Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų, vokiečių ar rusų?

QUOTE(Pukuotukasss @ 2009 01 19, 18:04)
Lenkijoje bei Vokietijoje su senyvo amžiaus žmonėm susišnekėsi, nes jie šneka Rusiškai kiek girdėjus kai su Tėčiu važiavau. doh.gif  biggrin.gif

Visiškai teisingai, o mes ir Suomijoje supratome, kad jiems rusų kalba labai tinka. mirksiukas.gif Aš tik už rusų - juk artimiausi kaimynai, kam čia lietuviams bandyti juos ignoruoti. blush2.gif
Atsakyti
Mamoms, manančioms, kad su vokiečių kalba netoli nuvažiuosi, drįstu paprieštarauti. Pirmiausia išvardysiu šalis, kuriose be problemų galima susišnekėti vokiškai, kai kuriais atvejais geriau nei angliškai. Tai:

* Vokietija, Austrija, Šveicarija ir Lichtenšteinas - nuostabios šalys, nuostabi kultūra ir gamtovaizdžiai.
* Liuksemburgas - supranta ir vokiškai, ir prancūziškai - į užsienietį, kalbantį viena šių kalbių žiūri ne iš taip aukštai.
* Nyderlandai, Flandrija (Belgijos šiaurė) - dėl kalbinio panašumo su olandų kalba susišnekėti ir susiorientuoti aolinkoje neturėtų būti sunku. Flamandai ir olandai mieliau kalba vokiškai, nei angliškai (bent jau kiek man teko susidurti)
* Elzasas ir lotaringija Prancūzijoje - kadaise šios teritorijos priklausė Šv. Romos imperijai. Elzaso tarmės pagrindas - alemanų tarmė, vokiečių k. dialektas. moka ir supranta vokiečių k. geriau nei anglų (pati įsitikinau tuo Strasbūre).
*Čekija - ten vokiečių k. dažnai mokoma kaip pirmoji užsuenio k., anglų arba rusų - II.
*Šiaurės Italija
*Slovėnija
*Namibija - buvusi vokiečių kolonija Afrikoje
*PAR - yra vokiečių; Afrikansas taip pat panašus į vokiečių k.

Mokėdami vokiečių kalbą jūsų vaikai lengviau pramoks olandų, o jei dar moka ir anglų - tai neturėtų kilti bėdų mokantis skandinavų kalbas. Vokiečių literatūra - taip pat turtinga, ką jau kalbėti apue Getę ar Šilerį. vokietijos universitetuose jūsų vaikai gautų puikų išsilavinimą.
Vokiečių kalba atveria vartus į sėkmę, tad į ją spauti neverta. Ich wünsch euch Glück smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukuotukasss @ 2009 01 19, 18:04)
Lenkijoje bei Vokietijoje su senyvo amžiaus žmonėm susišnekėsi, nes jie šneka Rusiškai kiek girdėjus kai su Tėčiu važiavau. doh.gif  biggrin.gif

Buvusioje DDR -taip. Tik ne vakarų Vokietijoje. schmoll.gif
Atsakyti
Pati mokinausi vokieciu kalba labai ilgai neprisireike ,o kai prisireike tai tuo metu jau buvo lengviau susikalbet angliskai (kuria pramokau savarankiskai), o va rusu kalbos labai daznai prisireikia. Todel, bent jau man, atrodo logiska kad vaikai turi pagrindine kalba mokintis anglu o antra rusu. jei nori daugiau tai jau apildomai kaip nors.
Papildyta:
Prancuzu kalba ziauriai grazi turiu svajone dar ismokt ja
Atsakyti
Man irgi 13 metų po mokyklos baigimo jos neprireikė, o va, jau 6 metai iš jos duoną valgau..
Nežinomi viešpaties keliai biggrin.gif
Atsakyti
jei as noresiu, kad mano vaikas butu issilavines as antroj klasej leisiu, kad jis mokytusi anglu, o sestoj leisiu jam rinktis. jei jis nores mokytis abieju kalbu leisiu mokykloj ji i rusu kalba, taciau leisiu jam lankyti vokieciu bureli....

taciau tegul sprendzia pats vaikas.

Atsakyti
Sveikos visos diskutuojančios vokieciu ar rusu? Mums dabar taip pat labia aktualu ir spėliojam kas butu geriau. MEs irgi siulome dukrai apsispresti paciai, bet tai yra sunku, nes iškyla labai daug klausimų. Manau, kad vis delto teks jai padeti kuria rinktis.
Atsakyti
QUOTE(Elytut @ 2009 03 21, 17:38)
jei as noresiu, kad mano vaikas butu issilavines as antroj klasej leisiu, kad jis mokytusi anglu, o sestoj leisiu jam rinktis. jei jis nores mokytis abieju kalbu leisiu mokykloj ji i rusu kalba, taciau leisiu jam lankyti vokieciu bureli....

Papildyta:
QUOTE(kristukas @ 2009 03 23, 23:24)

Atsiprasu, kad be reikalo pakartojau, kažka ne taip padariau... doh.gif

mes irgi negalim apsispersti, kas geriau rusu ar vokieciu, o dukrai pasirinkti leidom , bet atrodo, kad tai labai sunku...
Atsakyti
Mano dukra taip pat eis į penktą klasę, ir galime rinktis vokiečių, prancūzų arba rusų kalbą. Lyg ir buvom nutarusios, kad mokysis rusų kalbos, bet, paskaičiusi temą, susimėčiau, o pati dukra, iš kur ji gali žinoti, kokia kalba geriau, dabar jai nesvarbu. Taip ir neapsisprendžiame g.gif
Atsakyti
Aš vaikui siūlysiu rusu klb kaip antrąją. Nes pvz man vokiečių taip ir neprireikė, baigiu pamiršti doh.gif Anglų teko išmokti savarankiškai, rusiškai taip pat tenka nemažai bendrauti. Aš už anglų ir rusų kalbas ax.gif
Atsakyti
kas bus reikalinga gyvenime, tikriausiai neimanoma atspeti, o del rusu truputi prisibijome, nes daugumai vaiku sako sunkiai sekasi ja mokintis, mokytojos pozicija dažniausiai tokia, kad rusu tarsi gimtoji ir nesupranta kaip gali tos kalbos gerai nemoketi. Daug kalbintu mokiniu sako susiduria su tokiu poziuriu.
Atsakyti
Rusų kalba galima susikalbėti visose slavų šalyse ir buvusiose TS respublikose bei Rusijoje. Pažiūrėkit kokie plotai ir kiek mln žmonių. Jei žmogus kalba slavų kalba, mokant rusų galima šiek tiek suprasti jų kalbą, tikrai praverčia. Mes renkamės anglų ir rusų.
Papildyta:
QUOTE(Elytut @ 2009 03 21, 15:38)

Pats vaikas nieko negali spręsti, nes jis yra dar vaikas ir daug ko nežino. Todėl tokiame amžiuje už jį sprendžia tėvai. Kai paaugs ar taps suaugusiu, jis tikrai galės spręsti ir išsirinkti trečia ar ketvirtą užsienio kalbą: ispanų, prancūzų, italų ar kt. populiarias pasaulyje. O gal skandinavų ar kinų.
Atsakyti