QUOTE(lotosiukas @ 2009 08 05, 13:02)
Vokiškai dar kalbama Lichtenšteine, Luksemburge, o Šveicarijoje vokiečių kalba yra viena iš valstybinių kalbų Taigi su Jūsų išvardytomis šalimis viso sudaro beveik trečdalį (į tikslius matematinius skaičiavimus nesivelsim ) Europos ploto
Bet, jei norėčiau ateityje kada susiet savo gyvenimą su Prancūzija, tai rinkčiausi tik prancūzų, nes: jei pvz Vokietijoje, Austrijoje, Šveicerijoje ir kt vokiškai kalbančiose šalyse dar galima surast žmonių, su kuriais tu galėtum susikalbėt angliškai ar kokia kita kalba, tai Prancūzijoje be prancūzų kalbos - vargas....
Bet, jei norėčiau ateityje kada susiet savo gyvenimą su Prancūzija, tai rinkčiausi tik prancūzų, nes: jei pvz Vokietijoje, Austrijoje, Šveicerijoje ir kt vokiškai kalbančiose šalyse dar galima surast žmonių, su kuriais tu galėtum susikalbėt angliškai ar kokia kita kalba, tai Prancūzijoje be prancūzų kalbos - vargas....
Pirmiausia sunku nuspręsti, su kokia šalimi užaugęs dabartinis šeštokas sies savo gyvenimą: gal išvyks gyventi į japoniją, kur nei rusų, nei vokiečių, nei prancūzų kalba negelbės.
Aš siūlau savo vaikams mokintis rusų kalbos dėl daugybės priežasčių, bet ne todėl kad aš noriu. O ar tai IŠ TIKRO pravers ateity, niekas iš mūsų nežino.
QUOTE(other25 @ 2009 08 05, 12:42)
aš mokausi rusų, bet rinkausi vokiečių. Rusų kalba sunki ir plius šlykštoka, žodžiai man ten visi vienodi ir sunkiai įsimena, o jei įsimena, tai tik keliom dienom gaila, kad vokiečių grupė nesusidarė, būtų lengviau mokytis, o tai dabar ant rusų krūvis didelis, o kai aš nenoriu ateities sieti su kalbomis, tai mokytis tiek daug atrodo neverta. aš savo vaikučius leisčiau TIK į prancūzų.
Tu labai siaurai žiūri, kad mokytis kalbos tai - sieti ateitį su kalbomis.
Tik retas žmogus savo ateitį sieja su kalbomis, pavyzdžiui, tampa filologu, mokytoju, vertėju ar kalbininku.
O gyvenime yra daugybė pavyzdžių, kai mokėjimas praverčia.
Pavyzdžiui, vadybininkai ieško tiekėjų ar pirkėjų užsienio šalyse, kad ir Rusijoje, Ukrainoje (ar Prancūzijoje, ar Vokietijoje). Tada kalba ir praverčia: Tu tampi geresnis už kitus norinčius įsidarbinti.
Arba klientų aptarnavime ateina klientas su poreikiu ar su skundu, kuris šneka tik rusiškai. Jei tokių klientų daug (o Lietuvoje jų pakankamai) - rusų kalba labai praverčia gauti darbą ar paaukštinimą.
Netgi tapus dailininke (kinematografininke, muzike) vyksi į tarptautinius renginius Tada kalba praves kai teks interviu duoti, savo darbų komentarų klausytis.