Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų, vokiečių ar rusų?

QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2011 06 27, 23:37)
Čia diskusijoje dauguma akcentuoja, kad pvz., kam ta vokiečių, jei Vokietijoje laisvai susikalbėsi angliškai. Tai siūlau nepamiršti, kad kalbų gali prireikti ne vien norint susikalbėti, bet ir skaityti. Tai labai jaučiu pati, nes dažnai tenka skaityti vokiškai (tai kalba, kurios nesimokiau) ir nėra kaip pereiti į anglų, aišku, naudojuos vok. k. žodynu, tiesiog noriu pasakyti, kad būna atvejų, kai neveikia jokie "taigi visi vokiečiai moka angliškai". Nesimokyti kalbos atmetimo principu, t.y. jos nereikia, nes susikalbėsiu kokia nors bendra, manau, netikęs argumentas.

Dar verta pasvarstyti, ko mes norim iš vaiko, ko jam linkim - kad daugmaž tvirtai mokėtų 1-2 užs. kalbas ar pramoktų jų kuo daugiau, tarkim 3 ir daugiau, nors ir ne per daug tvirtai? Pvz., vaikas nuo darželio laisvai skaito rusiškai, tai norėdama palengvinti jam gyvenimą galėčiau užrašyti į antrą pasirenkamąją rusų, bet paskui pagalvojau - ką jis veiks 6 klasėj per rusų pamokas, jei yra pramokęs, o bendraklasiai dar tik mokysis rusų k. abėcėlės? Todėl rašysimės į vokiečių k., taip prie pirmos pasirenkamos tvirtos anglų dar draugaus ir su rusų, ir su vokiečių.
Ir šiaip neturiu iliuzijų, kad antra pasirenkamoji užsienio išmokstama tiek, kad paskui galima laisvai susišnekėti. g.gif Bet tegu vaikai bent susipažįsta su kuo daugiau kalbų thumbup.gif

drinks_cheers.gif , mano vaikynas laisvai skaito ir kalba rusiskai. Dabar pradejo savarankiskai mokytis gramatikos thumbup.gif ir jau pradejo rasyti. Sekasi puikiai thumbup.gif
Mokykloje yra rusu, anglu (jau penktus metus mokynsimes) ir vokieciu, tai pasirinkom vokieciu, nes pagalvojau ta pati, ka jis su savo ziniom veiks, mokytoja tikrai neduos jam asmeniskai uzduociu, kai visa klase mokysis ABCeles, geriau tedul kita kalba mokosi nuo pagrindu.
Juk kalbos ant peciu nenesios bigsmile.gif
Atsakyti
Lietuvoje mokiausi rusų kalbą 2 metus.Patiko,nesunku buvo,žodžiai ir gramatika įkertama.
Prancūzų jau 5 metai "moku". Nei kalbėt nei gramatikos nemoku. Vokiečių šiek tiek panaši į anglų.
Rusų kalba gerai mokėti,bet ji labiau naudinga rytų Europos šalyse,kur vis dar išlikusios kalbos po Tarybų.Tad,jeigu vaikas norės ateityje gyventi Lietuvoje,rusų kalba labai svarbi,daug kur jos reikalauja,beto ir rusiakalbių daug Lietuvoje.
O jeigu vaikas visgi emigruos į vakarus,tai naudingesnė vokiečių arba prancūzų.Čia jau jums reikėtų pasidomėti labiau.
O kaip bus ateityje su mūsų vaikas,nežinom,todėl suprantu,sunku išrinkti kalbą. smile.gif Bet visgi rekomenduočiau vokiečių arba prancūzų. Rusų galite jį ir taip išmokinti kol mažas.Duokite žiūrėti multikų,filmų,išmoks greitai,nereikės jokių mokyklų,o susikalbėjimui pakaks. Daug kas taip išmoksta g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Jei mano nuomonės kas klaus, tai siūlysiu dukrai rinktis prancūzų kalbą ax.gif

Labai norėčiau, kad ji išmoktų rusų kalbą, bet mokykloje kaip papildomos kalbos savo vaikui nerekomenduočiau. Mokykloje 'antros kalbos' pamokų nedaug, o rusų kalba, man atrodo, kardinaliai skiriasi nuo pirmosios anglų (ar vokiečių, ar prancūzų) pradedant jau nuo pačio rašymo kirilica. Todėl seksis greičiausiai sunkiai, laiko padėti ne visada bus, o kam reikia, kad vienos rusų kalbos rezultatai gadintų trimestrus ir pan.
Kiek matau iš pažįstamų ir draugių šeimų patirties, tai visi sako padarę klaidą ir už vaikus nusprendę, kad jie turi mokintis rusų kalbos.
Esu linkusi mokytis iš kitų patirties ir klaidų smile.gif

Mes rusiškai specialiai pakalbame šeimoje su vyru, o vaikai greit susidomi, kai nesupranta ką kalba tėvai (ypač jei girdi savo vardus toje kalboje biggrin.gif ) ir taip lengviau mokosi. Rusų kalbą greičiausiai pasiūlysim lankyti kalbų mokykloje ar privačiai, kur nesvarbūs pažymiai ir kur visas dėmesys skiriamas individualiai ar bent jau keliems vaikams (o ne visai klasei prabėgomis) smile.gif
Atsakyti
manau, kad nėra didelio skirtumo, kokią kalbą mokytis, nes niekada iš anksto neatspėsime, kokioje gyvenimo situacijoje atsidurs jūsų vaikas...
Patarsite mokytis prancūzų, o jis užsinorės vėliau mokytis Vokietijoje, ar dirbti vokiečių įmonėje.
Arba - rusų įmonėje.

Ko gero svarbiausia motyvuoti vaiką taip, kad kurią kalbą besimokytų, darytų tai kuo nuoširdžiau 4u.gif
Atsakyti
Patarčiau rinktis tą kalbą, kurios šeimoje negalit išmokyt patys. Rusų daug kas moka, tai kad galit pramokyt ir vaiką patys, geriausia rinktis prancūzų, nes ji viena iš pasaulinių kalbų, su ja daugiau kur susišnekėsi nei vokiečių.
Atsakyti
QUOTE(Sincera_ @ 2011 07 18, 01:08)
Patarčiau rinktis tą kalbą, kurios šeimoje negalit išmokyt patys. Rusų daug kas moka, tai kad galit pramokyt ir vaiką patys, geriausia rinktis prancūzų, nes ji viena iš pasaulinių kalbų, su ja daugiau kur susišnekėsi nei vokiečių.

Na taip pasvajokim, sedi tevai po darbu ir mokina vaikus uzsienio kalbu. lotuliukas.gif Kur rasi tokius tevus? Vienetai. Tam nera nei laiko, nei galimybiu. Nei galbut butinybes, nes tam yra mokykla.

Mano dukra mokinsis RUSU, nes turim artimu giminiu rusu tautybes (dukra kol kas moka tik apie 100 zodziu rusiskai, nes mes savo seimoje kalbames tik lietuviskai, o tai kad kartais susitinka su rusakalbiais jos ziniu smarkiai nepagerina). Kad kalba ismokti reikia reguliariai ta kalba girdeti, vien del to man atrodo reti tevai gali skirti dar papildomai kalbai reguliariai laiko.

O dar nepamirsim, kad vaikams reikia pagalbos mokantis gimtosios, pirmos uzsienio kalbos, matematikos ir t.t. be galo.
Atsakyti
mano dukra pati nusprendė, jog rinksis rusų, nes savarankiškai po truputį mokinasi ir jai patinka, ką čia ir bepridėsi biggrin.gif
Atsakyti
Aš pasirinkau rusų kalba. Man ta kalba labai labai patinka. Ir beto, sake, kad tokiu tevu, kurie mokina vaikus, yra vienetai. biggrin.gif tai mano mama viena iš tokių. biggrin.gif kiekviena diena jos prašau padėt. Kad ir po darbų, bet visad ar tai dainą išvers, ar taisyklingai pasakys kaip ištart, ar rašymo pamokys. Šiaip mokykloj man gan sunkiai sekesi su rusu kalba, bet per du vasaros menesius ja išmokau visai neblogai. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(EmaMeow @ 2011 08 04, 21:28)
Aš pasirinkau rusų kalba. Man ta kalba labai labai patinka. Ir beto, sake, kad tokiu tevu, kurie mokina vaikus, yra vienetai. biggrin.gif tai mano mama viena iš tokių. biggrin.gif kiekviena diena jos prašau padėt. Kad ir po darbų, bet visad ar tai dainą išvers, ar taisyklingai pasakys kaip ištart, ar rašymo pamokys. Šiaip mokykloj man gan sunkiai sekesi su rusu kalba, bet per du vasaros menesius ja išmokau visai neblogai. wink.gif

Saunuole. As turejau omeny, kad reti tevai vaika svetimos kalbos ismokina nuo nulio iki gero mokejimo lygio, kaip kazkas cia minejo, kad lyg ir galetu smile.gif . O pamokas ruosti padeda tikiuosi daug kas is tevu.
Atsakyti
QUOTE(Sincera_ @ 2011 07 18, 01:08)

thumbup.gif
rusu manu daug kas is tevu moka,tai gali kazkiek ir vaikus pamokyti.Kai dirbau Prancuzijoj,tai nelabai daug zmoniu ten angliskai kalba,tai teko pramokti prancuzu pagrindus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ozhkaragoshka: 08 rugpjūčio 2011 - 13:45
Kai galvojau kokią rinktis, tai žinojau tik vieną - tikrai nesirinksiu prancūzų. O rusų kažkaip nepatinka, g.gif raidės pažiūrėjus ne iš lengvųjų, tai galvoju vokiečių imsiu. bet vėliau sužinojau , kad vokiečių mokytoja tokia kur vienąkart anglų pavadavo. doh.gif Dieve... Tikra žiežula. Tai galvoju vokiečių irgi atkrenta, bet nebėra iš ko rinktis verysad.gif . Taigi nusprendžiau- prancūzų arba rusų. Kadangi vokiečių atkrito,o rusų labai nenoriu, tai liko prancūzų. Pagalvojau, juk nėra taip blogai blush2.gif kalba kaip ir nieko, o be to ir draugė prancūzų rinksis, vis gi linksmiau 4u.gif . Ir dar gi prisiminiau, mokytoja buvo atėjus, labai gera. mirksiukas.gif pasisekė čia mirksiukas.gif o šiaip tai labai norėčiau ispanų, rolleyes.gif ax.gif bet tik vienuoliktoj klasėj... doh.gif .
P.S. beje man mama leido pačiai kalbą rinktis smile.gif , o kai apsisprendžiau, kad prancūzų, dar ir pamokino kelių prancūziškų žodelių, kuriuos žinojo mirksiukas.gif super thumbup.gif
Atsakyti
Man mama liepė imti rusų (buvo tik rusų arba vokiečių), nes žinojo, jog pati nemokins. Labai gerai: padeda ND daryti, nes vokiečių tai niekas ir neadėtų. Tikrai nekokia mintis mokinti namuose, pačiam, neent į privačią mokyklą ar dar kur nors, nes tėvai tikrai neranda laiko. smile.gif
Atsakyti