Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų, vokiečių ar rusų?

QUOTE(buda @ 2008 09 16, 14:19)
cia tiems,kurie paskui ketina mirkdytis rusijos liune. g.gif

norvegijoje ar kokioje ispanijoje vien rusiskai mokedamas nepadirbsi.
geriausia aisku ne sustoti ties siomis 2 kalbomis,o moketi nors po truputi,bet kuo daugiau.

Na ir vokiečių ar anglų mokėdamas gero darbo šiose šalyse negausi, nes reik mokėt tos šalies kalbą. Na jei žmonės pamatę mašinas lietuviškais Nr puola duris užsirakinėt, tai nemanau, kad lietuviai už rusus geresni, bet baikim off topic
Aš vaikui pasiūliau vokiečių, nes papraščiausiai mokant anglų, ją lengviau išmokt, nereikia naujo raidyno mokytis(vaikas labiausiai norėjo ispanų, deja pas mus jos nemoko verysad.gif ). Visos kalbos reikalingos ir nei viena nėra blogesnė už kitą
Atsakyti
Man gražiausia prancūzų, bet kad ji nebent Briuselį ar Afrikoj reikalinga, nes ten daug kolonijų buvo kažkada. Rekomenduosiu vaikui rusų, nes vis gi kaimyninės šalies kalba. O dėl ispanų, tai maniškis irgi jos mokytis norėtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunytėė @ 2008 09 16, 20:37)
Na ir vokiečių ar anglų mokėdamas gero darbo šiose šalyse negausi, nes reik mokėt tos šalies kalbą. Na jei žmonės pamatę mašinas lietuviškais Nr puola duris užsirakinėt, tai nemanau, kad lietuviai už rusus geresni, bet baikim off topic
Aš vaikui pasiūliau vokiečių, nes papraščiausiai mokant anglų, ją lengviau išmokt, nereikia naujo raidyno mokytis(vaikas labiausiai norėjo ispanų, deja pas mus jos nemoko verysad.gif ). Visos kalbos reikalingos ir nei viena nėra blogesnė už kitą

drinks_cheers.gif
QUOTE(Selma75 @ 2008 09 17, 22:15)
Man gražiausia prancūzų, bet kad ji nebent Briuselį ar Afrikoj reikalinga, nes ten daug kolonijų buvo kažkada. Rekomenduosiu vaikui rusų, nes vis gi kaimyninės šalies kalba. O dėl ispanų, tai maniškis irgi jos mokytis norėtų smile.gif

Jei jau tiksliai didelis noras, gali mokytis iš čia http://www.supermama...?...=124407&hl=
Atsakyti
Na as savo dukrai rekomendavau mokintis rusu, nes:
1. Biznio kalba pasaulyje - anglu (ja ji jau mokinasi). Mokedamas ja - susisnekesi praktiskai visur.
2. Aplink Lietuva visose salyse susisnekesi rusiskai arba lenkiskai.
3. Toj pacioj Lietuvoj reikalinga rusu kalba (ypac sostinej keista ane? g.gif )

Na vokieciu, prancuzu - jas moketi pravartu, bet nera butina
Atsakyti
QUOTE(regal @ 2008 09 08, 00:04)
O tai gal tegul šie kaimynai mokosi mūsų kalbos smile.gif  mirksiukas.gif Kodėl nesimokot, pvz. kitų kaimynų kalbos: lenkų ar latvių. Rusų kalba susikalbėsite tik Rusijoje ir buvusiose postsovietinėse šalyse ir tai ne su jaunimu, o tik senimu.
Kai kurios sako, kad vokiečių kalba sunki, tai negi norit pasakyti, kad rusų kalbos gramatika yra paprastesnė? g.gif
Rusų kalbos pvz. man neprireikė po mokyklos baigimo, rusiškų filmų ir rusiškų programų pas mus niekas nežiūri, nejaučiam JOKIO poreikio. Taigi, aš tikrai nesu už rusų kalbos kaip antros užsienio kalbos mokymąsi schmoll.gif

Rusu kalba daug susikalbesi,ne tik su senimu ir su jaunimu 4u.gif ir daugelyje saliu 4u.gif Lenku kalba galima suprasti kazkiek jei moki rusu kalba,o latviu kalba susikalbesi tik Latvijoje.
Papildyta:
QUOTE(buda @ 2008 09 08, 12:44)
kai man reikejo rinktis rusu ar vokieciu,klausimu net nekilo.
pasirinkau vokieciu,nes rusu su visa ju kalba nekenciu is principo.

manau savo politinius poziurius ir visokia neapykanta turetumete valdyti..juk politiniu poziuriu nera pati svariausia ir Vokietija biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 21 rugsėjo 2008 - 07:31
Tik rusų biggrin.gif mokosi vaikinas, tai viena iš pagrindinių k(anglų, rusų, prancūzų, ispanų ir kinų), va jei mano madmuzelė norės tai gal prancūzų.Pati labai norėčiau išmokti ispanų.
Rusų k susikalbėsi beveik visoje Europoje-Lenkijoje, Čekijoje, net Ir Graikijoje ax.gif Prancūzijoje ir Olandijoje deja nekalbėjo nei rusiškai nei angliškai,
ech tarptautinė gestų kalba padėjo mirksiukas.gif Bet čia mano asmeninė patirtis ax.gif
O va šiemet autobuse bendravo mažė 3,58 metų su rusiuke 4 m, ai kaip smagu buvo abiem, mokėsi pasiveikinti pristatyti -manoji bandė rusų k,o anoji lietuvių.
Bet mane užmušė klausimas mergaitės 6 m ,kodėl mes nemokom rusų k blink.gif savo dukros.Na paaiškinau,kad tik 6 kl vaikams yra ta rusų k mokykloje.O man kirbėjo kitas klausimas kodėl gyv Lietuvoje 4 m mergaitė visai nekalba lietuviškai
doh.gif , bet gal ,kad gyvena Vilniuje g.gif , nes Kaune mano pažįstami vaikai 4 m kalba be akcento lietuviškai ir dar moko senelius , kurie pragyvenę 50 m čia ,taip ir neišmoko pasisveikinti , bei padėkoti bent .
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 09 21, 08:29)
Rusu kalba daug susikalbesi,ne tik su senimu ir su jaunimu  4u.gif  ir daugelyje saliu 4u.gif  Lenku kalba galima suprasti kazkiek jei moki rusu kalba,o latviu kalba susikalbesi tik Latvijoje.
Papildyta:

manau savo politinius poziurius ir visokia neapykanta turetumete valdyti..juk politiniu poziuriu nera pati svariausia ir Vokietija biggrin.gif

drinks_cheers.gif rimtai buvau visai pamiršus, kad vokiečiai fašistai buvo, ai dar prancūzai Napoleono laikais irgi būvo mūsų vargšę Lietuvėlę nusiaubę, tai gal ir šių kalbų nesimokom. Man tai kvailas toks mąstymas, kai kalba tapatinama su keliais susireikšminusiais politikais. Pasikartosiu; visos kalbos yra geros, tik ne visi žmonės jomis kalbantys yra geri.
Atsakyti

[/quote]

a-tai ne politinis poziuris,tai kulturinis ir socialinis poziuris.
b-vokietija atisistate,o rusija-ne.
c-cia forumas,cia mano nuomone ir mano teise i ja.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2008 09 15, 19:35)
O rusai, kaip ir prancūzai, mano, kad pasaulyje yra tik viena - jų - kalba. Retas kuris puola mokytis angliškai, o jau su lietuviais tai tikrai nesiteikia laužyt liežuvio.
Taigi, žvelgiant į perspektyvą - anglų ir rusų thumbup.gif

Tikrai klystate, darbe tenka gana daznai bendrauti su rusais, ir jokiu problemu susikalbeti angliskai... Jauni, issilavine zmones tikrai be problemu bendrauja ne tik rusu kalba. Lygiai taip pat ukrainieciai, gruzinai... Rytu blokas daug labiau siekia mokslo, lyginant su pietieciais, kuriu mokslo sistema prasta ir zmones tingus is prigimties. Su ispanai pvz labai sunku angliskai susisneketi.... Cia kalbu ne apie keliavima, bet apie verslo pasauli. Zinoma, bet kuri kalba vertybe...

Papildyta:
QUOTE(alina @ 2008 09 09, 07:24)
Pasidomėk Lietuvos ekonomika, gal tada nekils klausimų  mirksiukas.gif

apskritai, per daug tėvelių remiasi ambicijomis ir senomis nuoskaudomis, o ne galvoja apie vaikų ateitį  unsure.gif

o man tai cia absurdiskai skamba parinkti dvylikameciam vaikui kalba pagal tariamas ekonomines arba darbo perpektyvas ar geografine padeti. Gal tas jusu vaikas uzauges nores buti dailide ir jam tos kalbos bus visiskai vienodai. Be to, niekas nezino, ka bus uz 10 metu arba kur tas jusu vaikas uzauges gyvens, emigruos gal i kokia Japonija ir jam nei tos rusu nei anglu nereikes. As tai jeigu patarciau savo vaikui del antrosios kalbos pasirinkimo, tai rekomenduociau rinktis kokia visiskai priesinga kalba, is kitos kalbu grupes, nes taip dedami pagrindai kitu kalbu mokymuisi, arba tiesiog siulyciau rinktis sunkesne kalba, kad veliau buti lengviau perkasti kita, be to, pastangos iveikiant sunkumus visuomet sveikintinos. Bet velgi cia butu tik rekomendacijos, rinktis tikrai reiktu paciam...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mariposa: 21 rugsėjo 2008 - 21:57
QUOTE(Mariposa @ 2008 09 21, 22:52)
Tikrai klystate, darbe tenka gana daznai bendrauti su rusais, ir jokiu problemu susikalbeti angliskai... Jauni, issilavine zmones tikrai be problemu bendrauja ne tik rusu kalba. Lygiai taip pat ukrainieciai, gruzinai... Rytu blokas daug labiau siekia mokslo, lyginant su pietieciais, kuriu mokslo sistema prasta ir zmones tingus is prigimties. Su ispanai pvz labai sunku angliskai susisneketi.... Cia kalbu ne apie keliavima, bet apie verslo pasauli. Zinoma, bet kuri kalba vertybe...

Papildyta:
o man tai cia absurdiskai skamba parinkti dvylikameciam vaikui kalba pagal tariamas ekonomines arba darbo perpektyvas ar geografine padeti. Gal tas jusu vaikas uzauges nores buti dailide ir jam tos kalbos bus visiskai vienodai. Be to, niekas nezino, ka bus uz 10 metu arba kur tas jusu vaikas uzauges gyvens, emigruos gal i kokia Japonija ir jam nei tos rusu nei anglu nereikes. As tai jeigu patarciau savo vaikui del antrosios kalbos pasirinkimo, tai rekomenduociau rinktis kokia visiskai priesinga kalba, is kitos kalbu grupes, nes taip dedami pagrindai kitu kalbu mokymuisi, arba tiesiog siulyciau rinktis sunkesne kalba, kad veliau buti lengviau perkasti kita, be to, pastangos iveikiant sunkumus visuomet sveikintinos. Bet velgi cia butu tik rekomendacijos, rinktis tikrai reiktu paciam...

1. Aha, pačiam... hihihi.gif Kaip tik antrokas, o net ir šeštokas turi pakankamai gyvenimiškos patirties, kad galėtų kompetentingai nusispręsti ir logiškai pasirinkti, atsižvelgdamas į savo poreikius, ekonomines ir būsimas karjeros perspektyvas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

2. Šneka, žinoma, angliškai kai kurie. Manau, jums pakliuvo malonios išimtys. Ir tai dažniausiai būna jaunimas. O visi kiti... Ir, kaip jau sakiau - mūsų vaikų karta mažai kas bemokės rusiškai ir tie, kurie mokės - daug išloš. Pamatysit. Galim lažintis, jei norit mirksiukas.gif

3. O kas po 10 metų bus - tikrai sunku pasakyt. Gal reikės nebe anglų ar rusų, o pvz.: irakiečių blink.gif , jei Binladenas ateis... hihihi.gif Bet netgi tada jam reikės žmonių, mokančių rusiškai, nes su Angliją ir Amerika jis nedraugaus, o va su Rusija - teks... hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 22 rugsėjo 2008 - 16:35
Rusų kalbą mokausi jau antrus metus ir esu labai nepatenkinta. Nes nekenčiu šitos šalies, žmonių, politikos ir t.t. Aš dar tik septintokė, bet apie politika nemažai nusimanau.. O šiaip rinkausi vokiečių kalba, tik vat pas mus klasėj tik keli vaikai vokiečių rinkosi, tai neišėjo grupės padaryt.. O dar visi nori pereit į vokiečių, nes sako, kad ten būtų daug lengviau.. Ir beje, dažniausias vaikų pasisakymas, kodėl jie renkasi rusų kalba - "Tėveliai taip nori" arba "Nori suprast, ką ten tėvai šnibždasi rusiškai".. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2008 09 22, 16:31)
1. Aha, pačiam... hihihi.gif  Kaip tik antrokas, o net ir šeštokas turi pakankamai gyvenimiškos patirties, kad galėtų kompetentingai nusispręsti ir logiškai pasirinkti, atsižvelgdamas į savo poreikius, ekonomines ir būsimas karjeros perspektyvas  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 

2. Šneka, žinoma, angliškai kai kurie. Manau, jums pakliuvo malonios išimtys. Ir tai dažniausiai būna jaunimas. O visi kiti... Ir, kaip jau sakiau - mūsų vaikų karta mažai kas bemokės rusiškai ir tie, kurie mokės - daug išloš. Pamatysit. Galim lažintis, jei norit mirksiukas.gif

3. O kas po 10 metų bus - tikrai sunku pasakyt. Gal reikės nebe anglų ar rusų, o pvz.: irakiečių  blink.gif , jei Binladenas ateis... hihihi.gif Bet netgi tada jam reikės žmonių, mokančių rusiškai, nes su Angliją ir Amerika jis nedraugaus, o va su Rusija - teks... hihihi.gif

1. Tai as ir nekalbu apie ekonomines perpektyvas, nes ju niekas nezino, nebent jus esate ekonomikos eksperte. keista kai tevai matydami 12-meti vaika pries akis tariasi regintys jo ateities poreikius. Ka jis pats susikurs ta ir tures, ir taip jau musuose per daug teveliu diktato, uztai paskui zmones net ir nebesiekia susirasti mylima darba, o tik prestizini. Bet koks mokslas yra naudingas, kai tu antrokas, ir gal ne tiek svarbu kokia kalba pasirinksi, o ar tikrai ja mokysies, ar noresi ismokti.

2. tai ne malonios isimtys, o normalus verslo pasaulis, o kai tas antrokas uzaugs tai tas jaunimas apie kuri mes kalbam (30-40 metu zmones) bus jau visai amziuje. Kiekviena kalba turtas, tiesiog esam tokiam globaliam pasauliui ir tokiam migravimui, - nedrisciau gincytis, kuri kalba vertingesne.

3. Isvedziojimai. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(other25 @ 2008 09 23, 10:50)
Rusų kalbą mokausi jau antrus metus ir esu labai nepatenkinta. Nes nekenčiu šitos šalies, žmonių, politikos ir t.t. Aš dar tik septintokė, bet apie politika nemažai nusimanau.. O šiaip rinkausi vokiečių kalba, tik vat pas mus klasėj tik keli vaikai vokiečių rinkosi, tai neišėjo grupės padaryt.. O dar visi nori pereit į vokiečių, nes sako, kad ten būtų daug lengviau.. Ir beje, dažniausias vaikų pasisakymas, kodėl jie renkasi rusų kalba - "Tėveliai taip nori" arba "Nori suprast, ką ten tėvai šnibždasi rusiškai".. lotuliukas.gif

lotuliukas.gif Nereiktu tapatinti zmoniu su politika, paprastai salies zmones labai mazai bendro turi su politika mirksiukas.gif Rusai turi be galo turtinga kultura, literatura, apskritai mena, o taip pat ir ju kalba lingvistiniu poziuriu yra labai turtinga. O kodel tau nepatinka ta kalba? Del to kad sunki? O vokieciu lengvesne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mariposa: 23 rugsėjo 2008 - 14:20