Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų, vokiečių ar rusų?

Pati esu kategoriškai nusistačius prieš rusų kalbą, todėl pasirinkau prancūzų kalbą. Šiaip kalba tikrai sunki ir papildomai reiktų mokytis. Svarbiausia, kad geras mokytojas būtų. Aišku, gerai būtų, kad tėvai suprastų kalbą, kurią mokomės, kad galėtų padėti.
Atsakyti
Aš pasirinkau rusų, nors norėjau vokiečių, nes sako kad lengvesnė, bet po to pagalvojau, kad nebūtų kas man padės namie.Pirmais metais tai siaubas buvo blink.gif Nesuprasdavau nei kaip ten tarti tas raides, bet šeštoj jau persilaužiau.Devintoj klasej 10 metiniam biggrin.gif Šiaip nesigailiu, kad rusų pasirinkau.
Atsakyti
Jei rimtai, tai manau visos šios kalbos praverstų biggrin.gif O šiaip gal vokiečių siūlyčiau rinktis g.gif
Atsakyti
Pasirinkau rusų, bet labai norėjau vokiečių. Paskui visą vasarą su tėvais kalbėjom, ir pagaliau įtikino mane kad imčiau rusų. Mokytoją neeilinę gavom. Mūsų grupė nedidelė- 9 vaikai, tad mokytoja per pamoką turi laiko ant kiekvieno "išsiliet". Mūsų pamoka būna tokia: ~25min prarėkia ant mūsų (iš jų kokia 10min ant manęs), 10min rašom taisykles į sąsiuvinius, 5min paklausinėja praėjusios pamokos žodžių ir 5 min rašo pažymius (spėkit, gerus ar blogus). Iki šiol nemokėčiau sakinio suregzt. Nekenčiu tos mokytojos visa širdim. Nieko keisto, kad antram pusmetį atsilikom knygos 100psl. Antrą knygą pradėjom balandžio mėn, nors reikejo sausį...
Atsakyti
QUOTE(karolytee @ 2009 07 12, 15:23)
Pati esu kategoriškai nusistačius prieš rusų kalbą

Tai kodel kategoriskai?

QUOTE(dumb @ 2009 07 12, 18:11)
Aš pasirinkau rusų, nors norėjau vokiečių, nes sako kad lengvesnė, bet po to pagalvojau, kad nebūtų kas man padės namie.Pirmais metais tai siaubas buvo  blink.gif Nesuprasdavau nei kaip ten tarti tas raides, bet šeštoj jau persilaužiau.Devintoj klasej 10 metiniam biggrin.gif Šiaip nesigailiu, kad rusų pasirinkau.

Pranasaujama kad uz kokiu 5-7 metu rusu kalba bus labai reikalinga. Cia DK rusu kaip ir kinieciu kalba tampa populiari tarp studentu mirksiukas.gif
Atsakyti
Rinkciausi prancuzu kalba (o ir pati mokedama anglu, rusu kalbas galvoju apie prancuzu kalbos studijavima).
Kodel rinkciausi sia kalba - todel kad lyginant su vokieciu ar rusu ji yra labiausiai paplitusi pasaulyje.
Tuo labiau, kad jei sugalvosi kada dirbti EU strukturoje - prancuzu kalbos zinojimas bus privalumas. Nekalbant jau apie tai, kad visa Afrika kalba prancuziskai, Kanada - taip pat, Amerikoje - tai antra kalba po ispanu....na nebevardinsiu, kur dar galima ja susisneketi...bet dar vienas sios kalbos pliusas, kad mokant sia kalba po to labai lengva ismokti ispanu, italu kalbas, nes jos priklauso tai paciai kalbu seimai. Taciau, prancuzu pati sunkiausia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakštingala @ 2009 07 15, 14:03)
Rinkciausi prancuzu kalba (o ir pati mokedama anglu, rusu kalbas galvoju apie prancuzu kalbos studijavima).
Kodel rinkciausi sia kalba - todel kad lyginant su vokieciu ar rusu ji yra labiausiai paplitusi pasaulyje.
Tuo labiau, kad jei sugalvosi kada dirbti EU strukturoje - prancuzu kalbos zinojimas bus privalumas. Nekalbant jau apie tai, kad visa Afrika kalba prancuziskai, Kanada - taip pat, Amerikoje - tai antra kalba po ispanu....na nebevardinsiu, kur dar galima ja susisneketi...bet dar vienas sios kalbos pliusas, kad mokant sia kalba po to labai lengva ismokti ispanu, italu kalbas, nes jos priklauso tai paciai kalbu seimai. Taciau, prancuzu pati sunkiausia mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Tikrai pritariu, bet, kita vertus, dar labai svarbu, ar konkrečioje mokykloje tos kalbos mokytojas yra kvalifikuotas biggrin.gif .
Atsakyti
Tik rusų
Atsakyti
Prancūzų kalbą, vienareikšmiškai.

Vokiečių kalba kalbama tik Vokietijoje, Austrijoje, galima susišnekėti Olandijoje, Belgijoje. Tuo metu kai Prancūzų kalba kalbama ir Kanadoje ir Belgijoje ir daugelyje Afrikos valstybių, nes ten buvusios Prancūzijos kolonijos. Be to, prancūzų kalba labai dažna ES institucijose.

O dabar pakomentuosiu, kaip anglų kalbos mokytoja, pati mokanti ir rusų ir prancūzų kalbas. Kai jau moki anglų kalbą, nesunku mokytis prancuzų, nors anglų kalba giminiška vokiečių, tačiau normanams užkariavus Britanija - rezultatas tas, kad beveik 60 proc. anglų kalbos žodžių turi sąsajų su prancūzų.

Kas dėl rusų kalbos, ji tikrai labai sunki, vyresnės kartos žmonėms ji natūrali, o pagalvokit kaip vaikui iškalti visas linksniuotes ir asmenuotes, jei jam nesigauna automatiškai?
Atsakyti
Po teisybei, aš labiau norėčiau, kad vaikai išmoktų ISPANŲ kalbą.
Šiaip ar taip - ši kalba viena iš labiausiai paplitusių pasaulyje: visa lotynų amerika ja kalba.

Bet kaži, ar Lietuvos mokykloje rasi šią kalbą, todėl vaikams pasiūlėm imtis rusų kalbos.
Pirmiausia todėl, kad jos paplitimas irgi yra pakankamai didelis.
Antra, mes patys galime joms padėti mokytis: mūsų karta rusų kalbą mokinosi nuo 2 klasės, o nuo 10 - dar ir rusų literatūrą nagrinėjome.
Trečia, Lietuvoje galima matyti daug TV programų rusų kalba (ir gerų programų) - o tai padeda mokintis.
Atsakyti
aš mokausi rusų, bet rinkausi vokiečių. Rusų kalba sunki ir plius šlykštoka, žodžiai man ten visi vienodi ir sunkiai įsimena, o jei įsimena, tai tik keliom dienom biggrin.gif gaila, kad vokiečių grupė nesusidarė, būtų lengviau mokytis, o tai dabar ant rusų krūvis didelis, o kai aš nenoriu ateities sieti su kalbomis, tai mokytis tiek daug atrodo neverta. smile.gif aš savo vaikučius leisčiau TIK į prancūzų.
Atsakyti
QUOTE(MrsRAT @ 2009 08 04, 16:42)
Vokiečių kalba kalbama tik Vokietijoje, Austrijoje, galima susišnekėti Olandijoje, Belgijoje. Tuo metu kai Prancūzų kalba kalbama ir Kanadoje ir Belgijoje ir daugelyje Afrikos valstybių, nes ten buvusios Prancūzijos kolonijos. Be to, prancūzų kalba labai dažna ES institucijose.

Vokiškai dar kalbama Lichtenšteine, Luksemburge, o Šveicarijoje vokiečių kalba yra viena iš valstybinių kalbų 4u.gif Taigi su Jūsų išvardytomis šalimis viso sudaro beveik trečdalį (į tikslius matematinius skaičiavimus nesivelsim biggrin.gif ) Europos ploto tongue.gif

Bet, jei norėčiau ateityje kada susiet savo gyvenimą su Prancūzija, tai rinkčiausi tik prancūzų, nes: jei pvz Vokietijoje, Austrijoje, Šveicerijoje ir kt vokiškai kalbančiose šalyse dar galima surast žmonių, su kuriais tu galėtum susikalbėt angliškai ar kokia kita kalba, tai Prancūzijoje be prancūzų kalbos - vargas.... doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lotosiukas: 05 rugpjūčio 2009 - 13:04