Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų, vokiečių ar rusų?

QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2010 09 17, 10:08)
Sutinku, kad rusų k. praranda aktualumą, bet tada mokytis vokiečių ar lenkų k. dar mažiau priežasčių  g.gif Kam lenkų? Dėl to, kad lietuviai ten važiuoja apsipirkti? Ir tai ne visi. Kad pravažiuoja pakeliui į kitas Europos šalis?  smile.gif O dar tas amžinas lietuvių-lenkų nutautėjimo klausimas...  g.gif Jei domina ateities kalba, tai pvz., vakariečiai veda vaikus į kinų k. kursus, atseit geltonoji rasė su savo ekonomika anksčiau ar vėliau užkariaus visą pasaulį ir t.t. Mums kinų k. gal dar nereikės, bet mūsų anūkams gal netgi labai. Nors man ši mintis nepatinka  schmoll.gif

Na nesakykit, rusų kalba mokyklose šiuo metu yra paklausiausia, ir patikėkit, labai reikalinga. Lenkų kalbą tai pat moku, bet abejoju, kad man ji pravers, nebent Lenkijoje..
Atsakyti
QUOTE(Vika 12 @ 2010 10 11, 23:54)
Na nesakykit, rusų kalba mokyklose šiuo metu yra paklausiausia, ir patikėkit, labai reikalinga. Lenkų kalbą tai pat moku, bet abejoju, kad man ji pravers, nebent Lenkijoje..

Netikiu. Kur jums tos rusų k. taip reikia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2010 10 12, 19:25)
Netikiu. Kur jums tos rusų k. taip reikia?  g.gif

Na įtikinėti aš jūsų tikrai nesiruošiu, jeigu įdomu, pasižiūrėkite statistiką. O asmeniškai man , rusų kalba reikalinga lygiai taip pat, kaip ir anglų. smile.gif
Kiekvienas turi pasirinkimo laisvę, niekas nereikalauja pasirinkti būtent kažkokią kalbą.
Ir aš nenoriu apsiriboti vien anglų kalba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vika 12: 12 spalio 2010 - 19:40
QUOTE(mamutas @ 2010 10 12, 19:25)
Netikiu. Kur jums tos rusų k. taip reikia?  g.gif

Jei pažiūrėsite į darbo skelbimus Vilniuje, antra kalba po anglų reikalavimuose būna rusų, o kartais net privaloma mokėt rusų.
Atsakyti
QUOTE(Undinencija @ 2010 10 12, 22:18)
Jei pažiūrėsite į darbo skelbimus Vilniuje, antra kalba po anglų reikalavimuose būna rusų, o kartais net privaloma mokėt rusų.

Žiūrint kurioje srityje norite dirbti. Tie skelbimai ne rodiklis, darbdaviai juos kuria pagal savo suvokimo lygį, patys moka rusų, tai ir iš darbuotojų bando reikalauti. Pvz. aš savo darbo srity naudoju dažniausiai anglų, lenkų ir italų k. Nors moku ir rusų kalbą, ir dar kelias... Rusų literatūra turtinga, nesiginčiju, bet jūs nežinote kokia pvz lenkų literatūra turtinga, jau nekalbant apie prancūzų ar pan. Sovietmečiu suformuotas stereotipas, kad rusų lietartūra pati geriausia, pati turtingiausia, vis dar gajus deja pas mus.

Šiaip tai kalbos pasirinkimas skonio reikalas, gali prireikti bet kurios, tik mokėk pritaikyti. Aš norėjau akcentuoti, kad Lietuvoje yra geros sąlygos išmokti rusų kalbą, bet visiškai nėra sąlygų išmokti kitas kalbas, pvz. lenkų, retai kur yra netgi pracūzų, vokiečių, nekalbant apie italų ir pan. Tai mane liūdina, nes vaikai praranda daug galimybių, kurios jiems atsivertų mokant ne vien anglų ir rusų kalbas.

Vika, kokią statistiką ir kur žiūrėti? g.gif
Atsakyti
Vika, kokią statistiką ir kur žiūrėti?

Vidurinėse mokymosi įstaigose kalbų kabinetuose ir iškabinti informacija. Jeigu šis variantas neįmanomas, tada naudokitės internetu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vika 12: 13 spalio 2010 - 20:30
QUOTE(Vika 12 @ 2010 10 13, 21:30)
Vika, kokią statistiką ir kur žiūrėti? 

Vidurinėse mokymosi įstaigose kalbų kabinetuose ir iškabinti informacija. Jeigu šis variantas neįmanomas, tada naudokitės internetu.

Aš žinau, kad rusų k. mokyklose paklausiausia, jeigu Tu apie šią statistiką kalbi. Bet tai nereiškia, kad tai geriausias sprendimas ir kad gyvenime rusų kalbos reikės labiausiai. Tiesiog yra per daug rusų k. mokytojų, per mažai kitų kalbų mokytojų, tėveliai mano, kad vaikas turėtų mokytis tą kalbą, kurią jie patys moka ir t.t. Kiti elgiasi tiesiog bandos jausmo vedini - draugas ima rusų k., tai ir aš imsiu - gaunasi užburtas ratas ir kitos kalbos mokyklose išstumiamos už borto. O gaila, dėl to daug praranda mūsų vaikai.
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2010 10 13, 21:59)
Aš žinau, kad rusų k. mokyklose paklausiausia, jeigu Tu apie šią statistiką kalbi. Bet tai nereiškia, kad tai geriausias sprendimas ir kad gyvenime rusų kalbos reikės labiausiai. Tiesiog yra per daug rusų k. mokytojų, per mažai kitų kalbų mokytojų, tėveliai mano, kad vaikas turėtų mokytis tą kalbą, kurią jie patys moka ir t.t. Kiti elgiasi tiesiog bandos jausmo vedini - draugas ima rusų k., tai ir aš imsiu - gaunasi užburtas ratas ir kitos kalbos mokyklose išstumiamos už borto. O gaila, dėl to daug praranda mūsų vaikai.

Ne, aš apie lietuviškas mokyklas, kuriose rusų kalbos moko kaip užsienio . Aš nesakiau, kad rusų kalba yra svarbiausia, bet tikrai yra svarbi. O kas ir kaip renkasi, tai čia jų valia. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vika 12 @ 2010 10 13, 22:28)
Ne, aš apie lietuviškas mokyklas, kuriose rusų kalbos moko kaip užsienio . Aš nesakiau, kad rusų kalba yra svarbiausia, bet tikrai  yra svarbi. O kas ir kaip renkasi, tai čia jų valia.  smile.gif

Tas pačias lietuviškas mokyklas aš ir turėjau galvoje.
Atsakyti
Žinau tik vieną mokyklą- Valdorfo, kurioje anglų ir vokiečių kalbos mokomasi nuo pirmos klasės, o vėliau mokomasi ir rusų k.
Atsakyti
Nesimokiau rusų, gailiuosi. (Vokiečių išvis nepraverčia, bent jau kol kas), anglų, aišku, gerai. Po to studijuojant buvo galimybė mokytis ispanų, italų kalbų, bet dėl laiko stokos atsisakiau. O dabar kažką iš naujo mokytis jau, manau, būtų sunkoka... labai norėčiau mokėti prancūzų kalbą ax.gif Jei dabar reikėtų rinktis, tai anglų - nr.1, rusų - nr.2.
Atsakyti
Dukra mokosi rusu. Sake vokieciu jei ir mokintusi tai tik del vienos priezasties, kad galetu Hitlerio autobiografija orginalo kalba perskaityt.
Manau, rusu k. Lietuvoje ir daug reikalingesne (ypac jei tenka buti Vilniuj...), o vokieciu mokytis tai is vis gan nepraktiska juolab zinant, kad tose salyse kur kalbama vokiskai dauguma zmoniu moka anglu k. kuria puikiai susikalbesi...
Atsakyti