Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų, vokiečių ar rusų?

Mokinsis anglų ir rusų kalbas, o jei norės, vėliau galės pasirinkti trečią pats. Mokiausi vokiečių - labai sunki kalba. Prancūzų nesimokaiu, bet mokėsi mano vyras, o dabar ja nebekalba. Daug paprasčiau jam angliškai. O va rusų kalba manau, reikalinga, juolab, kad turime gana didelę kaimynę.
Atsakyti
As siulyciau rusu, nes nezinia kaip pasisuks situacija. Kaimyne artima ir galinga, tad manau rusu kalbos zinojimas tikrai nepamaisys.
Atsakyti
Mes rinkomės vokiėčių. Kadangi tai galima sakyti yra mano antra gimtoji 4u.gif Nors ši ir sunkesne už anglų, daug sunkesne. Bet manau po japonų (kadangi vyras japonas, namuose kalbame dviem - lietuvių ir japonų kalbomis) jau ne taip baisu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akutore: 17 liepos 2008 - 11:32
QUOTE(mildaj392 @ 2008 07 17, 00:24)
As siulyciau rusu, nes nezinia kaip pasisuks situacija. Kaimyne artima ir galinga, tad manau rusu kalbos zinojimas tikrai nepamaisys.

Rusų kalbą skatinčiau mokytis tik tuomet jei žmogus nori mokslinę karjerą tęsti Rusijoje, ten, berods, yra neblogų mokslo centrų, o dėl geros kaimynės, tai jau tada latvių geriau. Šiuo metu (bent jau kolkas atrodo, kad LT krypsta į europos pusę) pravarčiau mokėt labiau toje pusėje vartojamą kalbą, nes kitaip ir liksime visiems rusai. Kartais net gėda, kai su žmogum kalbi angliškai, o jis rodo savo rusų kalbos žinias su visokiais "dasvidanja", o tu jam aiškini, "no, better in English" cool.gif
Kalbos žinojimas niekada nemaišo, bet jei tai yra 2-3, tai geriau pamiršt senus laikus ir gerąją kaimynę ir žiūrėt platesniu kampu cool.gif
Atsakyti
Visi, kas pasisako už rusų kalbą, nurodo, kad tai mūsų didelė kaimynė. Tikiuosi, kad istorijos ratas daugiau nepasisuks. O kada jūs pačios toj kaimynėj lankėtės? Gal ir smagu būtų nuvažiuoti, bet jau tos vizos atbaido. Aš asmeniškai nebuvau 18 metų. Dėl mokslinės literatūros irgi nenorėčiau sutikti. Diplominį rašiau prieš 13 metų, bet jau tuomet visa literatūra naudojausi anglų kalba.
Atsakyti
QUOTE(F=ma @ 2008 07 17, 16:07)
1.... o dėl geros kaimynės, tai jau tada latvių geriau.
2. Šiuo metu (bent jau kolkas atrodo, kad LT krypsta į europos pusę) pravarčiau mokėt labiau toje pusėje vartojamą kalbą

1.tai jau tikrai drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
2. drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif anglų,prancūzų pagrindinės kalbos mirksiukas.gif aišku jei yra galimybė ir noras kuo dogiau kalbų moki tuo geriau smile.gif
Atsakyti
Manau , kad rusų. Šia kalba gali susikalbėti beveik visose šalyse. Rusų kalba tikrai vertinga kalba thumbup.gif Na aišku galima eiti ir į Prancūzų ar Vokiečių kalbas g.gif Bet aš siūlyčiau į Rusų kalba thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(FloraPg @ 2008 07 20, 13:31)
Šia kalba gali susikalbėti beveik visose šalyse. Rusų kalba tikrai vertinga kalba  thumbup.gif 

Gal galite plačiau apie šalis? unsure.gif Tokias, kaip pvz.: Prancūzija, Austrija, Šveicarija ir dar ne rusų turistų dažnai lankomus viešbučius, abejoju ar rusų kalba čia labai praverstų, ne visur ir angliškai susikalbėtum, ypač gilesniuose kaimuose. unsure.gif
P.S. Kaimas čia parodo vietovę, nutolusią nuo miesto, o ne kultūros ar išsilavinimo lygį blush2.gif ax.gif
Atsakyti
AS tai uz rusu. o paaiskinimas labai paprastas: tai tampa butina salyga priimant i darba. Ir galeciau teigti, jog rusu bei anglu yra dvi tarptautines kalbos ir manau tokiomis isliks dar ilgai. Aisku butu galima sakyti, jog verta mokytis prancuzu ar vokieciu, bet salyse, kuriose kalba siomis kalbomis kalba ir angliskai (aisku jei zmones yra geranoriskis, nes pasitaiko ir tokiu, kurie nors ir moka anglu ar rusu, kalba savo gimtaja kalba ir reikalauja is uzsienieciu ja taip pat moketi, kaip pvz galetu buti lenkai). as pati antra kalba rinkaus vokieciu, bet tik todel kad mam tuo metu liepe, taciau universitete dar studijavau rusu papildomai, o vokieciu turiu tik pagrindus ir dar neteko su niekuo pabendrauti, nors esu sutikusi nemazai uzsienieciu tame tarpe ir vokieciu blush2.gif
Atsakyti
Dar vienas klausimas beveik į temą. Kiek pažįstate žmonių mokykloje normaliai (užsienyje sugebėtų rasti kelią, ką nors nusipirkti ir t.t.) išmokusių 2 užsienio kalbą? Kokia tai kalba? Bo mano visi draugai nei per nago juodymą rusų kalboje nepasistūmėjo į priekį, tai taip ir "varau" ant tokio pasirinkimo ax.gif
Atsakyti
Mano nuomone - prancūzų. Tai yra antroji Europos kalba (po anglų). Norėtumėte, kad jūsų vaikas dirbtų su Europos Sąjungoje susijusioje institucijoje - mokykite jį prancūzų, kadangi kitaip jam ten be šansų wink.gif
Vokiečių nemanau, kad reikalinga per daugiausiai (nors, žinoma, ko išmoksi ant pečių nenešiosi), bet yra gan sunki.
Rusų kalbą išmokyti gali tėvai, jeigu jau taip norisi. Be to, dabar rusų kalbą moka tik rusai ir buvusios Sovietų Sąjungos šalys bei šalys, kuriose vystomas turizmas (daugiausia arabų), kur važiuoja pilna rusų.
Labai abejoju ar yra didelė dalis pvz. amerikiečių, kurie moka rusiškai. Jie tikrai greičiau mokosi prancūziškai, galbūt net vien dėl to, kad Kanada jų kaimynė. Bet rusų kalba yra per daug lengva, kad ją rinktis mokykloj.
Tai tokia mano nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(F=ma @ 2008 07 20, 14:31)
Dar vienas klausimas beveik į temą. Kiek pažįstate žmonių mokykloje normaliai (užsienyje sugebėtų rasti kelią, ką nors nusipirkti ir t.t.) išmokusių 2 užsienio kalbą? Kokia tai kalba? Bo mano visi draugai nei per nago juodymą rusų kalboje nepasistūmėjo į priekį, tai taip ir "varau" ant tokio pasirinkimo ax.gif

Pažįstu daug. Kalba - prancūzų dažniausiai 4u.gif .
Atsakyti