Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų, vokiečių ar rusų?

QUOTE(buda @ 2008 09 08, 14:44)
kai man reikejo rinktis rusu ar vokieciu,klausimu net nekilo.
pasirinkau vokieciu,nes rusu su visa ju kalba nekenciu is principo.

gal jus tiesiog paklauskite savo vaiku.... g.gif

Oho kaip stipriai pasakyta. schmoll.gif Iš kur ta neapykanta schmoll.gif Aš iš savo patirties galiu pasakyti, kad rusai - pati jautriausia kitų skausmui ir nelaimėms tauta. Lietuviams iš jų tik mokytis ir mokytis. Vaikams geriau tų suaugusių principų iš vis nežinoti. Neaišku, kur gyvenimas dar juos nublokš. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nebijoklė @ 2008 09 09, 15:55)
Aš iš savo patirties galiu pasakyti, kad rusai - pati jautriausia kitų skausmui ir nelaimėms tauta. Lietuviams iš jų tik mokytis ir mokytis. Vaikams geriau tų suaugusių principų iš vis nežinoti. Neaišku, kur gyvenimas dar juos nublokš. g.gif

Pati tauta galbūt ir jautriausia kitų skausmui, bet to negalėčiau pasakyti apie jų valdžios vykdytą anksčiau ir dabar vykdomą politiką schmoll.gif . Gal dėlto ir kyla neapykanta iš principo g.gif . Bet čia kalba eina ne apie tautos geruosius bruožus, o apie kalbos pasirinkimą doh.gif , manau, geriausiai būtų leisti spręsti pačiam vaikui, aš jau parinkau savo nuožiūra, tai dabar jau treti metai gailiuosi cray.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tweety: 09 rugsėjo 2008 - 15:12
Štai mano naujasis požiūris į rusų kalbą:ja mokėt reikia bent skaityt, kad bibliotekoj galėtum paprašyt uždavinyno ( nors gal ir nebūtina, mano persipieštas pavardes įskaitė bibliotekininkė) lotuliukas.gif bet vistiek buvo linksma. Na o šiaip aš vis dar už vokiečių ar prancūzų drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(alina @ 2008 09 09, 08:24)
Pasidomėk Lietuvos ekonomika, gal tada nekils klausimų  mirksiukas.gif

apskritai, per daug tėvelių remiasi ambicijomis ir senomis nuoskaudomis, o ne galvoja apie vaikų ateitį  unsure.gif

Galvoju ir net labai apie savo vaikų ateitį, bet tai tikrai niekaip nesusiję su kalbos pasirinkimu.
Sūnui buvo leista pačiam pasirinkti, ką jis mokysis. Pirma- anglų, antra-vokiečių, nuo šiemet, t.y. pirmos gimnazijos klasės- pats pareiškė norą, kad eis mokytis prancūzų kalbos. Tiesa, manęs paklausė, kas geriau- ispanų ar prancūzų. Man ispanų labiau patinka, o jam, kaip matot, prancūzų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(regal @ 2008 09 10, 01:49)
Galvoju ir net labai apie savo vaikų ateitį, bet tai tikrai niekaip nesusiję su kalbos pasirinkimu.
Sūnui buvo leista pačiam pasirinkti, ką jis mokysis. Pirma- anglų, antra-vokiečių, nuo šiemet, t.y. pirmos gimnazijos klasės- pats pareiškė norą, kad eis mokytis prancūzų kalbos. Tiesa, manęs paklausė, kas geriau- ispanų ar prancūzų. Man ispanų labiau patinka, o jam, kaip matot, prancūzų smile.gif

sutinku, jog geriausia išeitis - vaikui rinktis pačiam mirksiukas.gif

aš tiesiog turėjau minty tėvų kategorišką nuomonę, jog mano vaikas rusų nesimokys.

Kai ateis laikas, maniškis irgi rinksis pats, aišku bandysiu "nukreipti", bet sprendimą priims vaikas rolleyes.gif
Atsakyti
Pas mus nuo antros klasės anglų, nuo šeštos mes pasirinkom vokiečių, o rusų kieme išmoko thumbup.gif Ir neturiu nieko prieš rusų kalbą, nes DAUGUMA žmonių kalba rusiškai (keliaudama pamačiau pakankamai), ir draskyt akys savo neapykanta kitiems žmonėms kvaila. Dauguma ispanu, suomiu ir kitų žmonių tą patį turbūt sako dėl lietuvių kalbos ir pačiu lietuviu(netgi būna geriau pasakyt kad tu iš Rusijos, nei iš Lietuvos) doh.gif
Atsakyti
Mokykloj mokiausi vokiečių ir rusų kalbos. Labiausiai ir dažniausiai reikia anglų kalbos žinių:
keliaujant kitose šalyse (aerouostai, viešbučiai, parduotuvės, paslaugos ir t.t.);
dalyvaujant įvairiausiose stažuotėse, mokymuose užsienyje;
skaitant papildomą literatūrą,
atvykus užsienio delegacijoms, apsilankius svečiams.
Atsakyti
1. anglų
2. prancūzų
3. rusų
4. ispanų
5. vokiečių
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2008 09 10, 21:27)
Pas mus nuo antros klasės anglų, nuo šeštos mes pasirinkom vokiečių, o rusų kieme išmoko thumbup.gif Ir neturiu nieko prieš rusų kalbą, nes DAUGUMA žmonių kalba rusiškai (keliaudama pamačiau pakankamai), ir draskyt akys savo neapykanta kitiems žmonėms kvaila. Dauguma ispanu, suomiu ir kitų žmonių tą patį turbūt sako dėl lietuvių kalbos ir pačiu lietuviu(netgi būna geriau pasakyt kad tu iš Rusijos, nei iš Lietuvos)  doh.gif

tai taip gaunasi,kad geriau uzsienieciams sakykime kad esame rusai,neduok die pasaulis suzinos kad Lietuva-tai ne rusija ir ne latvija.
as didziuojuosi savo kilme ir jei kas pavadina mane ruse,ne juokais uzpykstu.
mes esame mes.
ir del to kad puse zmonijos sneka tarkim kiniskai,as kinu kalbos nesimokysiu.

beje,kiek pamenu suomiai ne ka maziau nukentejo nuo tu paciu rusu,tai kazi kaip ten su jais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo buda: 15 rugsėjo 2008 - 15:27
Šiuo klausimu turiu kategorišką nuomonę - pirmoji kalba turi būti anglų, antroji rusų. Gyvenant Lietuvoje - tai optimaliausias variantas. Su viena kalba gali toli keliauti į vakarus, su kita - į rytus. Taigi, didžioji dalis pasaulio. O vokiečių - panaši į anglų, ją labai norėdamas galės vėliau savarankiškai išmokt. O kiemo lygio rusų kalba - jokios naudos irnesakyk.gif Kieme ja galėsit ir bendraut hihihi.gif
Ir dar argumentai rusų kalbos naudai - mūsų mamų, tėčių, laisvai kalbančių rusuškai karta jau sensta. Dabartiniai vaikai rusiškai moka gerokai prasčiau ir toli gražu ne visi. Kai ateis laikas jūsų mažyliams įsilieti į darbo rinką - gerai mokančių rusiškai liks vienas kitas. Va tada jie ir bus aukso vertės. Gi rinka ten - ohoho. Bendrauti visvien teks. O rusai, kaip ir prancūzai, mano, kad pasaulyje yra tik viena - jų - kalba. Retas kuris puola mokytis angliškai, o jau su lietuviais tai tikrai nesiteikia laužyt liežuvio.
Taigi, žvelgiant į perspektyvą - anglų ir rusų thumbup.gif
Atsakyti
cia tiems,kurie paskui ketina mirkdytis rusijos liune. g.gif

norvegijoje ar kokioje ispanijoje vien rusiskai mokedamas nepadirbsi.
geriausia aisku ne sustoti ties siomis 2 kalbomis,o moketi nors po truputi,bet kuo daugiau.
Atsakyti
dėl principingumo dėl rusų kalbos.. eiliniai rusijos žmogeliai ar neeailiniai (tokie kaip mokslininkai, rašytojai) nieko blogo lietuvai nepadarė..jie niekuo dėti dėl savo valdžios..
man asmeniškai anglų ir rusų kalbos praverčia studijuojant, nes literatūrą šiomis kalbomis skaitau.
Atsakyti