Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų, vokiečių ar rusų?

QUOTE(_Spalvota_ @ 2010 09 15, 15:36)
Pas mus anglų mokina nuo antr. klasės,bet trečią kalbą bus galima pasirinkti tik šeštoj kl bigsmile.gif .

Pas ms irgi antra užsienio kalba nuo 6 klasės.
Atsakyti
Aš būčiau už anglų ir lenkų k., nes šiuolaikiniams lietuviams dažniausiai jos reikia. Mąstant apie studijas užsieny Varšuvos universitetas būtų ranka pasiekiamas. Mokėdamas lenkų suprasi rusų, lenkų daug lengviau išmokt negu rusų ir t.t. ir pan. Tik deja kol dar rusisčių pilna lenkų kalbos niekas nemoko mokyklose. Trečia kalba būtų prancūzų, nes vis dėlto tai viena labiausiai paplitusių Europos kalbų, vyrauja Europarlamente, nesunki išmokti. Bet irgi deja labai retoje mokykloje ji yra.

Rusų renkasi vaikai tik dėlto kad dar tėvai moka ir galės padėt ruošt pamokas (ot tėvai stabdžiai, nepasitinkintys savo vaikų gebėjimais), tėvams rusų k. nostalgija, ir kad mokytojų daug nuo seno likę. Bet tai yra stabdis mūsų šiuolaikiniams vaikams. Nesakau, kad rusų nereikia, kažkiek reikia, kai kuriose mokyklose galėtų likti, bet tikrai ne taip masiškai kaip dabar mokoma. Pažiūrėkit plačiau. Kada jūsų vaikai lankysis Rusijoj? Ar norėtumėte, kad ten jie studijuotų? Kur daugiau šansų artimiausiu metu jums apsilankyti: Rusijoj ar Lenkijoj? O ir Lietuvoj beje lenkų ir rusų tautinės mažumos skaičiumi jau susilygino, gal net lenkai lenkia.
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2010 09 16, 23:11)

Rusų renkasi vaikai tik dėlto kad dar tėvai moka ir galės padėt ruošt pamokas (ot tėvai stabdžiai, nepasitinkintys savo vaikų gebėjimais), tėvams rusų k. nostalgija, ir kad mokytojų daug nuo seno likę. Bet tai yra stabdis mūsų šiuolaikiniams vaikams. Nesakau, kad rusų nereikia, kažkiek reikia, kai kuriose mokyklose galėtų likti, bet tikrai ne taip masiškai kaip dabar mokoma. Pažiūrėkit plačiau. Kada jūsų vaikai lankysis Rusijoj? Ar norėtumėte, kad ten jie studijuotų? Kur daugiau šansų artimiausiu metu jums apsilankyti: Rusijoj ar Lenkijoj? O ir Lietuvoj beje lenkų ir rusų tautinės mažumos skaičiumi jau susilygino, gal net lenkai lenkia.

Šiaip jūs teisingai kalbat dėl rusų - mes mokam, tai ir vaikams patariam mokytis rusų (bet tikrai ne tam, kad padėtume ruošti pamokas - čia jau būtų neišmintinga galvoti savo trumpalaikį patogumą). Aš dar visai norėčiau, kad mano vaikai mokėtų skaityti turtingą rusų literatūrą ta kalba. Kad ir dėl bendro išsilavinimo, kaip sakoma. Kaip kadaise vien dėl to būdavo mokomasi prancūzų ax.gif O gal tai darys ir savo malonumui rolleyes.gif
Atsakyti
sveikutės,

pasisakysiu iš vokiečių mokytojos pozicijos ir anaiptol neagituosiu, kad rinkit vaikams būtinai antrą kalbą vokiečių, bet ... ką pastebėjau ant silpnųjų mokinukų, kurie anglų paveža vos vos, o paskui tėvai dar jiems parenka rusų... tai jau viskas- tuomet nė vienos kalbos normaliai... ir atlekia pas mane po dviejų sav prašydami,, mokytoja, gal galim pereiti į vokiečių.." viskas jau šaukštai po pietų, nes jau visi skaičiukai būna perduoti šveitimos skyriui... ir aplamai, kiek aš pati pažįstu iš giminės , kas mokės rusų, nu kažkaip nelabai jie ten ją išmoksta... nesigiriu, kad pati labai jau gerai išmokinu- čia daug kas priklauso nuo pačių mokinių noro, motyvacijos, bet stengiaus pritaikyti užduotis pagal gabumus, nepabijodavau ir paruošti papildomų pratimukų, žaidimukų... vaikams , kurie norėjo, patiko... ir pramokdavo gabesnieji... o tiem kas nemotyvuotas, tai dinderiuos tiek su ta vokiečių, tiek su rusš ar su kokia kita kalba... manau kol pats gyvenimas neprivers, vaikai, net ir jaunuoliai sunkiai supras, kam jiems reikalinga ta kalba... dėl to stengiuas vilioti į visokius projektėlius, bet... tiek kad dabar jau nė egzaminu nepagąsdinsi, net ir į tą daug kas eina , kaip sakoma, ,,na ūra"... tai čia daug kas priklauso ir nuo mokinių noro, imlumo bei mokytojo gebėjimų sudominti... tiems kam sunkokai sekas anglų, siūlyčiau neapkrauti dar papildomai viena visiškai niekuom nepanašia kalba... vokiečių turi nemažai panašumų su anglų... o ko jau gyvenime prisireiks, parodys pats gyvenimas.. paskui kai jau reikia, tai reikiamoj aplinkoj moment išmoksta... mokiau vieną moterį apie 50 m amžius privačiai - ruošės išvykti į Vokietiją... užduodavau po 20 žodžių, tai oi kaip jai daug atrodė... toj netgi elementarioj gramatikoj nieko nesigaudė... ir po kelių užsiėmimų išvažiavo, išmoko per kelis mėn... thumbup.gif
o kad renkamasi rusų dėl to kad tėvai ale padės ruošti pamokas, tai tikrai ir aš dažnai pastebiu...
o Vokietijoj tikrai irgi nemažai kas atsiduria darbams...

aš tai pati pykstu ant lenkų- ką jie iš viso jokios užsienio kalbos nesimokę, ar jau jų pardavėjos tokios neišprusę, ar jua jie tokie savo kalbos patriotai, kad jau kai nuvyksti pas juos apsipirkti tai nesusikalbėsi nei rusiškai, nei angliškai... na, gal tik tokios mums papuolė.... tai va, kam yra galimybė, mokykitės lenkų thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 17 rugsėjo 2010 - 00:30
Sutinku, kad rusų k. praranda aktualumą, bet tada mokytis vokiečių ar lenkų k. dar mažiau priežasčių g.gif Kam lenkų? Dėl to, kad lietuviai ten važiuoja apsipirkti? Ir tai ne visi. Kad pravažiuoja pakeliui į kitas Europos šalis? smile.gif O dar tas amžinas lietuvių-lenkų nutautėjimo klausimas... g.gif Jei domina ateities kalba, tai pvz., vakariečiai veda vaikus į kinų k. kursus, atseit geltonoji rasė su savo ekonomika anksčiau ar vėliau užkariaus visą pasaulį ir t.t. Mums kinų k. gal dar nereikės, bet mūsų anūkams gal netgi labai. Nors man ši mintis nepatinka schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Aš mokausi rusų kalbos, bet labai man ji nepatinka, ir nemanau kad man gyvenime jos kada nors prireiks. O pasirinkau todėl, kad daugelis klasiokų ją rinkosi, tik po 2 pasirinko vokiečių ir prancūzų, o dar visom klasėm sujungta vien pamoka ( su vienoliktokais, dešimtokais..).
Tačiau patariu rinktis prancūzų, norėjau ją rinktis. Man ši kalba asmeniškai yra labai graži. Mano dėdė dabar Prancūzijoje gyvena, bet nekaip jam sekasi su ta prancūzų, tarimas sunkokas ir šiaip. Aš tai savarankiškai prancūzų mokausii, turiu lapą atsispausdinus su tarimu ir viskuo, tai jau nemažai žodžių moku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cookie_cookie @ 2010 10 08, 20:49)
Sveikos smile.gif

Aš mokausi rusų kalbos, bet labai man ji nepatinka, ir nemanau kad man gyvenime jos kada nors prireiks. O pasirinka * todėl, kad daugelis klasiokų ją rinkosi, tik po 2 pasirinko vokiečių ir prancūzų, o dar visom klasėm sujungta vien pamoka **( su vienoliktokais, dešimtokais..).
Tačiau patariu rinktis prancūzų, norėjau ją rinktis. Man ši kalba asmeniškai yra labai graži. Mano dėdė dabar Prancūzijoje  gyvena, bet nekaip jam sekasi su ta prancūzų, tarimas sunkokas ir šiaip. Aš tai savarankiškai prancūzų mokausii, turiu lapą atsispausdinus su tarimu ir viskuo, tai jau nemažai žodžių moku  thumbup.gif

*Imti kalbą vien delto, kad klasiokai ėmė yra kvaila 4u.gif
reikėjo imti tą kalbą kuri tau prie širdies..tada bus miela ja ir mokytis 4u.gif

**kaip gali būt sujungta pamoka su 11-12-tokais?
Kiek supratau tai tu esi 8-toke?gi programos skiriasi?Ar čia Jūs tik vienam kabinete sėdit?
Atsakyti
Aš tik už rusų - aną dieną mūsiškis pasakojo, kad mieste buvo užkalbinti rusų turistų ir tik jis vienas galėjo atsakyti - smagu buvo, o anksčiau buvo gėda nemokėti šios kalbos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivoza @ 2009 05 20, 18:36)
Jei tai antroji kalba tai siulau vokiečių arba prancuzų.Šiaip anglų gramatika sunkiausia,su rusu taip pat .

laisvai kalbu 4 kalbom (latviskai,angliskai,rusiskai ir portugaliskai) legviausia gramatika butent anglu,sunkiausia portugalu,jei man reiktu patart vaikui kokias kalbas rinktis butu anglu,rusu(vien del turtingos literaturos) ir ispanu,nes vienaip ar kitaip mokant ispanu netaip jau sunku ismokti portugalu ir italu smile.gif na lenku ir neblogai,kaip mano brolis sake jei moki lenku visam pasaulyje gali buti supervaizeriu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(arbatos_puodelis @ 2010 10 09, 04:59)
laisvai kalbu 4 kalbom (latviskai,angliskai,rusiskai ir portugaliskai) legviausia gramatika butent anglu,sunkiausia portugalu,jei man reiktu patart vaikui kokias kalbas rinktis butu anglu,rusu(vien del turtingos literaturos) ir ispanu,nes vienaip ar kitaip mokant ispanu netaip jau sunku ismokti portugalu ir italu  smile.gif na lenku ir neblogai,kaip mano brolis sake jei moki lenku visam pasaulyje gali buti supervaizeriu  lotuliukas.gif

Taikliai pasakyta lotuliukas.gif
Atsakyti
Prieš renkant vaikui antrąją užsienio kalbą verta dar ir pasidomėti, kokie mokytojai dėstys. Gailiuosi, kad sūnui patariau pasirinkti vokiečių kalbą vien tik dėl mokytojos...Kitas sūnus pasirinko rusų ir yra patenkintas...
Atsakyti
QUOTE(*Harpija* @ 2010 10 08, 20:54)
*Imti kalbą vien delto, kad klasiokai ėmė yra kvaila 4u.gif
reikėjo imti tą kalbą kuri tau prie širdies..tada bus miela ja ir mokytis 4u.gif

**kaip gali būt sujungta pamoka su 11-12-tokais?
Kiek supratau tai tu esi 8-toke?gi programos skiriasi?Ar čia Jūs tik vienam kabinete sėdit?

Taip 8-toke. Sujungta su 11 ir 12 tik programos skiriasi, kaip ir sakei. Tiesiog grupe nesusirinko is klasiu todel ir sujunge. Na o rusų ėmiau ir dėl to, kad tėvai ją moka, galėtų padėti mokintis, kad filmus ar ką galėčiau žiūrėti. Na yra ir pliusų ir minusų kad pasirinkau rusų kalbą. mirksiukas.gif
Atsakyti