QUOTE(Utopia @ 2008 07 20, 15:39)
Mano nuomone - prancūzų. Tai yra antroji Europos kalba (po anglų). Norėtumėte, kad jūsų vaikas dirbtų su Europos Sąjungoje susijusioje institucijoje - mokykite jį prancūzų, kadangi kitaip jam ten be šansų
Vokiečių nemanau, kad reikalinga per daugiausiai (nors, žinoma, ko išmoksi ant pečių nenešiosi), bet yra gan sunki.
Rusų kalbą išmokyti gali tėvai, jeigu jau taip norisi. Be to, dabar rusų kalbą moka tik rusai ir buvusios Sovietų Sąjungos šalys bei šalys, kuriose vystomas turizmas (daugiausia arabų), kur važiuoja pilna rusų.
Labai abejoju ar yra didelė dalis pvz. amerikiečių, kurie moka rusiškai. Jie tikrai greičiau mokosi prancūziškai, galbūt net vien dėl to, kad Kanada jų kaimynė. Bet rusų kalba yra per daug lengva, kad ją rinktis mokykloj.
Tai tokia mano nuomonė.
Vokiečių nemanau, kad reikalinga per daugiausiai (nors, žinoma, ko išmoksi ant pečių nenešiosi), bet yra gan sunki.
Rusų kalbą išmokyti gali tėvai, jeigu jau taip norisi. Be to, dabar rusų kalbą moka tik rusai ir buvusios Sovietų Sąjungos šalys bei šalys, kuriose vystomas turizmas (daugiausia arabų), kur važiuoja pilna rusų.
Labai abejoju ar yra didelė dalis pvz. amerikiečių, kurie moka rusiškai. Jie tikrai greičiau mokosi prancūziškai, galbūt net vien dėl to, kad Kanada jų kaimynė. Bet rusų kalba yra per daug lengva, kad ją rinktis mokykloj.
Tai tokia mano nuomonė.
Aš irgi galvojau lygiai taip pat prieš kelis metus, bet mano nuomonė visiškai nepasitvirtino ir būtent dėl to, kad:
1. jei vaikui 12 metų negali va taip užsinorėti, kad jis dirbtų su ES susijusioje institucijoje ir tikėtis, kad taip ir atsitiks ;
2.tik mokantiems rusų kalbą atrodo, kad ji yra labai lengva ir tėvai gali išmokyti, pasiklausius, kaip kalba rusiškai dabartiniai dvidešimtmečiai pagalvojau, kad gal juos tėvai mokė?
Papildyta:
QUOTE(kyste1 @ 2008 07 20, 15:20)
AS tai uz rusu. o paaiskinimas labai paprastas: tai tampa butina salyga priimant i darba.
Mokėti rusų kalbą netampa, o ir anksčiau buvo būtina sąlyga renkantis darbą įmonėse, dirbančiose su Rusijos (arba buvusios tarybų sąjungos valstybių) rinka. Lietuvos valstybinėse institucijose rusų kalba negirdėjau, kad būtų labai reikalinga, o anglų, prancūzų kalbų dažnai įsireikia. Dabartiniais laikais net ir su Latvijos kolegomis tenka kalbėti angliškai, rusiškai jie jau ne visi moka.