Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų, vokiečių ar rusų?

QUOTE(Utopia @ 2008 07 20, 15:39)
Mano nuomone - prancūzų. Tai yra antroji Europos kalba (po anglų). Norėtumėte, kad jūsų vaikas dirbtų su Europos Sąjungoje susijusioje institucijoje - mokykite jį prancūzų, kadangi kitaip jam ten be šansų wink.gif
Vokiečių nemanau, kad reikalinga per daugiausiai (nors, žinoma, ko išmoksi ant pečių nenešiosi), bet yra gan sunki.
Rusų kalbą išmokyti gali tėvai, jeigu jau taip norisi. Be to, dabar rusų kalbą moka tik rusai ir buvusios Sovietų Sąjungos šalys bei šalys, kuriose vystomas turizmas (daugiausia arabų), kur važiuoja pilna rusų.
Labai abejoju ar yra didelė dalis pvz. amerikiečių, kurie moka rusiškai. Jie tikrai greičiau mokosi prancūziškai, galbūt net vien dėl to, kad Kanada jų kaimynė. Bet rusų kalba yra per daug lengva, kad ją rinktis mokykloj.
Tai tokia mano nuomonė.

Aš irgi galvojau lygiai taip pat prieš kelis metus, bet mano nuomonė visiškai nepasitvirtino ir būtent dėl to, kad:
1. jei vaikui 12 metų negali va taip užsinorėti, kad jis dirbtų su ES susijusioje institucijoje ir tikėtis, kad taip ir atsitiks schmoll.gif ;
2.tik mokantiems rusų kalbą atrodo, kad ji yra labai lengva ir tėvai gali išmokyti, pasiklausius, kaip kalba rusiškai dabartiniai dvidešimtmečiai pagalvojau, kad gal juos tėvai mokė? biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(kyste1 @ 2008 07 20, 15:20)
AS tai uz rusu. o paaiskinimas labai paprastas: tai tampa butina salyga priimant i darba.

Mokėti rusų kalbą netampa, o ir anksčiau buvo būtina sąlyga renkantis darbą įmonėse, dirbančiose su Rusijos (arba buvusios tarybų sąjungos valstybių) rinka. Lietuvos valstybinėse institucijose rusų kalba negirdėjau, kad būtų labai reikalinga, o anglų, prancūzų kalbų dažnai įsireikia. Dabartiniais laikais net ir su Latvijos kolegomis tenka kalbėti angliškai, rusiškai jie jau ne visi moka. biggrin.gif
Atsakyti
Musu sunus puikiai kalba angliskai, tai ai reikejo rinktis antraja kalba nusprendeme, kad visgi geriau mokytis rusu kalba. Angliskai susikalbesi beveik kiekviename civilizuotame pasaulio kraste. O skeptiskai ziureti i Rusija manau neverta, nes tai yra placiu galimybiu salis (turiu omenyje, kad daugelis noretu ir daro bizni butent ten). Bet maniskiui rusu kalba primena kinieciu lotuliukas.gif . Sunkiai einasi ja ivaldyti.
Atsakyti
As UZ RUSU k.!!! Siuolaikiniai paauglei puikiai kalba angliskai, kai kurie gaudosi prancuziskai. Bet Lietuvos geografine o ir istorine padetis tokia, kad mums sunku butu atsiriboti nuo Rusijos ar kitu rusakalbiu kaimynu. Turbut dauguma dideliu ar mazesniu kompaniju versla nukreipia tame tarpe ir i Rusija.
Kodel rusu k. priesininkes galvojate, kad jusu vaikai dirbs tik ES imonese ar institucijose? O jei pvz. kokios Baltarusijos imoneje. Kas tada?
Atsakyti
Labai paprasta.
Tegul jis mokosi tai kas jam opatinka.
Nori vokiečių, tai vokiečių, nori rusų - rusų.
O jei įgrūsi kalbą, kurios jis nenorės tai ir nesimokys. rolleyes.gif
Atsakyti
Pasirinkite prancuzu kalba jei norite ,kad jusu vaikas uzauges dirbtu ES institucijoje lotuliukas.gif Vien tik del to? smile.gif .As visom keturiom uz rusu kalba nes Rusija matau kaip pacia perspektyviausia buvusio CCCP bloko sali.As sventai tikiu ,kad si salis dar kils ir po keliu desimtmeciu taps viena didziausiu ,o gal net ir didziausia pasaulio rinka ir tada tokios mazyles kaip Prancuzija ar Vokietija nebeatrodys tokios ekonomiskai pajegios kaip dabar.Nesu kazkoks ES'o fobas ar Rusijos fanas ,bet pastarajai numatau tikrai sviesia ateiti.Tai tiek. smile.gif
Atsakyti
Tik ne vokiečių. wacko.gif fear.gif Aš mokinaus mokykloj vokiečių, tai labai sunki kalba. Vien gramatika, ką reikia, o ir mažai kam jos reikia. Daugumoj šalių galima susišnekėt angliškai. Prancūzų - diplomatų kalba, tegu renkas, jei l.gerai mokosi. mirksiukas.gif Rusų k. - tai pat geras variantas silpniau besimokantiems. rolleyes.gif
Atsakyti
Mano sūnus mokosi nuo antros klasės prancūzų, dabar kitą - anglų. biggrin.gif Abiem kalba gerai thumbup.gif Kieme išmoko rusų kalbą rolleyes.gif , o ir lenkiškai supranta,nes viena močiutė yra lenkė rolleyes.gif Vaikai yra labai imlūs kalboms, tik jomis turi bendrauti aplinkoje. Aš pati ir vyras kalbamės ispaniškai(norėdami kad vaikas nesuprastų) ,o jis mums pareiškia ,kad prasmę apie ką eina kalba jau jis supranta lotuliukas.gif
Atsakyti
As uz rusu kalba.Manau,kad buvo ir bus reikalinga.Nuo kaimynu niekur nepabegsim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cigonele72 @ 2008 09 05, 20:59)
As uz rusu kalba.Manau,kad buvo ir bus reikalinga.Nuo kaimynu niekur nepabegsim  biggrin.gif

O tai gal tegul šie kaimynai mokosi mūsų kalbos smile.gif mirksiukas.gif Kodėl nesimokot, pvz. kitų kaimynų kalbos: lenkų ar latvių. Rusų kalba susikalbėsite tik Rusijoje ir buvusiose postsovietinėse šalyse ir tai ne su jaunimu, o tik senimu.
Kai kurios sako, kad vokiečių kalba sunki, tai negi norit pasakyti, kad rusų kalbos gramatika yra paprastesnė? g.gif
Rusų kalbos pvz. man neprireikė po mokyklos baigimo, rusiškų filmų ir rusiškų programų pas mus niekas nežiūri, nejaučiam JOKIO poreikio. Taigi, aš tikrai nesu už rusų kalbos kaip antros užsienio kalbos mokymąsi schmoll.gif
Atsakyti
as tai visom keturiom uz RUSU k..... mirksiukas.gif
Atsakyti
kai man reikejo rinktis rusu ar vokieciu,klausimu net nekilo.
pasirinkau vokieciu,nes rusu su visa ju kalba nekenciu is principo.

gal jus tiesiog paklauskite savo vaiku.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(regal @ 2008 09 08, 01:04)
Kodėl nesimokot, pvz. kitų kaimynų kalbos: lenkų ar latvių.

Pasidomėk Lietuvos ekonomika, gal tada nekils klausimų mirksiukas.gif

apskritai, per daug tėvelių remiasi ambicijomis ir senomis nuoskaudomis, o ne galvoja apie vaikų ateitį unsure.gif

Atsakyti