Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų, vokiečių ar rusų?

Šiaip ne eksperimentas, jei vaikai pirmą užsienio kalbą mokėsi nuo 2 klasės, tai antrą užsienio kalbą gali mokytis nuo 5 klasės. Gal tik mokykla informaciją nelabai pateikė visiems tėveliams.
Atsakyti
QUOTE(MrsRAT @ 2009 10 29, 15:02)
Šiaip ne eksperimentas, jei vaikai pirmą užsienio kalbą mokėsi nuo 2 klasės, tai antrą užsienio kalbą gali mokytis nuo 5 klasės. Gal tik mokykla informaciją nelabai pateikė visiems tėveliams.

Jau rugsėjo pirmąją turėjom užrašyti, kokią antrą kalbą lankys vaikai. O pirmąją mokslo metų savaitę pranešė, kad visgi rusų bus tik nuo kitų metų. Tad klasę skėlė pusiau ir vieni lanko prancūzų, kiti - vokiečių. Po Naujųjų metų susikeis grupės vietomis.
Atsakyti
QUOTE(Edma @ 2009 10 29, 08:56)
Sūnus penktokas, tad reikėjo rinktis - kokia antra užsienio kalba bus. Beveik visi berniukai rinkosi rusų. Galiausiai paaiškėjo, jog ji tik nuo šeštos klasės bus  blink.gif Tai šiemet pusę metų lankys prancūzų, kitą pusę - vokiečių. Tik nelabai suprantu - kokia iš to nauda vaikams  g.gif

mega_shok.gif universitete turint tris savaitines valandas užsienio kalbos per semestrą pagrindus tik pramoksti, o čia mokykloj doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lithium @ 2009 10 30, 00:41)
mega_shok.gif universitete turint tris savaitines valandas užsienio kalbos per semestrą pagrindus tik pramoksti, o čia mokykloj  doh.gif

univere dar paskaita trunka 1,5h, o mokykloje 45min doh.gif .
tai pasityciojimas is vaiku schmoll.gif . Juk kai esi suages ir zinai, kad reikia, kaip sakai laiko truksta, o atzaloms musu, kaip suprasti sitokios nesamones, kai spes adaptuotis su viena kalba, permes i kita ir vel viskas isnaujo doh.gif . juk tokiais eksperimentais visai nora galima atmusti doh.gif doh.gif doh.gif . be to penktokai jau saviraiskos amzius prasideda sad.gif .
o pagaliau ir pinigai (viena pusmieti vienos knigos ir pratymai, kita - kitos, o kitais metais trecios schmoll.gif )
vargas ir tevams ir vaikams verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Edma @ 2009 10 29, 08:56)
Sūnus penktokas, tad reikėjo rinktis - kokia antra užsienio kalba bus. Beveik visi berniukai rinkosi rusų. Galiausiai paaiškėjo, jog ji tik nuo šeštos klasės bus  blink.gif Tai šiemet pusę metų lankys prancūzų, kitą pusę - vokiečių. Tik nelabai suprantu - kokia iš to nauda vaikams  g.gif

QUOTE(Edma @ 2009 10 29, 10:22)
Čia, atseit, eksperimentas  doh.gif

O nereikėjo tėvų sutikimo tokiam eksperimentui g.gif Absurdas toks eksperimentas doh.gif Ar čia bandymas išstumti rusų kalbą iš pageidaujamų kalbų sąrašo g.gif
Atsakyti
Na mačiau anuose puslapiuose kilo diskusija dėl kalbų.. Hmm.. Aš rinkausi rusų (pati norėjau) ir patikėkit, esu be proto laiminga. Man ši kalba gan lengva, ją suprantu vos ne geriau nei angliškai (nei šeimoje, nei giminėje nėra rusakalbių) ir kadangi dabar esu 10tokė, kitais metais būtinai imsiu rusu.
Visiškai kitaip yra mano draugei - ji pradinių klasių auklėtojos ikalbinta ėmė vokėčių, o dabar keikias ir keikias.Apskritai žada neiimt šios kalbos ir turėt tik vieną užsienio kalbą - anglų.
Šiaip tokią kalbą kaip vokiečių išmokti lengviau, o va rusų - kitas alfabetas ir t.t Todėl išmokus rusu bus lengviau mokintis kitas slavų kalbas, o vokiečių, labai norėdamas, gali pats išmokti. wink.gif)
Atsakyti
QUOTE(Kap- @ 2009 10 31, 13:59)
Na mačiau anuose puslapiuose kilo diskusija dėl kalbų.. Hmm.. Aš rinkausi rusų (pati norėjau) ir patikėkit, esu be proto laiminga. Man ši kalba gan lengva, ją suprantu vos ne geriau nei angliškai (nei šeimoje, nei giminėje nėra rusakalbių) ir kadangi dabar esu 10tokė, kitais metais būtinai imsiu rusu.
Visiškai kitaip yra mano draugei - ji pradinių klasių auklėtojos ikalbinta ėmė vokėčių, o dabar keikias ir keikias.Apskritai žada neiimt šios kalbos ir turėt tik vieną užsienio kalbą - anglų.
Šiaip tokią kalbą kaip vokiečių išmokti lengviau, o va rusų - kitas alfabetas ir t.t Todėl išmokus rusu bus lengviau mokintis kitas slavų kalbas, o vokiečių, labai norėdamas, gali pats išmokti. wink.gif)

reikalas dar tame, kad kiekvieno zmogaus atskiri gebejimai. ir visai nereiske, kad draugei gerai sektusi su rusu kalba, o paciai su vokieciu. tiesiog labai gerai, kad noras ir galimybes atitiko rolleyes.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sutinku, kad labai sunku už vaiką nuspręsti, ar teisingu keliu nukreipti. Tačiau kiekvienas turime savo asmeninę patirtį ir, manau, ja vadovautis derėtų.

Vaikui svarbiausia, kad ne tik mokytojo žodį pamokos metu girdėtų, bet ir namuose, ruošiant pamokas tinkamos pagalbos sulauktų. Todėl, jei negalėsite padėti ar paaiškinti - naudos nebus nei vaiko žinioms, nei pažangumui.

Išeitis - samdyti korepetitorių. Tačiau jei pinigų turite korepetitoriui, ar ne geriau pasirinkti mokykloje paprastesnį variantą (tarkim rusų k) ir mokėti už kursus?
Atsakyti
Aš mokausi vokiečių kalbą. Jei būtų pasirinkimas tai būčiau ėmus prancūzų ar ispanų, tik deja pas mus rusų ir vokiečių.
Atsakyti
pasirinkom rusų... buvo galimybė - prancūzų, bet kažkaip visa klasė ėmė rusų... o ir mes bijojom, kad prancūzų negalėsim padėti, nes nei vienas schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Romap: 14 rugsėjo 2010 - 19:47
As tik uz anglu ir rusu kalbas.Jai sias dvi kalbas mokes musu vaikai problemu keliaujant po pasauli nepatirs. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MrsRAT @ 2009 10 29, 17:02)

Pas mus anglų mokina nuo antr. klasės,bet trečią kalbą bus galima pasirinkti tik šeštoj kl bigsmile.gif .
Atsakyti