Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų, vokiečių ar rusų?

As tai savo vaikui siulysiu mokytis anglu (kaip pagrindine) ir rusu (kaip antraja). Manau, kad sios dvi kalbos ateity bus tikrai reikalingos mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(aroonele @ 2009 08 19, 20:58)
Sveikos matau diskutuojat  g.gif
papasakosiu as is patirties, mokiausi anglu ir prancuzu (kaip antra kalba), studiju metais tik grauziu save kodel nesimokiau rusu, nes kaip bebutu, mes gyvenam salia sitos dideles salies ir dalis europos kalba rusiskai, taigi ji daug pravartesne, nes prancuzu ar vokieciu

drinks_cheers.gif o be to manau, kad angliskai galima susikalbet ir vokietijoje ir bet kurioje salyje, tai jei moki anglu k., vokieciu ar prancuzu mokytis yra bereikalinga. Geriau jau rusu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elfuze: 30 rugpjūčio 2009 - 22:28
Pasirinkau prancūzų,labai sunku,bet pati labai norėjau taigi noriai mokausi,o jeigu kas persunku tai nesiskundžiu-stengiuosi dar labiau,juk kai mama siūlė imti rusų nenorėjau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Bet nė trupučio nesigailiu.
Atsakyti
pagrindinė anglų. antra- rusų
Atsakyti
Man tai net klausymu renkantis kalbą neliko. jau nuo mažumės žinojau, kad tėveliai nori nenori lieps mokytis rusų, verysad.gif o aš taaaip norėjau rinktis prancūzų... wub.gif wub.gif wub.gif gal todėl dabar nemoku nei rusų, nei prancūzų kalbų... nuo vaikystės neapkenčiu rusų k. mega_shok.gif cry.gif schmoll.gif net pasisveikinti rusiškai nebemoku, nors atrodo sąžiningai lankiau pamokas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurora4ever @ 2009 08 07, 15:03)
Na, mano mokykloje rusų grupėse vyksta Š malimas - visi žvengia, nieko nedaro, mokytoja rėkia mokiniui "Aš tave užmušiu" ar kažką panašaus (pati girdėjau  banned2.gif ),  o visų metiniai ir trimestrai  - 8-10. Tai labai džiaugiuosi, kad ėjau į prancūzų - labai maža grupė, ramu, su buvusia mokytoja mūsų, mergaičių, kolektyvas kaip su drauge bendraudavom  gathering.gif  tik dabartinė mokytoja prancūzų tūrbūt pati tik mokykloj tesimokė, nes užrašo ką ant lentos, o po pusvalandžio susigriebia: "Oi, viskas atvirkščiai"  gun_bandana.gif  O visom mamom siūlau tiesiog leisti vaikui pasirinkti, ką jis nori mokytis - juk jei nenorės, tai neišmoks nei "naudingosios" rusų, nei jokios kitos kalbos, į kurią bus įkištas  mirksiukas.gif  Galit nebent pasidomėt, kurios kalbos mokytoja yra geriausia toj mokykloj, kad nepasitaikytų tokia, kaip rusų maniškėj  smile.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Aš irgi tik už anglų rusų. Tai dvi pagrindinės kalbos, kuriomis galima susikalbėt visur. Prancūzų gražu, bet kur ją panaudosi jei nenori siauria specializuotis ir dirbt Prancūzijoje. Toks tada bus ir išmokimas, joks. Vokiečių tas pats.
Mano dukra noriai mokosi rusiškai, nes aš turiu draugių su kuriom kalbu tik rusiškai o kartu leidžiam laiką, be to filmus statau žiūrėt tik rusiškai, turiu pora labai mylimų rusiškų grupių, tad maniškiai dar sunkiai lietuviškai kalbėdami, o "mumi trol" repertuaro kai kurias dainas sudainuodavo. Mano galva, tai nuostabi, turtinga, skambi didelės šalies ir tautos kalba. Kitas kalbas mokėti yra super pagirtina ir aš labai už tai kad kai vaikai kaip gimtąją mokės anglų ir rusų mokintųsi ir kitas kalbas, romantiškas visokias-prancūzų, italų ir pan smile.gif
Atsakyti
Kai jau turesime rinktis (jau neuzilgo) kalbas, tai pagrindine bus anglu, o antroji - vokieciu. Sunelio mociute jau daug metu gyvena Vokietijoje, todel planuojam ji leisti ten mokytis po vidurines. Bent jau siuo metu esu nepatenkinta aukstojo mokslo kaina ir kokybe Lietuvoje. verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,
as uz anglu, po to rusu ir toliau pagal nora vokieciu, prancuzu, ka nores.
pati zinau kelios kalbos ir isitikinau ne viena karta, kad neikiek jos nemaiso, tai jei tik noras bus - clap.gif
Atsakyti
Sūnus penktokas, tad reikėjo rinktis - kokia antra užsienio kalba bus. Beveik visi berniukai rinkosi rusų. Galiausiai paaiškėjo, jog ji tik nuo šeštos klasės bus blink.gif Tai šiemet pusę metų lankys prancūzų, kitą pusę - vokiečių. Tik nelabai suprantu - kokia iš to nauda vaikams g.gif
Atsakyti
QUOTE(Edma @ 2009 10 29, 09:56)
Sūnus penktokas, tad reikėjo rinktis - kokia antra užsienio kalba bus. Beveik visi berniukai rinkosi rusų. Galiausiai paaiškėjo, jog ji tik nuo šeštos klasės bus  blink.gif Tai šiemet pusę metų lankys prancūzų, kitą pusę - vokiečių. Tik nelabai suprantu - kokia iš to nauda vaikams  g.gif

na jau tikrai keistai g.gif . manau, kad naudos nebus, nes ka galima ismokti per pusmeti mokykloje? jei pamokos butu kiekviena diena ir tai mazai ka spesi verysad.gif nesuprantama pozicija schmoll.gif
o ne bandet aiskintis, kad bent viena kalba paliktu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(verutekl @ 2009 10 29, 10:09)

o nebandet aiskintis, kad bent viena kalba paliktu? g.gif

Čia, atseit, eksperimentas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Edma @ 2009 10 29, 11:22)
Čia, atseit, eksperimentas  doh.gif

na zinai, su tais eksperimentais..... belieka pasakyti piiipt doh.gif fart.gif mega_shok.gif
Atsakyti