Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų, vokiečių ar rusų?

QUOTE(Ramunytėė @ 2008 09 21, 19:52)
Pasikartosiu; visos kalbos yra geros, tik ne visi žmonės jomis kalbantys yra geri.

drinks_cheers.gif labai geras pasakymas thumbup.gif
Papildyta:
[quote=buda,2008 09 21, 20:28]
manau savo politinius poziurius ir visokia neapykanta turetumete valdyti..juk politiniu poziuriu nera pati svariausia ir Vokietija biggrin.gif
[/quote]
a-tai ne politinis poziuris,tai kulturinis ir socialinis poziuris.
b-vokietija atisistate,o rusija-ne.
c-cia forumas,cia mano nuomone ir mano teise i ja.
[/quote]
beabejo,kad visi turi teise i pasisakymus,tik kokie tie pasisakymai,manau turime valdytis biggrin.gif juk tam ir zmones,kad ne kiaules biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(other25 @ 2008 09 23, 09:50)
Rusų kalbą mokausi jau antrus metus ir esu labai nepatenkinta. Nes nekenčiu šitos šalies, žmonių, politikos ir t.t. Aš dar tik septintokė, bet apie politika nemažai nusimanau.. O šiaip rinkausi vokiečių kalba, tik vat pas mus klasėj tik keli vaikai vokiečių rinkosi, tai neišėjo grupės padaryt.. O dar visi nori pereit į vokiečių, nes sako, kad ten būtų daug lengviau.. Ir beje, dažniausias vaikų pasisakymas, kodėl jie renkasi rusų kalba - "Tėveliai taip nori" arba "Nori suprast, ką ten tėvai šnibždasi rusiškai".. lotuliukas.gif

kuom nepatenkinta.,....pacia kalba,rusu politika,mokytoja.......kazko nesuprantu biggrin.gif as mokiausi anglu,rusu ir vokieciu..vokieciu man labai patiko,bet rusu man pravercia daugiau,anglu man nepatiko gramatika biggrin.gif ..o geriausia kuo daugiau kalbu ismoksi,to ant peciu nenesiosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2008 09 22, 17:31)
1. Aha, pačiam... hihihi.gif  Kaip tik antrokas, o net ir šeštokas turi pakankamai gyvenimiškos patirties, kad galėtų kompetentingai nusispręsti ir logiškai pasirinkti, atsižvelgdamas į savo poreikius, ekonomines ir būsimas karjeros perspektyvas  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 

Šiaip jau čia kalba eina apie antrosios užsienio kalbos pasirinkimą, o tai būna šeštoje klasėje. O šeštokas jau gali ir pats nuspręsti, kokią kalbą rinktis biggrin.gif .
Ir bendrai labai jūs čia viską sureikšminote - "gyvenimiškos patirties", "kompetetingai nusispręsti"... lotuliukas.gif , ar ta antroji užsienio kalba nulemia visą gyvenimą?
Atsakyti
Aš imiau rusų,bet eisių į vokiečių būreli.Nenorėjua aš tos rūsų,mama privertė.Vokiečių man labai patinka... wub.gif Dar kai nuvažiuoju pas močiutę į Austriją. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2008 09 15, 20:35)
O vokiečių - panaši į anglų, ją labai norėdamas galės vėliau savarankiškai išmokt.

Utopija. schmoll.gif
Nepažįstu nė vieno žmogaus, savarankiškai išmokusio šios kalbos doh.gif Pati jos mokau, todėl žinau, ką šneku. cool.gif
O rusų mano sūnus buvo šiek tiek pramokęs dar prieš pradėdamas mokytis mokykloje, nes Lietuvoje galima rasti rusišką aplinką(Vilnius, Klaipėda, Mažeikiai..), o vokiškos- beveik neįmanoma.
Mano vienas vaikas mokosi vokiečių-anglų, antras- anglų-rusų. Visos kalbos yra geros . Tiek vokiečių, tiek rusų yra reikalingos.Pati moku jas abi, iš vienos duoną valgau, kita- praverčia, bet nėra būtina.
Labai norėčiau ir prancūzų pramokti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sommerregen: 23 rugsėjo 2008 - 19:02
QUOTE(Sommerregen @ 2008 09 23, 18:02)
O rusų  mano sūnus buvo šiek tiek pramokęs dar prieš pradėdamas mokytis mokykloje, nes Lietuvoje galima rasti rusišką aplinką( Mažeikiai..),

blink.gif blink.gif blink.gif o cia tai naujiena,pati ten gyvenau,.bet rusai vaikai budavo priversti kalbeti lietuviskai..ne taip,kaip tarkim Vilniuje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 23 rugsėjo 2008 - 19:50
kuom nepatenkinta.,....pacia kalba,rusu politika,mokytoja.......kazko nesuprantu biggrin.gif as mokiausi anglu,rusu ir vokieciu..vokieciu man labai patiko,bet rusu man pravercia daugiau,anglu man nepatiko gramatika biggrin.gif ..o geriausia kuo daugiau kalbu ismoksi,to ant peciu nenesiosi 4u.gif

Mokytoja aš patenkinta. Bet vat kalba sunki, kai dabar Lietuvoje tos rusų kalbos beveik nėra. Tais sovietiniais laikais išmokt ją buvo labai lengva, nes tada viskas buvo rusų kalba.. O dabar viskas jau tik gimtąja ir anglų kalbomis.. Šiaip dabar rusų mokinuosi ne dėl to, kad noriu, o dėl to, kad tik nesusigadinčiau savo metinio pažymio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tweety @ 2008 09 23, 15:44)
Šiaip jau čia kalba eina apie antrosios užsienio kalbos pasirinkimą, o tai būna šeštoje klasėje. O šeštokas jau gali ir pats nuspręsti, kokią kalbą rinktis  biggrin.gif .
Ir bendrai labai jūs čia viską sureikšminote - "gyvenimiškos patirties", "kompetnetingai nusispręsti"... lotuliukas.gif , ar ta antroji užsienio kalba nulemia visą gyvenimą?

Na, aš ten komentavau kitą, ankstesnį komentarą, kuriame, kaip galėjote pastebėti, buvo pilna tų "gudrių" žodžių, bet išvada jame buvo padaryta visai nelogiška. Nenoriu visko perrašinėti. Jei įdomu - perskaitykit dar kartą ir pažiūrėkit. Ten kalbėjau ir apie antrąją kalbą taip pat. smile.gif

O į klausimą, ar kalbos mokėjimas/nemokėjimas gali nulemti gyvenimą, atsakau: gali, patikėkit manim, oi kaip gali.
Ir, jei leisit, pasikartosiu - šeštokas nėra dar pakankamai kompetentingas savarankiškai apsispręsti dėl kalbų. Galima jį išklausyti, atsižvelgti į jo nuomonę, norus ir poreikius, jei jie atrodo logiški. Bet jei ima kalbą todėl, kad draugas ten eina - verta susimąstyti tėveliams.
Žinoma, dėl to vaikų kankinti irgi nevertėtų hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2008 09 24, 16:49)
O į klausimą, ar kalbos mokėjimas/nemokėjimas gali nulemti gyvenimą, atsakau: gali, patikėkit manim, oi kaip gali.
Ir, jei leisit, pasikartosiu - šeštokas nėra dar pakankamai kompetentingas savarankiškai apsispręsti dėl kalbų. Galima jį išklausyti, atsižvelgti į jo nuomonę, norus ir poreikius, jei jie atrodo logiški. Bet jei ima kalbą todėl, kad draugas ten eina - verta susimąstyti tėveliams.
Žinoma, dėl to vaikų kankinti irgi nevertėtų hihihi.gif

Gerbiu Jūsų nuomonę, bet nemanau, kad tik tėvai turi spręsti, ką rinktis vaikui (būtent antrosios užsienio kalbos pasirinkimo atveju) smile.gif , patarti - taip, bet jeigu vaikas turi savo nuomonę, nereikia reikalauti, kad be išlygų paklustų tėvams doh.gif . Neįmanoma iš anksto žinoti (o gal Jūs žinote?), kuri kalba bus geriausia vaikui, kaip ir neįmanoma už vaiką nugyventi jo gyvenimo smile.gif .
Atsakyti
Reikia tokią kalbą rinktis, kurią ketini naudoti. Mokiausi vokiecių k. (buvo privaloma), pasirodo tuščiai, nes panaudoti taip ir neteko, o ir kalba užsimiršo...
Svarbiausia gerai išmokti lietuvių k. , aisku puikiai anglų k., na ir rusų k. manau, bent pagrindus turėtų mokėti vaikai.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2008 09 24, 14:49)

Ne kalba nulemia zmogaus gyvenima,o pats zmogus 4u.gif
Atsakyti
mums dar iki antros kalbos pasirinkim metai, bet manoji jau apsisprendusi, kad rinksis rusų. aš jai pritariu thumbup.gif .nes nemanau kad nuo šeštos klasės galima gerai išmokti visiškai nežinomą kalbą, o rusų jau visvien daugiau girdi, kad ir dabar televizorius šneka rusiškai biggrin.gif ir padėti galėsim....
Atsakyti
QUOTE(angeliukė9 @ 2008 10 01, 19:24)
mums dar iki antros kalbos pasirinkim metai, bet manoji jau apsisprendusi, kad rinksis rusų. aš jai pritariu thumbup.gif .nes nemanau kad nuo šeštos klasės galima gerai išmokti visiškai nežinomą kalbą, o rusų jau visvien daugiau girdi, kad ir dabar televizorius šneka rusiškai biggrin.gif ir padėti galėsim....

Mokykloje neimanoma normaliai išmokti 2 kalbos, ypač jei tai rusų. Manau jums ne padėti reiks, o daryt nd ir kt. Pamenu klasiokės mamos raštas nesiskyrė nuo klasiokės, tai jai tiesiai į sąsiuvinį rašydavo, net perrašinėt nereikdavo lotuliukas.gif
Nors jei žmogus linksta prie tos kalbos tai gal ir pats darys, svarbu, kad patiktų ką mokaisi smile.gif
Atsakyti