Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų, vokiečių ar rusų?

QUOTE(Saulytea @ 2007 08 18, 22:09)
Pati esu patriote ir nebuciau leidus mokytis rusu k.  bigsmile.gif

na, neįsižeisk, bet mano manymu, vienos ar kitos kalbos mokėjimas ar nemokėjimas nieko bendra neturi su patriotizmu rolleyes.gif Visos kalbos yra vertingos ir kuo daugiau jų moki, tuo geriau smile.gif
Atsakyti
PAstebėjau tokį dalyką jog tie kurie mokės vokiečių, vistiek jos nemoka g.gif Beto manau vaikas turi pats nuspręsti kokią kalbą pasirinkti, ja pasidomėti, pasiklausinėti ax.gif ax.gif
Atsakyti
aišku, kad rusų. artimi kaimynai. didžiulė šalis. ir kalba nuostabi
Atsakyti
Mano nuomonė vienareikšmiška - tik rusų, todėl, kad panaudojimas jos yra daug platesnis,daugelyje pasaulio šalių gali susišnekėti arba anglų arba rusų kalbomis, tuo tarpu vokiečių ir prancūzų nėra tokios populiarios.
Atsakyti
Manau, kad reiktų rinktis prancūzų. (čia mano asmeninė nuomonė). Rusų kalba man nepatinka, ir šiaip dauguma mokosi rusų. Nenorėčiau būti dauguma. Vokiečių, mano nuomone, lengvesnė kalba nei prancūzų, (vokiečių pats gali išmokt, su pagalba žinoma; o rusų iš tėvų, senelių) Tad siūlyčiau prancūzų. Tikrai puiki kalba. O be to nevisose mokyklose jos moko. Tad naudokitės proga, nes ne visi turi galimybę mokyklose jos mokytis.
Papildyta:
QUOTE(RutaT @ 2007 06 11, 15:18)
unsure.gif Man but sunku patarti vaikui ka rinktis is Vokieciu, Prancuzu ir Rusu... Man atrodo kad visos sios kalbos yra lygiavertes. MAn paciai labai pasiseke, nes rusu mokinausi nuo pirmos, Anglu nuo antros, o vokieciu nuo penktos klases  thumbup.gif Na o prancuzu kalbos bent jau pagrindus kursuose, veliau savarankiskai meginau pramokti... bet vaikams uzsienio kalbos kazkaip lengviau issimokina.  bigsmile.gif Turetu mokyklose maziau muziku ir dailiu ir visokiu "technologiju" but, o mokint bent tris uzsienio kalbas.  rolleyes.gif

pritariu drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
o aš visada galvojau, kad siūlysiu dukrai prancūzų k kaip II užsienio k. O vakar ji ėmė ir pareiškė: "aš būtinai turiu išmokti rusų k, nes būsiu rusų dainininkė lotuliukas.gif , kadangi man labai patinka rusiškos dainos..."
Atsakyti
Aš patarčiau rusų. Visteik rusų kalbą išmokti bus lengviau, nes jos daug girdima aplinkui, per tv ir šiaip, net klasėj ar kieme gali būt rusakalbių žmonių iš kurių vistiek girdėdamas kažką jau mokės. Pati mokiaus vokiečių, ir galiu pasakyti, kad visai be reikalo. Nes vistiek nieko nemoku: pamenu keletą pavienių žodžių ir porą gramatikos taisyklių, susikalbėt galėčiau tik tokiam lygyje kaip : "mano vardas yra.. aš esu iš.. aš turiu tėtį, mamą ir brolį.. biggrin.gif auginu šuniuką.. " Tai keturių metų mokymosi rezultatas, tad , nežinau, ar verta.. O rusų gailiuos, kad nesimokiau, nes darbe labai reikia man rusų kalbos, susišnekėt dar galiu, o vat rašyt/skaityt NIEKO, man tai didelis minusas, tad pagalvokit..
Atsakyti
Pasirinkom prancūzų. Rusų kalba dukrai ne prie širdies, vokiečiu- irgi. Priimtiniausia pasirodė prancūzų smile.gif.
Atsakyti
Aš taipogi prieš kelis metelius pasirinkau prancūzų kalbą. ax.gif Man ši kalba labai graži, melodinga... Dėl jos vartojimo po kokių 7 metų, kai man jau reiks ieškotis rimto darbo nieko negaliu teigti, bet besimokinančių rusų yra labai daug, o štai prancūziukų ne per daugiausiai blush2.gif O kad ir kaip bebūtų bandau savarankiškai mokytis rusų (dėl viso pikto) bet mano manymu kad ir kokias kalbas mokėsi vistiek susirasi darbą, tik reikia gerai paieškoti 4u.gif
Atsakyti
O as tai pasakysiu,kad ir kuria II kalba bepasirinks,kad ir kiek metu mokysis vis tiek tos kalbos neismoks. Visgi tai antra kalba,kelios savaitnes pamokos,be to, ir patys mokiniai ir mokytojai ziuri pro pirstus. ne vienas mano draugas antros kalbos is mokykllinio kurso neismoko, nebent savarankiskai daug pastangu dejo. Tai jau tada tegu renkasi pagal patikima 4u.gif
Atsakyti
Kadangi mes su vyru mokame rusiškai tai ir mūsų vaikis pasirinko šią kalbą.Galėsime padėti... ax.gif BE TO DAUGUMA KOMPIUTERINIŲ ŽAIDIMŲ YRA RUSŲ KALBA-tai irgi nulėmė jo pasirinkimą biggrin.gif
Atsakyti
Savo vaikui kaip antrą užsienio kalbą rinkčiau rusų kalbą. Rusų kalbą mokėti verta ir dėl praktinių sumetimų, nes aplink daug rusakalbių, nemažai literatūros rusų kalba ir tam, kad vaikas suprastų tą istorinį-kultūrinį kontekstą ir tarybinę santvarką iš kurios išsikapstėme. Vokiečių ir prancūzų kalbas galima išmokti ir įvairiuose kursuose, kurių bent jau Vilniuje tikrai užtenka. Tuo tarpu nežinau ar kur nors moko rusų kalbos.

Kitas dalykas: mokytojų kvalifikacija. Gerai moku rusų kalbą, bet dar nesutikau rusų kalbos mokytojo už kurį geriau kalbėčiau rusiškai. O jei kalbėti apie anglų kalbos mokytojus, tai teko sutikti visokių blush2.gif

Rinkčiau rusų kalbą ne todėl, kad ji vertesnė ar naudingesnė už kitas kalbas, o todėl, kad manyčiau reiktų mokėti ir rusų ir vokiečių (prancūzų) pagrindus, bet rusų kalbą kokybiškiau galima išmokti mokykloje ir nelabai yra galimybių išmokti baigus mokyklą, o vokiečių (prancūzų) galima gerai išmokti ir kursuose.

Atsakyti