Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų, vokiečių ar rusų?

Maniske tai prancuzu pasirinko.Patiko labai sita kalba tai ir leidau.
Atsakyti
MES RENKAMES RUSU. MANAU GERIAU NEI VOKIECIU
Atsakyti
Maniškė iš karto žinojo, kad ims prancūzų, nes buvo motyvuota nesirinkti rusų. Otie motyvai buvo kiek keisti, pvz.: Sausio 13 įvykiai, rusų išpuoliai prieš Lietuvą ir t.t. Tai dabar jau antrus metus baigia kaip prancūzų mokosi. Jai pačiai atrodo, kad prancūzų daugiau naudojama kalba, nei rusų bigsmile.gif
Atsakyti
Žinot, kiek pastaruoju metu klausinėjausi, tai beveik niekas nėra patenkintas pasirinkęs rusų kalbą (žmonės iš skirtingų mokyklų). Patenkinti nebent tie, kurie ją moka, ir gali per pamokas nieko neveikt.
Atsakyti
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 03 15, 16:22)
Žinot, kiek pastaruoju metu klausinėjausi, tai beveik niekas nėra patenkintas pasirinkęs rusų kalbą (žmonės iš skirtingų mokyklų). Patenkinti nebent tie, kurie ją moka, ir gali per pamokas nieko neveikt.

na, man patiko rusų kalbą mokytis.. ax.gif žymiai įdomiau skaityt "meistras ir margarita", "nusikaltimas ir bausmė" ir kt originalo kalbomis, o apie poeziją net nekalbu ax.gif
o ir pravertė ši kalba.. pvz keliaujant po Latviją ir Estiją žymiai lengviau su žmonėmis buvo susišnkėt, nei angliškai, nes angliškai dažnai ypač vyresni nemokėdavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lithium @ 2008 03 15, 22:42)
na, man patiko rusų kalbą mokytis..  ax.gif žymiai įdomiau skaityt "meistras ir margarita", "nusikaltimas ir bausmė" ir kt originalo kalbomis, o apie poeziją net nekalbu  ax.gif
o ir pravertė ši kalba.. pvz keliaujant po Latviją ir Estiją žymiai lengviau su žmonėmis buvo susišnkėt, nei angliškai, nes angliškai dažnai ypač vyresni nemokėdavo  g.gif

Jei patenka gera mokytoja, taip 4u.gif O kalbą bet kurią, juolab rusų mokėt naudinga. Kalbu apie tuos atvejus, kai mokytojos mažai ką beaiškina, o namų darbus už vaikus atlikinėja tėvai.
Atsakyti
QUOTE(Lithium @ 2008 03 15, 22:42)
na, man patiko rusų kalbą mokytis..  ax.gif žymiai įdomiau skaityt "meistras ir margarita", "nusikaltimas ir bausmė" ir kt originalo kalbomis, o apie poeziją net nekalbu  ax.gif
o ir pravertė ši kalba.. pvz keliaujant po Latviją ir Estiją žymiai lengviau su žmonėmis buvo susišnkėt, nei angliškai, nes angliškai dažnai ypač vyresni nemokėdavo  g.gif

Estijoje tai tikrai rusiskai nepavyko susikalbeti. Is triju pasirenkamuju - vokieciu, prancuzu ir rusu - pastaroji neatrodo patraukli keliaujant po Europa. Maniske mokosi vokieciu, bet jau gailisi, kad nepasirinko prancuzu.
Atsakyti
QUOTE(Raschida @ 2008 03 22, 17:45)
Maniske mokosi vokieciu, bet jau gailisi, kad nepasirinko prancuzu.

O kodėl? g.gif
Atsakyti
Aš pasirinkau vokiečių kalbą. Dėl to,kad visi giminaičiai Vokietijoj gyvena,kad čiut ne visos vasaros ten praleidžiamos. Bet... Dabar gailiuosi. Sunki kalba unsure.gif Ir nuvykusi ten,nesusišneku vistiek lotuliukas.gif Dabar galvoju,kad reikėjo rusų kalbą rinktis blush2.gif Šiaip mama yra rusų mokytoja,kartais ji pamoko,iš jos prisigaudau žodžių,rusiškus kanalus kartais pasižiūriu lotuliukas.gif Tai rusų kalbą geriau suprantu ir kalbėt geriau moku nei vokiečių k. blink.gif smile.gif
Atsakyti
Mano dukra pasirinko antra kalba prancuzu ir ja isimylejo. Is tiesu kai rinkomes kriterijai buvo-rusu (ismoks gyvenimo eigoje, yra kieme rusiuku-no problem), vokieciu (kalba, kurios reikia gerokai maziau nei anglu ar prancuzu). Niu va, ir neapsirikom. Tis su mokytojais beda. Keiciasi kaip pirstines. As net leidau i prancuzu kulturos centro kursus -visai kitas klabos mokymo lygis. Per 2 men ismoko tiek, kiek mokykloje ismoksta per metus -neperdedu. Pati buvau apakus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kopytė: 09 balandžio 2008 - 14:53
Manau, kad prancuzu is siu triju kalbu yra labiausiai vartojama ir naudingiausia, nes prancuzu kalba kazkur trecdalis pasaulio. cool.gif As pati mokausi prancuzu ir kadangi moku anglu tai man gan lengva biggrin.gif O siaip tai patariu rinktis ispanu (jei toks pasirinkimas yra) naudingaiausia kalba po anglu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(PienoKokteilis @ 2008 04 10, 19:25)
Manau, kad prancuzu is siu triju kalbu yra labiausiai vartojama ir naudingiausia, nes prancuzu kalba kazkur trecdalis pasaulio.  cool.gif  As pati mokausi prancuzu ir kadangi moku anglu tai man gan lengva  biggrin.gif  O siaip tai patariu rinktis ispanu (jei toks pasirinkimas yra) naudingaiausia kalba po anglu  thumbup.gif

Tai kad mokykloj nedėstoma ispanų biggrin.gif (dažniausiai, gal ir pasitaiko privačiose...)
Atsakyti