rusu o, shiaip ispanu ir kinu
Aš dabar jau labai džiaugiuosi, kad su vaiku išsirinkom rusų kalbą (nors rugsėjo mėn.dar buvo abejonių keist prašymą). Dukrai l.patinka, mokosi neįtikėtinai lengvai (kirilicą per dieną perprato), tad viskas
Tą džiaugsmą dar labai sustiprino mano pačios patirtis, kad gavau žiauriai gerai apmokamą darbą ir vienas pagrindinių kozirių CV buvo rusų kalbos mokėjimas Nes darbas susijęs su valstybėmis, kurios ruošiasi į ES. Ir buvo pranašesnių jaunų žmonių, bet nė mū, nė bė rusų kalba. Tad idealu buvo man, kai kalbos - rusų ir anglų
Tą džiaugsmą dar labai sustiprino mano pačios patirtis, kad gavau žiauriai gerai apmokamą darbą ir vienas pagrindinių kozirių CV buvo rusų kalbos mokėjimas Nes darbas susijęs su valstybėmis, kurios ruošiasi į ES. Ir buvo pranašesnių jaunų žmonių, bet nė mū, nė bė rusų kalba. Tad idealu buvo man, kai kalbos - rusų ir anglų
Rasma, praktiškai garantuoju, kad bent nemaža dalis tų nemokėjusių mokėsi rusų kalbos kaip antros. Neišmoksta jos taip kaip mes, mokęsi nuo darželio
beje, pažįstama žiauriai gerai apmokamą darbą Lietuvoje gavo dėl to, kad puikiai moka norvegų kalbą. faktas, kad daug kalbų mokėti naudinga, ir faktas, kad daug amerikiečių mokėdami tik anglų turi žiauriai gerai apmokamus darbus. klausimas, kodėl rusų tebėra pusiau privaloma.
beje, pažįstama žiauriai gerai apmokamą darbą Lietuvoje gavo dėl to, kad puikiai moka norvegų kalbą. faktas, kad daug kalbų mokėti naudinga, ir faktas, kad daug amerikiečių mokėdami tik anglų turi žiauriai gerai apmokamus darbus. klausimas, kodėl rusų tebėra pusiau privaloma.
Mes pasirinkom rusu
QUOTE(LiukaTi @ 2014 11 07, 15:24)
Vaikas labai norėjo mokytis vokiečių k., deja deja rusų valdo teks vargt 5 metus Nors mokosi gimazijoje, bet negalima rinktis kitą kalbą tik rusų Toks jausmas, kad tarybiniai laikai iš mokyklų dar neišėjo.
siaip jau, tarybiniais laikais rusu kalba ne 5 metus buvo destoma, o nuo 1 klases iki 12.
QUOTE(Leksa @ 2014 11 08, 12:23)
siaip jau, tarybiniais laikais rusu kalba ne 5 metus buvo destoma, o nuo 1 klases iki 12.
tikslinat, tai jau tikslinkinkit tiksliai - nuo darželio. bet esmė ne čia - ar yra nors viena mokykla, kurioje antrą užsienio kalbą būtų galima rinktis iš dviejų, kurių nė viena nebūtų rusų?
Esmė ta, kad pas mus antrosios užsienio kalbos net nebuvo galima rinktis, jau iš anksto įrašyta antroji užsienio kalba - rusų. Kaip tarybiniais laikais buvo privaloma, taip ir dabar. Nors vokiečių k. mokytoja dirba šioje mokykloje. Tiesa, mes gyvenam ne dideliame mieste, didesniuose miestuose gyvenantiems turbut tokių problemų nėra.
Čia ne į temą, etiką arba tikybą rinktis galima, nors ją rinktųsi vienas mokinys iš klasės, vaiko klasėje tik 2 ar 3 mokiniai mokosi etiką, bet pamoka vis tiek vyksta, sujungiama su kita klase ir nėra jokių probemų. O su užsienio kalba taip padaryti negalima
Čia ne į temą, etiką arba tikybą rinktis galima, nors ją rinktųsi vienas mokinys iš klasės, vaiko klasėje tik 2 ar 3 mokiniai mokosi etiką, bet pamoka vis tiek vyksta, sujungiama su kita klase ir nėra jokių probemų. O su užsienio kalba taip padaryti negalima
QUOTE(muminukas @ 2014 11 10, 01:28)
tikslinat, tai jau tikslinkinkit tiksliai - nuo darželio.
esu sovietmecio vaikas, man jau gerokai per 30, bet darzelio laikais rusu kalbos nebuvo
QUOTE(Terroriste @ 2014 11 10, 14:40)
esu sovietmecio vaikas, man jau gerokai per 30, bet darzelio laikais rusu kalbos nebuvo
o man buvo lietuviškiausiame Lietuvos didmiestyje (taip sakoma, dėl to nesivelkime į diskusijas) lietuvių darželyje. amžius panašus.
LiukaTi, kad ir didmiestyje sudėtinga...
Darželio aš nelankiau, tai negaliu ginčytis, be to tema ne apie tai. Nuo tarybinių laikų dabartiniai skiriasi tik tuo, kad dabar rusų reikia mokytis trumpiau.
Gaila, kad nuo antros klasės dauguma mokosi anglų kalbą, būtų daugiau besimokančių vokiečių ar prancūzų, manau būtų kita padėtis, daugiau vaikų kalbėtų dviem užsienio kalbom, nes anglų jie ir taip nesunkiai išmoksta. O dabar tai kas, kad vaikai mokosi rusų, baigę mokyklą dauguma ne tai kad nekalba, bet net ir nesupranta.
Gaila, kad nuo antros klasės dauguma mokosi anglų kalbą, būtų daugiau besimokančių vokiečių ar prancūzų, manau būtų kita padėtis, daugiau vaikų kalbėtų dviem užsienio kalbom, nes anglų jie ir taip nesunkiai išmoksta. O dabar tai kas, kad vaikai mokosi rusų, baigę mokyklą dauguma ne tai kad nekalba, bet net ir nesupranta.
QUOTE(muminukas @ 2014 11 10, 01:28)
tikslinat, tai jau tikslinkinkit tiksliai - nuo darželio.
na tai patikslinsiu:
pas mus miestelyje buvo 2 darzeliai ir juose buvo tik lietuviu k. Rusu kalba mus pradejo mokyti 1 klasej iki 12. Nulinuku irgi rusu nemoke.
patikslinau
QUOTE(LiukaTi @ 2014 11 10, 12:23)
Nors vokiečių k. mokytoja dirba šioje mokykloje.
tai gal tiesiog tos 1 mokytojos nepakanka, kad visus norincius ji viena mokytu?
QUOTE(LiukaTi @ 2014 11 10, 16:03)
O dabar tai kas, kad vaikai mokosi rusų, baigę mokyklą dauguma ne tai kad nekalba, bet net ir nesupranta.
tai jei besimoke rusu ir baige mokyklos jos nemoka ir net nesupranta, tai kodel manot, kad jei butu vietoj jos kokia kita kalba (prancuzu, mandarinu, danu ir pan.) tai jas jau tikrai suprastu ir moketu?
Kas nori, tas ismoksta ir per kelis metus.