aliejaus.

Beje, jei spaustas is senu semenu, jis jau gali buti apkartes budamas tuose semenyse, todel, zinoma, geriausiai sviezias produktas.

Kazkas klause, ar galima nestuke.gif . Zinoma, ir labai sveika, gali kazkiek pakeisti zuvu taukus (kurie svarbus nestuke.gif gale vaisiaus smegenims vystytis), tik svarbu sviezias, jokiu budu nevalgykit apkartusio.
Atsakyti
Pirkau vakar Akropolio maximoje linų sėmenų aliejaus - ūkininkas B.L.Vošteris, labai nusivyliau, ten matyt išpilstytas rapsų aliejus ne į tuos butelius, nes šalia buvo ir rapsų aliejus padėtas (juk jis labai specifinio skonio kurio su niekuo nesumaišysi), žodžiu apsipirkau. Įdomu kokia yra ūkikinkų produkcijos kontrolė??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2011 02 13, 12:20)
Pirkau vakar Akropolio maximoje linų sėmenų aliejaus - ūkininkas B.L.Vošteris, labai nusivyliau, ten matyt išpilstytas rapsų aliejus ne į tuos butelius, nes šalia buvo ir rapsų aliejus padėtas (juk jis labai specifinio skonio kurio su niekuo nesumaišysi), žodžiu apsipirkau. Įdomu kokia yra ūkikinkų produkcijos kontrolė???  g.gif

Ta prasme linų aliejaus buteliukuose rapsų aliejus??? g.gif Negali būt... Šiaip aš tą ūkininką asmeniškai pažįstų ir pas jį visada perku, dar niekad negirdėjau, kad būtų kokių nusiskundimų.... Įdomus variantas... g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Temide1 @ 2011 02 14, 11:45)
Ta prasme linų aliejaus buteliukuose rapsų aliejus??? 

Mano atveju taip tongue.gif Kai aš rapsų aliejaus nemėgstu, tai man tikrai ne kas nusipirkti jį taip brangiai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 14 vasario 2011 - 14:44
Nu jooo. Tada tikrai ne kas... Nemanau, kad taip tyčia padaryta.... Daug kas atvažiuoja pas jį tiesiai pirkt ir nusiskundimų nebūna, gal perpardavinėtojai kažką sumaišė. Bet už kitą žmogų niekas negalį garantuot... Belieka užjaust 4u.gif
Atsakyti
Labas, prisiskaiciau apie linu semenu alieju - jis toks geras, tai noriu paklausti vaikams iki 3 metu galima duoti - ir ar yra tokiu mamyciu, kurios duoda?mano panelei - labai skilineja naguciai, o dar nera 3 metu, tai faktas, kad truksta vitaminu. 4u.gif
Atsakyti
http://aliejus.com/
yra pilstomų aliejų smile.gif šiandien prisipirkau visokių tongue.gif o man toks klausimas....vis tiek tai riebalas (gerasis), tai jis kaip ir "sutepa" žarnyną...ar išgėrus jo šaukštą nereikės netikėtai tualetu pasinaudoti? blush2.gif gal ir labai kvailas klausimas, bet.....
ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(simoselis @ 2010 04 06, 14:01)
semenu aliejaus galite isigyti Vilkaviskije.seniau kainavo 10 lt puslitris.db jau 11 lt. biggrin.gif

Mes irgi iš ten parsivežam, iš malūno. Ten aliejų gali pirkti tos dienos spaudimo ir be jokių priemaišų smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Seniai nebekrutinta temele, bet gal kas zino, kur butu galima nusipirkti svieziai spausto semenu aliejaus? 4u.gif
Atsakyti