Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų, vokiečių ar rusų?

QUOTE(lotosiukas @ 2009 08 05, 13:02)
Vokiškai dar kalbama Lichtenšteine, Luksemburge, o Šveicarijoje vokiečių kalba yra viena iš valstybinių kalbų 4u.gif  Taigi su Jūsų išvardytomis šalimis viso sudaro beveik trečdalį (į tikslius matematinius skaičiavimus nesivelsim ) Europos ploto

Bet, jei norėčiau ateityje kada susiet savo gyvenimą su Prancūzija, tai rinkčiausi tik prancūzų, nes: jei pvz Vokietijoje, Austrijoje, Šveicerijoje ir kt vokiškai kalbančiose šalyse dar galima surast žmonių, su kuriais tu galėtum susikalbėt angliškai ar kokia kita kalba, tai Prancūzijoje be prancūzų kalbos - vargas.... doh.gif  biggrin.gif

Pirmiausia sunku nuspręsti, su kokia šalimi užaugęs dabartinis šeštokas sies savo gyvenimą: gal išvyks gyventi į japoniją, kur nei rusų, nei vokiečių, nei prancūzų kalba negelbės.
Aš siūlau savo vaikams mokintis rusų kalbos dėl daugybės priežasčių, bet ne todėl kad aš noriu. O ar tai IŠ TIKRO pravers ateity, niekas iš mūsų nežino.

QUOTE(other25 @ 2009 08 05, 12:42)
aš mokausi rusų, bet rinkausi vokiečių. Rusų kalba sunki ir plius šlykštoka, žodžiai man ten visi vienodi ir sunkiai įsimena, o jei įsimena, tai tik keliom dienom biggrin.gif gaila, kad vokiečių grupė nesusidarė, būtų lengviau mokytis, o tai dabar ant rusų krūvis didelis, o kai aš nenoriu ateities sieti su kalbomis, tai mokytis tiek daug atrodo neverta. smile.gif aš savo vaikučius leisčiau TIK į prancūzų.

Tu labai siaurai žiūri, kad mokytis kalbos tai - sieti ateitį su kalbomis.
Tik retas žmogus savo ateitį sieja su kalbomis, pavyzdžiui, tampa filologu, mokytoju, vertėju ar kalbininku.

O gyvenime yra daugybė pavyzdžių, kai mokėjimas praverčia.

Pavyzdžiui, vadybininkai ieško tiekėjų ar pirkėjų užsienio šalyse, kad ir Rusijoje, Ukrainoje (ar Prancūzijoje, ar Vokietijoje). Tada kalba ir praverčia: Tu tampi geresnis už kitus norinčius įsidarbinti.

Arba klientų aptarnavime ateina klientas su poreikiu ar su skundu, kuris šneka tik rusiškai. Jei tokių klientų daug (o Lietuvoje jų pakankamai) - rusų kalba labai praverčia gauti darbą ar paaukštinimą.

Netgi tapus dailininke (kinematografininke, muzike) vyksi į tarptautinius renginius Tada kalba praves kai teks interviu duoti, savo darbų komentarų klausytis.
Atsakyti
na aš mokykloj kaip antrą kalbą mokinuosi rusų, nes tikrai praverčia, o kad sunki kalba tai tikrai nepasakyčiau, priklauso nuo to, kiek ją mokiniesi. Vokiškai kalbančiose šalyse įmanoma ir angliškai susišnekėti. Prancūzų tikrai niekad neimčiau, nes ja tik Prancūzijoj ir Kanadoj šnekama, o pastarojoj valstybinė kalba yra ne tik prancūzų bet ir anglų, o angliškai šnekama ten plačiau nei prancūzų. Na, aš pati per internetą vokiečių mokinuosi. Draugė pabandė prancūzų mokintis, bet jau tarimas ten, tai kad liežuvį gali nusilaušt schmoll.gif
Atsakyti
Na, mano mokykloje rusų grupėse vyksta Š malimas - visi žvengia, nieko nedaro, mokytoja rėkia mokiniui "Aš tave užmušiu" ar kažką panašaus (pati girdėjau banned2.gif ), o visų metiniai ir trimestrai - 8-10. Tai labai džiaugiuosi, kad ėjau į prancūzų - labai maža grupė, ramu, su buvusia mokytoja mūsų, mergaičių, kolektyvas kaip su drauge bendraudavom gathering.gif tik dabartinė mokytoja prancūzų tūrbūt pati tik mokykloj tesimokė, nes užrašo ką ant lentos, o po pusvalandžio susigriebia: "Oi, viskas atvirkščiai" gun_bandana.gif O visom mamom siūlau tiesiog leisti vaikui pasirinkti, ką jis nori mokytis - juk jei nenorės, tai neišmoks nei "naudingosios" rusų, nei jokios kitos kalbos, į kurią bus įkištas mirksiukas.gif Galit nebent pasidomėt, kurios kalbos mokytoja yra geriausia toj mokykloj, kad nepasitaikytų tokia, kaip rusų maniškėj smile.gif
Atsakyti
Net nežinau, ką pati rinkčiausi, jei dabar reikėtų. Galbūt ir rusų, ir vokiečių. Po metų teks patarti dukrai g.gif
Atsakyti
Mamos,jūsų vaikai ne robotai.Pirma jie turi patys apsisprest ko jie nori...
Rusų kalbą mokykloj mokytis nelabai lygis...Ir jinai dabar jau argyvenusi,platesnė anglų ir prancūzų.Jeigu rusų jau dabar atgyvena ar dėl rusų kurie gyvena NE SAVO VALSTYBĖJE,o lietuvoje jūsų vaikai turi mokytis nusenusios kalbos kuri DAR po 20 metų bus turbūt išvis nebenaudojama tai...
schmoll.gif
Aš pati pasirinkau prancūzų ir esu labai tuo patenkinta.Prancūzų kalba rengiamos įvairios stovyklos vaikam,mainų programos,o rusų...
Atsakyti
QUOTE(Litlle~woman @ 2009 08 16, 14:54)
Mamos,jūsų vaikai ne robotai.Pirma jie turi patys apsisprest ko jie nori...
Rusų kalbą mokykloj mokytis nelabai lygis...Ir jinai dabar jau argyvenusi,platesnė anglų ir prancūzų.Jeigu rusų jau dabar atgyvena ar dėl rusų kurie gyvena NE SAVO VALSTYBĖJE,o lietuvoje  jūsų vaikai turi mokytis nusenusios kalbos kuri DAR po 20 metų bus turbūt išvis nebenaudojama tai...
  schmoll.gif
Aš pati pasirinkau prancūzų ir esu labai tuo patenkinta.Prancūzų kalba rengiamos įvairios stovyklos vaikam,mainų programos,o rusų...

O kur dings rusų g.gif Vienos didžiausių pasaulio valstybių kalba, gal kaip tik tam vaikui užaugus teks daugiau su rytų valstybėmis bendraut g.gif Ne lygis mokytis doh.gif Čia tai posakis: kai kuriems vaikams iš viso ne lygis mokytis, ne tik rusų.
Atsakyti
Kartais būna sunku vaiką įtikinti, kad geriau pasirinkti plačiau vartojamą kalbą. Kai sūnui reikėjo rinktis antrą kalbą, jis užsispyrė prancūzų, nors ir kiek įtikinėjome, kad mūsų geografinėje padėtyje naudingiau būtų be anglų mokėti ir rusų. Jo draugas rinkosi prancūzų, tai ir jis norėjo kartu su draugu. Dabar draugas perėjo į kitą mokyklą, grupė sumažėjo, kad vienu metu buvo likęs net vienas. Tai pagerėjo jo pažangumas, nes mokytoja individualiai su juo dirba.
O rusų kalbos vis tiek nenori, nors ir kartais bandome neskubėti išversti jį dominančios informacijos, siekdami paskatinti jį patį išmokti. Vieną kartą net surašiau rusų raidyną (kirilicą), kad pats bent galėtų perskaityti žaidimų kodus, kai būdavau darbe. Tai tik tiek jam reikėjo tos kalbos. Nežinia, gal gyvenime jis pakeis nuomonę, o gal jam būtent prancūzų pravers. Mums tai tikrai, manau, pravers, nes jau kai ką ir išverčia, kai labai reikia. smile.gif
Atsakyti
Rinkausi rusų, ši kalba pravers man, o ir labiausiai reikalinga, mano manymu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Litlle~woman @ 2009 08 16, 14:54)
DAR po 20 metų bus turbūt išvis nebenaudojama tai...
  schmoll.gif

nugi ir kokis mokslininkas tep pasakė? g.gif
šiaip anglų kalbai (tai, vadinkime, tikajai) mokslininkai tai pranašauja gresiantį galą. Dėl rusų kalbos to girdėt neteko g.gif
Atsakyti
Rusų kalbos daugelis jaunų žmonių nė nenori mokytis tai normalu jog jos gali ir nebelikti...
Atsakyti
QUOTE(Litlle~woman @ 2009 08 16, 23:24)
Rusų kalbos daugelis jaunų žmonių nė nenori mokytis tai normalu jog jos gali ir nebelikti...

dėl to, kad Lietuvoje jauni žmonės kalbėt ja nenori, kalba tikrai nemirs, patikėkit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lithium @ 2009 08 16, 22:52)
dėl to, kad Lietuvoje jauni žmonės kalbėt ja nenori, kalba tikrai nemirs, patikėkit  mirksiukas.gif

Kurios nors kalbos mokymasis ar nesimokymas dar ir mados reikalas. smile.gif Po devyniasdešimtųjų gal kiek rusų kalba ir prigeso, o paskui rusiškos dainos skambėjo vos ne iš kiekvienos kavinės. Lieka laukti naujos mados arba naujo bendravimo poreikio. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(dilidin @ 2009 08 05, 15:36)
Aš siūlau savo vaikams mokintis rusų kalbos dėl daugybės priežasčių, bet ne todėl kad aš noriu. O ar tai IŠ TIKRO pravers ateity, niekas iš mūsų nežino.

Bet kurios kalbos mokėjimas dar niekam nepamaišė. g.gif
Atsakyti