Po ilgu diskusiju mano dukra pasirinko prancuzu kalba. Nezinom kaip bus, nes ja pasirinko tik 4 klasiokai. Gal jungs grupes? Mes abu su vyru nemokam sios kalbos, tai teks mokytis kartu su dukra Kiek teko kalbeti su mokytojais, tai rusu kalba dabar mokoma siek tiek kitaip nei anksciau. Vaikai (jei seimoje nesnekama rusiskai) labai sunkiai ja perpranta. zodziu negali sakyti kad ja lengva mokytis.
as savo mergicka leidau i vokieciu pirma, nes veliau ji bus sustiprinta..o va ka rinktis antraja, anglu ismoks ir taip, o rusu moketi butina
dabar jaunimas visi moka anglishkai, o va rusishkai ne kiek, pati gavau darba tik todel kad kalbu rusishkai, nes dirnu su latvija ir estija, o ten daug vyresnio amziaus zmoniu kur nemoka gerai anglishkai.
tad darbo atzvilgiu tikrai laimes tas kas moka anglu ir rusu, viena kalba reikalinga rytu regionams, kita vakaru,
o vokieciai ir prancuzai moka anglishkai, ko nepasakysi apie rusija, baltarusija ar ukraina, ten vyrauja rusu
o is savo dukters tikiuosi kad mokes 3 kalbas ir gyvenime neprapuls
dabar jaunimas visi moka anglishkai, o va rusishkai ne kiek, pati gavau darba tik todel kad kalbu rusishkai, nes dirnu su latvija ir estija, o ten daug vyresnio amziaus zmoniu kur nemoka gerai anglishkai.
tad darbo atzvilgiu tikrai laimes tas kas moka anglu ir rusu, viena kalba reikalinga rytu regionams, kita vakaru,
o vokieciai ir prancuzai moka anglishkai, ko nepasakysi apie rusija, baltarusija ar ukraina, ten vyrauja rusu
o is savo dukters tikiuosi kad mokes 3 kalbas ir gyvenime neprapuls
QUOTE(klee @ 2008 04 14, 13:22)
O rusu kalba labai gadina tarimą kitoms kalboms. Vyras dažnai bendrauja su anglakalbiais, tai sakė, kad labai jaučiasii kažkoks rusiškas akcentas. Nors rusų kalba jam sunkiau kalbėti nei anglų.
Ta rusų kalba specifiškai aštriai veikia tarimą.
Ta rusų kalba specifiškai aštriai veikia tarimą.
dėl šito nenorėčiau sutikti Mano manymu, rusų kalba gali turėti įtakos tarčiai tik tiems, kam ji gimtoji (kartais ir man pačiai būna truputį juokinga klausytis, kaip rusai kalba angliškai ). Aš irgi angliškai kalbu geriau nei rusiškai, lietuvių kalba man gimtoji ir dažnai amerikiečiai, išgirdę mane kalbant angliškai, klausdavo, ar aš ne iš Prancūzijos, nes mano labai minkštas akcentas. O kad anglakalbiai dažnai mums primeta rusišką akcentą, tai nieko keista - dauguma jų ir Lietuvą vis dar tapatina su Rusija, deja
QUOTE(bolivija @ 2008 04 16, 15:01)
dabar jaunimas visi moka anglishkai, o va rusishkai ne kiek, pati gavau darba tik todel kad kalbu rusishkai
visiškai sutinku
kiek supratau, piemoji kalba yra anglu, ji reikalinga, be jokios abejones,. Del antrosios turiu toki pastebejima, kad studiju laikais tekdavo pirkti technine literatura, mokslines knygas, tai angliska ar kokia vokiska apie 500 psl kainuodavo apie 100-200 Lt, o ta pati, tik isversta i rusu kalba - apie 20 Lt. Labai dziaugiausi, kad moku rusu
as pati pasirinkusi rusu kalba, bet dabar tikrai gailiuosi. matau, kad sia kalba reikia mokintis ne mokykloje-kieme, darzelyje, seimoje, is filmu ir t.t. mokykloje tikrai neismoksi.
kiek zinau apie prancuzu, tai padetis su mokytojais labai prasta. daugelyje mokyklu jie arba nieko neismokina, arba ju elementariai nera.
vienintele kalba, kuria, kiek matau, zmones tikrai kazkiek ismoksta vokieciu - ja ir patarciau.
kiek zinau apie prancuzu, tai padetis su mokytojais labai prasta. daugelyje mokyklu jie arba nieko neismokina, arba ju elementariai nera.
vienintele kalba, kuria, kiek matau, zmones tikrai kazkiek ismoksta vokieciu - ja ir patarciau.
Gal žinote , kiek iš klasės mažiausiai turi būti pareiškimų ,kad būtų mokoma kurios nors kalbos? Jungti kelias klases nesutinka
QUOTE(Moon @ 2008 05 12, 15:32)
Gal žinote , kiek iš klasės mažiausiai turi būti pareiškimų ,kad būtų mokoma kurios nors kalbos? Jungti kelias klases nesutinka
Labai keista, kad nejungia klasių Gi neapsimoka ir mokytojų atžvilgiu.
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 05 12, 19:06)
Aha, tikrai keista... Mano mokykloje net 3 klases kartu sujungė, kad galėtų vesti prancūzų kalbą
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 05 12, 19:06)
Kalbėjau su diriko pavaduotoja, sakė, kad neišeina suderinti tvarkaraščio kelioms klasėms. Norint viskas galima, tiesiog manau, kad jie suinteresuoti, kad daugiau mokytųsi rusų. Iš visos klasės tik 3 panoro mokytis vokiečių, o mes vieni prancūzų, tai labai norintiems tiesiog pasiūlė pereiti į kitą klasę, kur 8 vaikų grupė susidarys .
dabar pagalvokime taip. kur snekama pasaulyje prancuzu kalba? visa afrika, prancuzija, sveicarija, biski belgija....dalis kanados...
kur sneka vokiskai? - vokietija...
o kur snekama rusiskai? kai salia tokia galinga salis kaimyne, su tokiom ateities galimybemis. su nebloga technine baze.. angliskai tu susisnekesi daugelyje saliu...vokiskai...vargu... o va rusu kalba normaliam gyvenimui, pagalvojant apie vaiko ateiti... gali buti reikalinga. na mokymas jos dabar biski kitoks nei mus mokino.
siaip tai jei vaikas nori ismokti kalba, teveliai turi pasedeti salia bet kokiu atveju.
Vyresnis mokosi rusu, maziu ko gero irgi leisiu. vyrai prie technikos...rusu kalba gyvenime privers.
o kur snekama rusiskai? kai salia tokia galinga salis kaimyne, su tokiom ateities galimybemis. su nebloga technine baze.. angliskai tu susisnekesi daugelyje saliu...vokiskai...vargu... o va rusu kalba normaliam gyvenimui, pagalvojant apie vaiko ateiti... gali buti reikalinga. na mokymas jos dabar biski kitoks nei mus mokino.
siaip tai jei vaikas nori ismokti kalba, teveliai turi pasedeti salia bet kokiu atveju.
Vyresnis mokosi rusu, maziu ko gero irgi leisiu. vyrai prie technikos...rusu kalba gyvenime privers.
jei kalbant apie antros kalbos pasirinkimą ir jei mokykloje nėra sustiprintas kalbų mokymas, tai realiai vaikas su antrąja užsienio kalba bus tik susipažinęs. Laisvai jis tikrai nekalbės. Dėl rusų - tai irgi galvoju, kad tik mums ji atrodo super svarbi. Maniškė dalyvavo konkurse šokių ir su vaikais iš Maskvos bei Rygos puikiai bendravo angliškai. Be to kalba visada yra išmokstama, kai prispiria reikalas. Mokykloje mokiausi rusų ir vokiečių. Tačiau dabar geriausiai šneku angliškai
Papildyta:
Gyvenime pravers visos įgytos žinios. Žinoma ir rusų kalba, bet tai nereiškia kad pvz. visų labiausiai jam bus reikalinga italų kalba
Papildyta:
QUOTE(nesmerk @ 2008 05 13, 22:26)
Gyvenime pravers visos įgytos žinios. Žinoma ir rusų kalba, bet tai nereiškia kad pvz. visų labiausiai jam bus reikalinga italų kalba
[quote=nesmerk,2008 05 13, 21:26]
Na, jau taip nenuvertinkit vokiečių kalbos. Austrijoj irgi vokiškai kalba, dar dalis Šveicarijos. Be to nuvykus į buvusias Jugoslavijos valstybes, pirmąja užsienio kalba eina vokiečių. O dar Šiaurės Italija.
O šiaip tai aš už prancūzų.
Na, jau taip nenuvertinkit vokiečių kalbos. Austrijoj irgi vokiškai kalba, dar dalis Šveicarijos. Be to nuvykus į buvusias Jugoslavijos valstybes, pirmąja užsienio kalba eina vokiečių. O dar Šiaurės Italija.
O šiaip tai aš už prancūzų.