Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų, vokiečių ar rusų?

QUOTE(Pukuotukasss @ 2009 01 17, 20:57)
Taip, taip anglų kalba yra svarbiausia. smile.gif  Bet vat nežinau man ta Vokiečių kalba netraukia išvis , prancūzų gal šiek tiek. blush2.gif
Rusų tikrai netraukia, bet pasirkčiau dėl to kad ji mano atžvylgiu naudingiausia. bigsmile.gif  Nes Rusų kalbą dauguma užseniečių moka.. O Vokiečių , Prancūzų vienas, kitas.. ax.gif

rusu kalba tik lietuviai ir rusai moka biggrin.gif
gal dar vyresni uzsienieciai...
bet jaunimas sneka tik angliskai, prancuziskai, vokiskai... blink.gif
Atsakyti
Pries kokius desimt metu buvo bumas rinktis rusu kalba, taciau dabar manyciau naudingesne kalba butu vokieciu, vis daugiau zmoniu moka sia kalba..
Atsakyti
QUOTE(Chr. @ 2009 01 18, 20:40)
rusu kalba tik lietuviai ir rusai moka biggrin.gif

galit faktais pagrįst? mirksiukas.gif

Rusų kalba, žinoma, rusijoj.. dalis azijos.. Kinijoj rusiškai įmanoma, ir rusų kalba bendraujant ten palankiau kartais net žiūri (ypač turguose), nes rusai jiem fainesni atrodo.. kaip ir Turkijoj ir Egipte rusų kalba galima iki žemesnių žymiai kainų nusiderėt biggrin.gif Rytų Europa.. Latvija, Estija. Skandinavijoj irgi rusiškai (na bent jau Suomijoj) neblogai šneka biggrin.gif

na, žinoma, vokiečių kalba irgi gerai.. ypač jei labiau patinka.
Atsakyti
QUOTE(Lithium @ 2009 01 18, 23:43)
galit faktais pagrįst?  mirksiukas.gif

Rusų kalba, žinoma, rusijoj.. dalis azijos.. Kinijoj rusiškai įmanoma, ir rusų kalba bendraujant ten palankiau kartais net žiūri (ypač turguose), nes rusai jiem fainesni atrodo.. kaip ir Turkijoj ir Egipte rusų kalba galima iki žemesnių žymiai kainų nusiderėt biggrin.gif Rytų Europa.. Latvija, Estija. Skandinavijoj irgi rusiškai (na bent jau Suomijoj) neblogai šneka biggrin.gif

na, žinoma, vokiečių kalba irgi gerai.. ypač jei labiau patinka.

ačiū jums, visada mane užstojate. ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lithium @ 2009 01 18, 21:43)
Skandinavijoj irgi rusiškai (na bent jau Suomijoj) neblogai šneka biggrin.gif

Skandinavijoj, bent kiek teko bendraut, rusiškai kalbančių nepasitaikė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2009 01 19, 07:20)
Skandinavijoj, bent kiek teko bendraut, rusiškai kalbančių nepasitaikė  smile.gif

Man irgi. Suomijoj nė vieno tokio nesutikau blush2.gif Lenkijoj irgi, kiek susidūriau, kad ir moka, iš principo rusiškai nekalba.

O kadangi mes labiau vis tik linkę į Vakarus, tai aš už vokiečių kalbą. Nors, kai reikės rinktis, pats apsispręs.
Atsakyti
QUOTE(zinulė @ 2009 01 19, 17:34)
Man irgi. Suomijoj nė vieno tokio nesutikau blush2.gif Lenkijoj irgi, kiek susidūriau, kad ir moka, iš principo rusiškai nekalba.

O kadangi mes labiau vis tik linkę į Vakarus, tai aš už vokiečių kalbą. Nors, kai reikės rinktis, pats apsispręs.

Lenkijoje bei Vokietijoje su senyvo amžiaus žmonėm susišnekėsi, nes jie šneka Rusiškai kiek girdėjus kai su Tėčiu važiavau. doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Prancūzų, vokiečių rinkčiausi vien dėl to, kad patrauklesni vadovėliai, vakarietiška kultūra. Nenorėčiau, kad mano vaikas pvz. važiuotų į kalbų stovyklą Rusijoje, o į Vokietiją ar Prancūziją - mielai išleisčiau. Be to, visi mokykloje bėga į rusų kalbą, tad kitų kalbų grupės mažesnės, didesnė tikimybė geriau išmokti.

Labiausiai norėčiau prancūzų kalbos, nes lengvesnė nei vokiečių ir populiaresnė pasaulyje. Gaila, kad Lietuvoje labai retoje mokykloje jos mokina. Lietuviams labai naudinga būtų lenkų kalba, bet jos iš viso turbūt niekur nemokina.

Jei užaugęs bus verslininkas, vis tiek labiau norėčiau, kad verslo reikalais važinėtų į Vokietiją, o ne į Rusiją. Kai nori - kiekvieną kalbą gali surasti kur pritaikyti.

Sovietmečio palikimas, kad populiariausios rusų ir vokiečių kalbos, ir tai visai neatitinka dabartinių poreikių.
Atsakyti
Manau,prancuzu yra antra po anglu(reikalinga),dukra mokosi ir yra patenkinta.
Atsakyti
nors ir 4 metai praėjo, bet vis dėlto pasisakysiu smile.gif aš vaikui rekomenduočiau prancūzų, kaip antrąj, kalbą. rusų jie ir taip moka, vokiečių - mažai kas kalba ja, o prancūzų - ja kalba nemaža pasaulio gyventojų dalis...

QUOTE(#Antradiene# @ 2004 09 06, 09:22)
va ydomu būtų ir su kitomis mamomis pasitarti,padiskutuoti,kurią visgi kalbą pasirinkti penktokui?
renkasi vaikas,bet geriausi patarėjai tėvai,bet ką daryti kai ir pačiam suaugusiam sunkoka apsispręsti...

Atsakyti
QUOTE(zinulė @ 2009 01 19, 15:34)
Lenkijoj irgi, kiek susidūriau, kad ir moka, iš principo rusiškai nekalba.

drinks_cheers.gif ir ne tik rusiskai, jie apsimeta, kad jokios uzsienio kalbos nemoka, tipo atvaziavai i Lenkija, tai kalbek lenkiskai doh.gif
Atsakyti
anglu ispanu prancuzu
Atsakyti