Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų, vokiečių ar rusų?

QUOTE(Ruttaa @ 2009 01 17, 18:05)
Nazinau, tiesiog pasirinkau vokieciu. man naudingiausia kalba yra anglu, o rusu ar vokieciu ne tiek svarbios  smile.gif

Taip, taip anglų kalba yra svarbiausia. smile.gif Bet vat nežinau man ta Vokiečių kalba netraukia išvis , prancūzų gal šiek tiek. blush2.gif
Rusų tikrai netraukia, bet pasirkčiau dėl to kad ji mano atžvylgiu naudingiausia. bigsmile.gif Nes Rusų kalbą dauguma užseniečių moka.. O Vokiečių , Prancūzų vienas, kitas.. ax.gif
Atsakyti
Manau jei mes užmirštumėm rusų kalbą ir pradėtumėm vokiškai ar prancūziškai kalbėt tai ir užsieniečiai su mumis taip pat, bet dabar pamato lietuvis( ar iš kitos postsovietinės šalies) ir iškart rusiškai varo doh.gif Kartais šitas užmuša. doh.gif O vokiečių kalba laisvai susikalbėsi ir Austrijoj, Šveicarijoj, kur ji viena iš valstybinių kalbų, taip pat retai kada internete būna info rusų kalba, o dominuoja tos šalies + anglų ir vokiečių.
Kol kas vienintelis dalykas kur prireikė rusų kalbos žinių tai fizikos laborai ir matematikos uždavinynai. unsure.gif
Pukuotukasss, ką jūs užsieniu vadinate, kad vokiečių kalbos nerandate?
Atsakyti
QUOTE(Pukuotukasss @ 2009 01 17, 19:57)
Taip, taip anglų kalba yra svarbiausia. smile.gif  Bet vat nežinau man ta Vokiečių kalba netraukia išvis , prancūzų gal šiek tiek. blush2.gif
Rusų tikrai netraukia, bet pasirkčiau dėl to kad ji mano atžvylgiu naudingiausia. bigsmile.gif  Nes Rusų kalbą dauguma užseniečių moka.. O Vokiečių , Prancūzų vienas, kitas.. ax.gif

ES sąjungos šalyse, manau, tikrai naudingesnės prancūzų ar vokiečių kalbų žinios, nei rusų rolleyes.gif Žinoma, anglų kalba pirmiausia. smile.gif
Atsakyti
Sveiki, aš dabar esu 6-okė ir praeitais metais man teko rinktis antrą užsienio kalbą, pasirinkau rusų, todėl, kad :

* labai norėjau ją išmokti
* dauguma mane dominančių straipsnių yra būtent rusų kalba
* dažnai tenka būti tose šalyse kur kalbama pagrinde Rusų klb. ir t.t.
Tad rezultatas visa mūsų klasė t.y. 31 mokinys lanko Rusų kalbą, daugiau nei pusę klasės t.y. 20 vaikų lanko Rusų klb. modulį.
Atsakyti
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2009 01 17, 22:59)
ES sąjungos šalyse, manau, tikrai naudingesnės prancūzų ar vokiečių kalbų žinios, nei rusų  rolleyes.gif Žinoma, anglų kalba pirmiausia.  smile.gif

Na bet nesakyk, pagrinde dauguma rusų visur, pagyvene žmonės ypač ja kalba užsieni. smile.gif
Atsakyti
Aš mokiausi vokiečių, bet gailiuosi blush2.gif pažymiai būdavo neblogi, bet tik tam kartui iškaldavau, o niekas giminaičių jos nemokėjo, tai pagalbos kaip ir nebuvo... viskas savarankiškai. Dabar gal tik savo vardą mokėčiau vokiškai pasakyti laugh.gif žodžiu naudos kaip ir nelabai...
Atsakyti
QUOTE(Pukuotukasss @ 2009 01 18, 01:02)
Na bet nesakyk, pagrinde dauguma rusų visur, pagyvene žmonės ypač ja kalba užsieni. smile.gif

ES šalyse? Kalba, bet daugumoj vistiek anglų, vokiečių, prancūzų dominuoja smile.gif Tose posovietinėse šalyse, rytuose, tikrai geriau galima rusų kalbos žinias panaudot smile.gif Bet kai kalbam apie vakarus, vidurio Europą, abejoju, ar rusų kalba padėtų labiausiai.
Šiaip ar taip, tai kiekvieno pasirinkimas. smile.gif

Beje, aš anaiptol neneigiu, kad ši kalba naudinga smile.gif Tik sakau, jog užsienyje ji nėra svarbiausia, ypač kalbant apie vakarus. Be to, kiekvienos kalbos mokėjimas - tik pliusas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ašaros lietuje: 18 sausio 2009 - 10:41
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2009 01 18, 10:27)
ES šalyse? Kalba, bet daugumoj vistiek anglų, vokiečių, prancūzų dominuoja  smile.gif Tose posovietinėse šalyse, rytuose, tikrai geriau galima rusų kalbos žinias panaudot smile.gif Bet kai kalbam apie vakarus, vidurio Europą, abejoju, ar rusų kalba padėtų labiausiai.
Šiaip ar taip, tai kiekvieno pasirinkimas.  smile.gif

ES dominuoja anglų.. prancūzų kalba pačioje prancūzijoje ir europos parlamente, na, o vokiečių tai irgi pati vokietija, austrija ir taip pat europos parlamentas.. vokiečių kalbą kitose šalyse nelabai dažnai moka, nes jei mokos užsienio kalbų tai be anglų būna prancūzų, ispanų, italų dažniau..
Atsakyti
vyresniam vaikui parinkom rūsų,bet sekasi jam blogai,čia antra po anglų.o mažė pasirinko anglų ir vokiečių.
Atsakyti
As tai uz Ia kalba - anglu, o IIa - rusu... nors pati studijuodama univere mokiausi vokieciu kaip IIa. O siaip dabar vaikam, kiek teko girdet, visiem sunkiau rusu kalba einasi... na, ju ausytes, ne vilnieciu, jau mazai girdi rusu kalba aplinkui naudojant
Atsakyti
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2009 01 18, 12:27)
ES šalyse? Kalba, bet daugumoj vistiek anglų, vokiečių, prancūzų dominuoja  smile.gif Tose posovietinėse šalyse, rytuose, tikrai geriau galima rusų kalbos žinias panaudot smile.gif Bet kai kalbam apie vakarus, vidurio Europą, abejoju, ar rusų kalba padėtų labiausiai.
Šiaip ar taip, tai kiekvieno pasirinkimas.  smile.gif

Beje, aš anaiptol neneigiu, kad ši kalba naudinga  smile.gif Tik sakau, jog užsienyje ji nėra svarbiausia, ypač kalbant apie vakarus. Be to, kiekvienos kalbos mokėjimas - tik pliusas  smile.gif

Nekalbu aš apie ES šalis , tiesiog sakau kad rusų kalbą daugiau kas moka negu prancūzų ar vokiečių. ax.gif

o šiaip tai pagrindas yra anglų. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Lithium @ 2009 01 18, 15:16)
ES dominuoja anglų.. prancūzų kalba pačioje prancūzijoje ir europos parlamente, na,  o vokiečių tai irgi pati vokietija, austrija ir taip pat europos parlamentas.. vokiečių kalbą kitose šalyse nelabai dažnai moka, nes jei mokos užsienio kalbų tai be anglų būna prancūzų, ispanų, italų dažniau..

visiškai pritariu. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukuotukasss @ 2009 01 18, 13:51)
o šiaip tai pagrindas yra anglų. smile.gif

Su tuo sutinku rolleyes.gif
Atsakyti