Įkraunama...
Įkraunama...

Linų sėmenų aliejus

Laba diena,
mano tevai prekiauja semenu aliejum, tikrai sviezias, parsiveza dar siltas buna smile.gif tai kas cia vilnietes noretu arba netoli vilniaus galetume padaryt uzsakymeli, o kada kai vaziuociau pas tevus( o vaziuoju kazkur kas dvi savaites) galeciau parvezt, litras semenu aliejaus kainuoja 30lt, bet sviezut sviezutelis!! ten pilstomas, tai galima ir paskanaut, jokiu plombu ant buteliu ir panasiai. o del laikymo: tai tikrai reikia ji laikyti saltai, geriausiai taip: dali, kuria naudojat laikyti saldytuve, o kita saldymo kameroj, tada jis nekarteja. ir nesamone, kad jei stoves tamsiam buteli ir saldytuve tai nekartes, jis jau svieziai spaustas turi to kartumo kazkiek, o kuo ilgiau stovi tuo labiau karteja! as va issiemiau is kameros puse metu islaikius, nes bisky uzsimetes bteliukas buvo blush2.gif ir ka, jokio kartumo!! kam idomu, rasykit i az.
Atsakyti
Aš linų sėmenų aliejuką perku ūkininkų turguje Vilniuje prie akropolio šeštadieniais.
Aliejukas thumbup.gif moku 10 Lt, mėnesiui užtenka visiems keturiems šeimos nariams ir dar lieka drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labai geras produktas, vakar nuspirkau ukininku turgeli 0,35 l 10 LT, tepu plauku galiukus ir cia paskaicius isgersiu kas diena po sauksteli thumbup.gif Galioja viena menesi, tai spesiu suvartoti, nesaldysiu. Aciu uz gerus patarimus thumbup.gif
Atsakyti
semenu aliejaus galite isigyti Vilkaviskije.seniau kainavo 10 lt puslitris.db jau 11 lt. biggrin.gif
Atsakyti
Įsigijau ir aš sėmenų aliejaus, tokio, kaip pora žinučių aukščiau. Nusprendžiau visą šeimyną pasveikatinti. Bet... jis vos ne žuvų taukų skonio. Tik vėliau pasijaučia šioks toks riešutų prieskonis. Ar taip ir turi būti? Ar čia tas aliejus kažkoks ne visai toks? Jei tas žuvų taukų skonis teisingas, tai aš sveikatos tikslais rekomenduojamos aliejaus dozės neįveiksiu schmoll.gif
Atsakyti
O aš pirkau Norfoje, 250 ml kainavo 5-8 Lt, dabar jau nepamenu, tai darau su juo plaukams kaukes, nes buvo sausi kaip šiaudai, dabar atsigavo, bet vis dar labai slenka.. Nežinau ar čia nuo šito aliejaus ar nuo operacijos kuri buvo atlikta dar prieš pradedant vartot aliejų. Prieš pirkdama net nežinojau kad jis toks geras visam organizmui, laikau jį kambario temperatūroje, kadangi nenaudoju maistui tai net nežinau ar jis apkarto.. Bet kad nuo plaukų kaukės laikomos per naktį pagalvės užvalkalas nebeatsiplauna tai čia faktas (nepatogu man su rankšluoščiais apsisukus galvą miegot nors tu ką! ax.gif ).. Bet dėl sveikesnių plaukų galiu paaukoti pagalvės užvalkalą.. O dėl vartojimo su maistu tai reikės paragauti, gal ir nebloga idėja smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo distancija: 14 lapkričio 2010 - 20:29
QUOTE(distancija @ 2010 11 14, 21:28)
O aš pirkau Norfoje, 250 ml kainavo 5-8 Lt, dabar jau nepamenu, tai darau su juo plaukams kaukes, nes buvo sausi kaip šiaudai, dabar atsigavo, bet vis dar labai  slenka..

Distancija,sudomino tavo patarimai,reiks i6bandyti.

Aš,linų sėklas,galiu valgyti kepiniuose dedu,bulvių maltiniuose,bet aliejaus nepernesu.

Oi,noriu paklausti šalto spaudimo jaučiasi kvapas.?

Atsakyti
yras geria jį dėl padid. cholesterolio, tai sumažino tikrai. Reiks man dar į plaukus teptis.
Atsakyti
vaikysteje, pamenu, parsivezdavo tete is kaimo sviezut sviezutelio aliejaus bigsmile.gif ir valgydavom ji su raugintais kopustais, i kuriuos ipjaustyta daaaug svogunu, ir gana ne kukliai sliuksteldavo aliejaus, jau nuo dusios taip. Ir valgydavom su kuo sviezesne duona irgi taip kaimiskai atriekta. Velniskai malonus prisiminimas, net kvapa dabar atrodo jauciu rolleyes.gif Apsivalgymas budavo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 02 25, 23:24)
Sveikos 4u.gif
Skaitau,kad dauguma naudojate linų aliejų,bet neužtikau,nė vieno receptuko,kurios juose naudojate  linų sėmenis{sėklas}
O,vistik yra skanu,jas pakepinti sausoje keptuvėje{tik reikia pridengti,nes jos šokinėja}

Mano šeimynai patinka tokie paprastučiai sumuštinukai:pakepinu sausai keptuvėj sėmenis, ant duonos tepu sviesto, o ant viršaus sėmenų.Labai skanu smile.gif
Atsakyti
O as linu semenis dedu i avizinius sausainiukus smile.gif
dabar ieskau aliejaus, sveikatinsiuos thumbup.gif
Atsakyti
Mano tėviškėj ūkininkas augina linus ir spaudžia aliejų (šalto spaudimo). Kaitinimas kenkia kokybei smile.gif Tai prisipirkom su mama visko. Tai porą receptukų įmesiu, gal kam pravers....
1) 30graliejaus ir 30gr degtinės. gerai suplakti ir išgerti ryte ant tuščio skrandžio drinks_cheers.gif .Na, mes geriam per pus mažesnę doze, nes paskui bus alc.gif .. Tipo padeda nuo skrandžio skausmų, stiprina imunitetą, suteikia energijos ir pan., geriai psioriazei ir netgi nuo vėžio.... Aš geriu tik 3 dienas, kai ilgiau panaudosiu parašysiu kaip sekasi.
2) Nuo kelių skausmų. Reikia sėmenų aliejaus su išspaudom. Nežinau kaip paaiškint geriau... Toks aliejus kai nusistoja su tirščiais. nežinau ar jo būna taip nusipirkt, nes išspaudų pirkt tik sausų mačiau. Tai va to tokio nevalyto aliejaus ir Kaulažolės šaknies sutarkuotos bulvine tarka. sumaišyt košelę ir dėt nakčiai ant skaudamos vietos. uždėt medžiagos ir polietileno, kad neišsiteptų patalynė. mano mamai sąnarių kremzlės nusidėvėję tai labai padeda.. pradėjo naudot ir pamišom kada Fastum gelį pirkom...
Va kiek prirašiau. Gal kam pravers....
P.S. dėl sėmenų. Tai irgi tas ūkininkas patarė - sumalt sėmenis, užpilt šiltu, ar karštu vandenių ir gaunasi toks kisieliukas, sako naudingas labai ypač skrandžiui, nes nemaltas sėklas kartais skrandis praleidžia nesuvirškinęs...
Atsakyti