RUSŲ. savo laiku normaliai neišmokau. dabar labai gailiuosi.
QUOTE(cipliukas @ 2009 04 30, 11:30)
Meeresfrau, fainai parašei. Užrašėm rusų kalbą. Dabar jau tikrai nebebus kaip slapta pasikalbėti su vyru.
Šiek tiek nukrypsiu nuo temos...
Pamenu kai buvau pirmoje klasėje, pas mus buvo pirmokiukas ,kuris mokėjo puikiai rusu kalba, o auklėtoja to nežinojo. Labai dažnai atėjusios mokytojos kalbėdavo ir kykendavo rusų kalba besišnekučiuojančios ir taip slėpdamos savo kalbą. Po mokytojų susirinkimo visi bėgdavom į lauką paklausyti apie ką gi šnekėjo jos.
Po keletos mėnesių klasioko, tėtis pasakė auklėtojai, kad mažasis puikia supranta ir kalba rusiškai.. mokytoja labai israudo... oi ten kokių pletkų prisiklausydavom
P.S. Pats mokiausi vokiečių nes rusų kalbos negalėjau pakesti... (nekenčiu ir dabar)
sunelis treciokas mokynasi anglu ir prancuzu kalbos
As savo sunui rekomenduociau is siu kalbu tik rusu, kadangi pati mokinausi vokieciu, del savo tevu, vis sakydavo padesim, paaiskinsim, aisku to nesulaukiau.Dabar gailiuosi kad nesimokinau anglu, gerai kad nors rusu buvo privaloma.Gyvenimas taip susikloste, kad isvykom 4 metams i Londona, pradzia buvo labai sunki, nei vieno zodzio nemokejau, pastojau reikejo eiti i ligonines, mokyklas, gerai kad vertejus skyre man, bet vertejai buvo rusai, taip ir prasisukdavau.Aisku dabar anglu kalba moku, bet tik kalbeti ir skaityti, gramtikos nelabai.O vokieciu neikad nenaudojau, tik viena karta kaip buvom vokietijoje, teko pasakyti laba diena, viso gero, aciu, juo labiau papuolem i toki miesteli kur vien rusai gyveno.
Vokiečių kalbai tai griežtas ne Na čia mano nuomonė Tai gal reiktų vaikiukui rusų imti, o prancūzų dar moka, šito dar negirdėjau, tikriausiai ne visose mokyklose
Papildyta:
Va kaip būna Man tai pasisekė, anglų pasirinkau ir rusų - džiaugiuosi tuom Dabar tai va galvoju ar prancūzų ar ispanų papildomai sau pasimokyti
Papildyta:
QUOTE(saulelydis:) @ 2009 05 14, 11:11)
As savo sunui rekomenduociau is siu kalbu tik rusu, kadangi pati mokinausi vokieciu, del savo tevu, vis sakydavo padesim, paaiskinsim, aisku to nesulaukiau.Dabar gailiuosi kad nesimokinau anglu, gerai kad nors rusu buvo privaloma.Gyvenimas taip susikloste, kad isvykom 4 metams i Londona, pradzia buvo labai sunki, nei vieno zodzio nemokejau, pastojau reikejo eiti i ligonines, mokyklas, gerai kad vertejus skyre man, bet vertejai buvo rusai, taip ir prasisukdavau.Aisku dabar anglu kalba moku, bet tik kalbeti ir skaityti, gramtikos nelabai.O vokieciu neikad nenaudojau, tik viena karta kaip buvom vokietijoje, teko pasakyti laba diena, viso gero, aciu, juo labiau papuolem i toki miesteli kur vien rusai gyveno.
Va kaip būna Man tai pasisekė, anglų pasirinkau ir rusų - džiaugiuosi tuom Dabar tai va galvoju ar prancūzų ar ispanų papildomai sau pasimokyti
mes pasirinkome rusu kalba,labai gera mokytoja,ir viskas patinka vaikui.Juk tiek daug informacijos rusu kalboje,kol kas nesigailim
QUOTE(Zeddy @ 2009 05 04, 22:31)
P.S. Pats mokiausi vokiečių nes rusų kalbos negalėjau pakesti... (nekenčiu ir dabar)
Už ką tokia neapykanta?
jei yra galimybes galima lnkyti ir vokieciu ir prancuzu klb...manau nera blogu kalbu yra tik blogi zmones...
Jei tai antroji kalba tai siulau vokiečių arba prancuzų.Šiaip anglų gramatika sunkiausia,su rusu taip pat .
Dažniausiai mokomės tas kalbas, kurios gyvenime pravers, o ne kurios lengviausios
Nežinau, nugyvenus ir aš amželį, mokiausi rusų ir anglų, paskui vokiečių ir norvegų. Iš šių kalbų nevartoju būtent... rusų. Neteko niekada
QUOTE(Kamikadzė @ 2009 05 21, 20:28)
Nežinau, nugyvenus ir aš amželį, mokiausi rusų ir anglų, paskui vokiečių ir norvegų. Iš šių kalbų nevartoju būtent... rusų. Neteko niekada
Na Rusijoje irgi nekvaili zmones gyvena. Ir ten mokosi anglu bei vokieciu. Tai gal del to ir neteko naudoti tos rusu kalbos.