Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų, vokiečių ar rusų?

QUOTE(Cigale @ 2012 01 24, 19:25)
Būtų įdomu pasidalinti patirtimi su mamomis, kurių vaikai mokosi prancūzų kalbos: kaip, kada, kokiu būdu, etc. Ar pačios užkrečiat prancūzizmu, kaip keliate susidomėjimą šia kalba?

as mokiausi viename universitete, buvo renkama grupe, ten keturi lygiai, bet pirmas pats sunkiausias buvo schmoll.gif
Atsakyti
nepamenu, ar esu šioje temoje pasisakiusi, bet artėjant vaiko antros kalbos rinkimuisi žinau stengsimės, kad mokytųsi sustiprintos prancūzų kalbos nuo 5 klasės pagal Emile programą.
Atsakyti
tiesą sakant, mane stebina , kodėl Lietuvos mokyklos nekeičia krypties ir neįveda kaip naujos kalbos, pvz., ispanų. Laikosi įsikibusi rusų, nes mokytojų priruošta, tai ruošia ir toliau schmoll.gif
Atsakyti
Aš už rusų kalbą. Aišku , kuo daugiau kalbų moki tuo geriau, bet rusų kalbą yra būtina mokėt
Atsakyti
QUOTE(jurgita.t @ 2014 10 23, 06:44)
Aš už rusų kalbą. Aišku , kuo daugiau kalbų moki tuo geriau, bet rusų kalbą yra būtina mokėt

Kodel butina?
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2014 10 23, 08:01)
Kodel butina?

gal nebutina, bet praktiska. Su ta kalba visuose rytuose galima susikalbet, o tai jau nemazas musu zemyno gabalas. O bet to, jei Rusija vel uzpultu prieso kalba reikia moket. biggrin.gif O ka ta ispanu? Geriau tada anglu.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 10 23, 09:32)
gal nebutina, bet praktiska. Su ta kalba visuose rytuose galima susikalbet, o tai jau nemazas musu zemyno gabalas. O bet to, jei Rusija vel uzpultu prieso kalba reikia moket. biggrin.gif  O ka ta ispanu? Geriau tada anglu.

Na ispanu kalba ne tik Ispanijoje, bet ir Pietu ir puse Siaures Amerikos, jei jau taip.O rytuose tada geriau kinu kalba moketi.
Ir jei jau mokintis priesu kalba, nes gali uzpult, tai tada nepamirst reikia ir kelius stiklainius vazelino ir ismokt greit pasilenkt, su tokia logika biggrin.gif
Atsakyti
Aš kaip tik už vokiečių ir prancūzų, šiais laikais rusų iš vis nereikalinga, tik dar nuo tarybinių laikų mokyklos pilnos rusų kalbos mokytojų ir vaikams (tėvams taip pat) peršama nuomonė, kad rusų kalba labai reikalinga.
Europoje pagrindinės kalbos yra anglų, vokiečių ir prancūzų, todėl manau šias kalbas vaikai ir turėtų mokytis mokykloje.
Aš aišku ne prieš kitas kalbas, tikrai vietoj rusų galima būtų įvesti, kad ir kokią ispanų kalbą, vaikams tikrai būtų lengviau mokytis, o ispanų kalba viena iš labiausiai paplitusi pasaulyje.
Atsakyti
[quote=Alabama,2014 10 23, 08:01]
Kodel butina?

Mokant rusų ir anglų kalbas galima visam pasaulį susikalbėt. Net ieškant darbo daug kur vienas iš pagrindinių reikalavimų yra šios dvi kalbos. Aišku, kuo daugiau kalbų moki,tuo geriau.
Atsakyti
Sutinku, kad mums reiktų mokėti kuo daugiau užsienio kalbų, nes Lietuva maža, mažai kas mokosi mūsų kalbą, aš netgi nieko prieš būčiau, jei mokyklose mokytų tris užsienio kalbas pamažinant kitų dalykų krūvį, užsienio kalbos būtų tikrai naudingiau ir tėvams nereiktų sukt galvos, kuri kalba reikalingesnė 4u.gif
Dėl anglų pritariu galima susikalbėti daugelyje šalių, o dėl rusų nebent jei planuojate vykti į Rusiją arba Baltarusiją tada taip, ieškant darbo be anglų kaip tik ne rusų, o kokios nors kitos kalbos labiau reikia, laikai keičiasi, visi ieško kitų rinkų.
Visiem tėvams siūlau vaikų nekankinti su rusų kalba, jei tik yra galimybė rinktis vokiečių arba prancūzų.
Karo atveju,nors tuo labai abejoju, kad jis pas mus kada nors bus, reiktų taip pat Europos ir kitų pasaulio šalių pagalbos, juk ne rusiškai šauksim, padėkit rusai puola....
Atsakyti
Kas iš tos italų ar vokiečių. Darbo pokalbiuos visur reikalavo rusų kalbos. Buvau 3-jose pokalbiuose, kur pasitikslino, ar tikrai rusų nemoku, nes CV įrašytos 4 užsienio kalbos, kur, deja, rusų k. nėra.
Dabar kur dirbu, nėra reikalavimo mokėti rusų, bet...aš paprasčiausiai dalies savo funkcijų vykdyti negaliu vien todėl, kad nemoku unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2014 10 23, 09:43)
Na ispanu kalba ne tik Ispanijoje, bet ir Pietu ir puse Siaures Amerikos, jei jau taip.O rytuose tada geriau kinu kalba moketi.
Ir jei jau mokintis priesu kalba, nes gali uzpult, tai tada nepamirst reikia ir kelius stiklainius vazelino ir ismokt greit pasilenkt, su tokia logika biggrin.gif

QUOTE(Vėja_vakarė @ 2014 10 23, 09:54)
Aš kaip tik už vokiečių ir prancūzų, šiais laikais rusų iš vis nereikalinga, tik dar nuo tarybinių laikų mokyklos pilnos rusų kalbos mokytojų ir vaikams (tėvams taip pat) peršama nuomonė, kad rusų kalba labai reikalinga.
Europoje pagrindinės kalbos yra anglų, vokiečių ir prancūzų, todėl manau šias kalbas vaikai ir turėtų mokytis mokykloje.
Aš aišku ne prieš kitas kalbas, tikrai vietoj rusų galima būtų įvesti, kad ir kokią ispanų kalbą, vaikams tikrai būtų lengviau mokytis, o ispanų kalba viena iš labiausiai paplitusi pasaulyje.

drinks_cheers.gif nesakau, kad reiktų atsisakyti rusų visai, bet dabar nerasi tokios mokyklos, kad būtų pasiūlymas vokiečių ir prancūzų (na, iš tiesų netikrinau, gal privačiose ir yra tokia galimybė, bet valdiškose neaptikau), o visur tik rusų ir kokia nors doh.gif
Atsakyti