Įkraunama...
Įkraunama...

"Yamaha" muzikos mokykla (Vilnius)

[quote=Indeja,2005 09 23, 09:35]

Nesu is tu mamu,kurios laukia kol vaikas atsiskleis pats ir pasakys"mama,noriu to ar ano".As ji bandau sudominti.Manau,kad lankysiu ten ir toliau visas programas,kitamet pereisim groti.

smile.gif
Na cia jau galima ir diskutuoti.........o kodel tu savo vaika nori sudominti tik muzika? o kodel neduosi paciupinet dailes, sporto? ir manai tavo vaikas bus laimingas? o jei kai taps samoningesnis - nebenores muzikos - tai ka - versi per prievarta? g.gif
Ir del sistemos labai graziai parasei, tik nepamirskim ,kad musu vaikams 2 metai drinks_cheers.gif

O as kaip tik netikiu dideliais vardais - visada pasitikrinu ir aklai nepuolu ju garbinti - dabar ir uz Mersa yra daug gerseniu masinu mirksiukas.gif biggrin.gif Vardai uzauga uz nuopelnus, bet su laiku issigimsta - tokia jau istorine tendencija. Yamahai tai netaikau rolleyes.gif , taciau jei jos filialu Lietuvoje daugiausia, tai nereiskia, kad si mokykla yra pati paciausia - tiesiog siuo momentu ji finansiskai stipriausia:ax: Beje - nei vieno muziko-profesionalo ji neisugde tongue.gif

Is kitos puses ka kalbet kitu miestu-miesteliu mamoms........mes va cia renkames-neissirenkam, o ten smagu, kad nors viena tokia yra drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazule2: 23 rugsėjo 2005 - 13:59
QUOTE(mazule2 @ 2005 09 21, 00:55)
Na emocionalus tai tu, o ne mes - moteriskes tongue.gif Bet kazkaip leisiu sau suabejot - 11 zinuciu forume - 6 sioje temoje mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif kazkas cia ne taip biggrin.gif
Nepyk..........tik keisti ir nepagrysti argumentai kartais vercia diskutuoti. Galu gale kiekvienas gali reklamuoti savo preke, taciau i kritika reikia atsakyti ne pykciu, o noru issiaiskinti ax.gif
O del musu mokytojos reikalavimo viska atsinest - pvz rytojui - spalvota popieriu, zirkles ir flamasterius - patikek - taip yra ir panasu kad bus, o del arbateles tai visai abejoju - uzsiemimai vyksta darzelio sporto saleje unsure.gif

Visai čia mums nereikia aiškintis ar išsiaiškinti. Tu su savo leliuku pasirinkai mokyklėlę, mes su savaisiai taip pat pasirinkome ir viskas. Tik dar kartą priminsiu, kad Yamahoje dirbama pagal licencijuotas programas - pradedant nuo kūdikių, baigiant suaugusiais. Pati supranti, kad programa numato ir vaikų vystymosi ypatumus, ir jų saviraišką, ir aišku asmenines savybes. Na jei Tavo mergytė, kaip supratau, mėgsta žaisti viena, ir "traukinukuose"nedalyvauja, tai gal tau atrodo, kad ji lyg ir nepritampa prie "traukinuko" vaikų. bet kuo čia dėta Yamaha muzikos mokykla, jos pamokėlių kainų skirtumas miestuose, knygelių kainos? Nesuprantu... schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
O as is savo patirties galiu pasakyti,Mazule...
Mane mama leido i visus burelius:piesima,vaidyba,sachmatus,ciuozima,krepsini,plaukima,gimnastika.....be galo daug tevai dejo pastangu,kad visur dalyvauciau,matyciau,girdeciau inovacijas....Aisku,visu nelankiau istisus desimtmecius.Taciau mamai buvo paprasta matyti kas man veliau patiko.
O dabar esu jiems be galo dekinga,nes daugeli dalyku nereikia mokytis,daugeli tiesiog zinau is vaikystes,be to zingeidumas ir dabar nepamazejes....
O del profesionalu tu labai klysti,kad Yamaha neisaugino.....
Pasidomek,esu pati maciusi savo akimis kaip groja yamahistas,uzauges nuo mazu dienu toje mokykloje.Aisku,tai Europoje,taciau nenuostabu,kad tik ten....nes Lietuvoj 12 metu Yamaha dirba,o Europoj virs 50-ties....daug ka sako....

Atsakyti
Oi mamos - juokingos jus doh.gif biggrin.gif - dabar as jau ilgam tapau Yamahos priese, nors nieko blogo apie ja neparasiau doh.gif ..........isskyrus tai, kad pasirinkom kita mokyklele tongue.gif

Taip idomiai diskutuojat g.gif na kad ir tai- pacios provokuojat - kaip gali japonu muzikine kultura ugdyti europieciu vaikus? ka - musu jau tokia prasta, o puiki tik ji kaip puikios tik japonu masinos? tongue.gif ...............Ar bent pasidomejot, kaip buvo kuriama si programa ir i ka buvo remtasi ja kuriant bei adaptuojant musu vaikams?oi mamos mamos........Apie tai studijavau visus metus, pati atlikau puses metu praktika Yamahoj, maciau kitas mokykleles ir apie tai rasiau darba, bet tyliu tyliu......................jums jusu argumentai patys paciausi tongue.gif

Tebunie - nenorit diskutuot - kaip norit

Mes pasirinkom kita lavinimosi kelia, ir ne todel, kad maniske nemegsta traukinuku tongue.gif , ir ne todel, kad ten nera nemokamo vyno tongue.gif

Ate
Atsakyti
užkliuvom už varčios ir vėl nuo pradžios - ir mes ne kokie nemokšos, ir mes studijavom. Jei apie darbus ir programas - ir mes jų nemažai parašėme ir rašome, beje... Bet kalbame juk apie vaikus, o ne apie save. Kas jiems geriausia - parodys laikas, o kas buvo geriausia mums - rodo ši diena... Nesipykim drinks_cheers.gif
Jūsų pasirinkimas puikus, koks bebūtų, o mūsų teisė - turėti savo pasirinkimą. Tuo mes ir skiriamės.
Ir jokia tu Mažule ne Yamahos priešė - čia jau tu susireikšminai gal...
Rašyk apie kitas mokyklėles, būrelius, studijas - tam ir yra šis supermamų forumas. Gi ne pyktis čia renkamės smile.gif
O jei Yamahoje atlikai net praktiką, tai apie programų kilmę turėtumei žinoti daugiau mirksiukas.gif Na. o jeigu ir programa japoniška, kaip tu rašai - tai kas čia blogo? ir kuo mes, lietuviai taip nusikaltom. kad mums tik tėviškės programos tinka? O jei bus puikios rusiškos, tai irgi ne? Ar tame yra racijos?
Nesakyk atia, dar parašyk... ir kodėl tiek muzikos pedagogų susirinko vasarą į kursus, kuriuose paskaitas skaitė vokiečiai, amerikiečiai, anglai, rusai ir net korėjiečiai? Ir kodėl japonų sukurta ir vokiečių jau 50 metų naudojama ir nuolat tobulinama muzikinio ugdymo programa lietuviukams netinka?
atrašyk 4u.gif
Atsakyti
Sveiki visi ir visos,

Man Yamaha mokyklėlėje labai patiko. Ten labai šilta atmosfera. Dalyvavom su sūneliu "Mažylis ir muzika" pamokėlėje.
Privalumai yra šie:
1) Dalyvauji kartu su vaiku (pvz. Žiogelio studijoje vaikai priimami nuo 3 m. ir jie vieni dalyvauja pamokėlėse - maniškis be mamos nenorėjo);
2) Parsineši namo kompaktus, knygelę ir savaitės bėgyje gali namie su vaikeliu padainuoti;
3) Patogu, kad mokyklėlės yra daugelyje miegamųjų rajonų - arčiau namų smile.gif

Bet žiūriu, pvz. Strazdanėlių mokyklėlėje dar yra kamuoliai ir dailė. Tai dabar ir mąstau, gal dar reikėtų ten nueiti pažiūrėti.

Atsakyti
MAJUKE - butinai nueik i visas mokykleles ir isrink savo vaikui tai, kas tau bus artimiausia 4u.gif

O kad Yamahos yra beveik visuose mikrorajonuose - tikrai vienas pagrindiniu sios mokyklos pliusu, orientuotu i mazus leliukus auginancias mamas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazule2: 26 rugsėjo 2005 - 13:27
QUOTE(Karlsonas @ 2005 09 26, 09:24)

Na. o jeigu ir programa japoniška, kaip tu rašai - tai kas čia blogo? ir kuo mes, lietuviai taip nusikaltom. kad mums tik tėviškės programos tinka? O jei bus puikios rusiškos, tai irgi ne? Ar tame yra racijos?
Nesakyk atia, dar parašyk... ir kodėl tiek muzikos pedagogų susirinko vasarą į kursus, kuriuose paskaitas skaitė vokiečiai, amerikiečiai, anglai, rusai ir net korėjiečiai? Ir kodėl japonų sukurta ir vokiečių jau 50 metų naudojama ir nuolat tobulinama muzikinio ugdymo programa lietuviukams netinka?
atrašyk 4u.gif

drinks_cheers.gif
Zinai, man rodosi eisim mes kada abu i kavine to vynelio isgert ir viska puikiai aptarsim biggrin.gif
Na nerasau as, kad japoniska programa bloga - ne puses zodzio taip nerasiau - neskaityk tarp eiluciu mirksiukas.gif , taciau ju muzikine kultura juk remiasi kitais pagrindais, o ka jie taiko europieciams - tai jau vietinis - Europos kulturos pradas - adaptuotas musu vaikams, sukurtas butent Vokietijoje ax.gif
Taip rasiau todel, kad viena mama sia mokykla lygino su japoniskom masinom - tiesioginiu japonu kuriniu..........Ne vietoj ir visai netinkamas toks palyginimas is dangaus schmoll.gif
Tik tiek rolleyes.gif

Na kaip matai - draugauju su tavim:ax: taciau man nepatinka, kad tu neatviras ir vis neigi, kad neturi nieko bendro su sia mokykla - per daug apie ja zinai kaip tik mylintis tetukas blush2.gif Ir ne vienas cia tu toks sios mokykleles gyrejas rolleyes.gif O tai jau nesvarus zaidimas mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš norėjau tik savo nuomonę parašyt. Kol kas su mažyle lankysim šia mokyklą, bet tik dėl to, kad arti namų ir niekur per kamščius važiuot nereikia, o bendraut su panašaus amžiaus vaikais - dalintis vienu žaislu - maniškė visai nemoka. Kas dėl mokymo programos, tai man ji įspūdžio nepadarė. Patiko mano mažei, tai ir vaikščiosim. Bet manau, kad ir kitur jai būtų patikę. O jei palyginčiau su "Diemedžiu", kurį su vyresnėle kažkada lankėm, tai man ten tikrai labiau patiko, nes yra užsiėmimų įvairovė ir vaikas vis tarsi oradeda naują veiką kas 15 min. (piešia, dainuoja, žaidžia žaidimus, šoka).
Atsakyti
Siaip,Mazule,jei ka....tai japonai japonijoj ir taiko savo metodika,o Lietuvoj ir visoj Europoj vokieciai programas kuria....
Man atrodo nesi tu jokia priese Yamahos,tiesiog ne tiek jau daug tu cia zinai.
O kad ir pasirinkai kita lavinimo mokyklele irgi nenuostabu is visu tavo pasisakymu,tiek "muzikos mokykla",tiek "Yamaha muzikos mokykla"....ir dar kitose temose...
Vienas smalsumas mane grauzia g.gif kokia ten nuostabi mokyklele i kuria jus einate???...O Gal praleidau ir neisskaiciau kazkur....??? blush2.gif
Atsakyti
O aš nuo Mažulės neatstosiu - cituoju "O kad Yamahos yra beveik visuose mikrorajonuose - tikrai vienas pagrindiniu sios mokyklos pliusu, orientuotu i mazus leliukus auginancias mamas". operuoji faktais, bet juos tik savo teiginiams pagrįsti reikiama kryptimi tongue.gif. Yamaha muzikos klasėje mano vaikai lanko ikimokyklinukų ir mokyklinio amžiaus vaikų programas. Tai štai - šiandien klausiau mokytojos. Mokyklinio amžiaus vaikų ji moko apie 50, o ikimokyklinukų ir leliukų tik 10. Tai kur čia ta orienracija, kuri vienas iš pagrindinių mokyklos pliusų. Beje, gal jau jei TAIKA, tai galėtumei dar kelis išvardinti mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
O aš pagirčiau Diemedį, bet tai padaryčiau Diemedžio puslapyje. Beje, o kodėl pati išėjai iš Yamahos su dukryte? Kiek atsimenu, gyrei mokytoją Žanetą ir nekantriai laukei naujų mokslo metų? atrašyk jei nesunku...
Mielas geras Karlsonėlis smile.gif
Atsakyti
Mažulės ir Karlsono diskusija super:) Tik visi kiti retkarčiais įsiterpiantys gal kiek numuša jos tėkmę. Na ir man tiesiog nagai niežti kokį šlaką benzino į tą diskusiją šliūkštelėti:)).
Tai vat - juk visi turim alternatyvą - užsiimti su savo vaiku patys. Bet dabar ne apie tai...tiesiog išdėstysiu šiek tiek asmeninės patirties.
Su Yamahos mokyklėle (tiksliau su viena jos mokytojų) susidūriau kuomet būsimasis jos lankytojas gyveno pilvelyje. Atlankiau seriją pamokėlių, kur dainavau savo pilvui. Vaiko tėtis juokėsi, kad lankau kažkokią sektą. Vaikeliui gimus, niuniavau jam tas pačias daineles, visokias savas niurneles. Ir ėmiau domėtis, kur eisim dainuoti paaugę. Patiems mažiams (kuomet dar mamų įkarštis juos lavinti neatslūgęs, kuomet jos dar turi laiko) pasirinkimo net ir Vilniuje nėra labai daug (galvoji kaip su savo gyvu turtu iki vietos nusigauti, į grafiką įsipaišyti). Pasiklausinejom Supermamoj ir nusprendėm eiti į Diemedį. Viskas pasibaigė labai gailiom ašarom ir baisiu nenoru net užeiti į kambarį, kuriame vyko užsiėmimas. (Ar pastebėjote, kad net ir didesni vaikai nepasako ar jiems patiko ar ne, tą dažniausiai nusprendžiame mes, mamos ir tėčiai - man patiko, tai ir vaikui bus gerai). Po tokio verksmingo užsiėmimo reikėjo guosti ir vaiką ir mamą, ir padarėm pertraukėlę. O paskui atradom tą pačią mokytoją, pas kurią "pilveliui" dainavau. Ir ką - vaikis neverkė visai, domėjosi. Kokie du mėnesiai užsiėmimų praėjo slepiantis už mamos kojos, ir ropojant į salės kampą. Bet vasarą rodė susidomėjimą visomis dainuotomis dainelėmis, melodijomis, savaip interpretavo judesius ir rado pavadinimus pamokėlių herojams.
Žodžiu, nepuolu aš Yamahos nei peikti (nors ne viskas man ten patinka) nei labai girti. Ir labiausiai pritariu tai mamai, kuri sakė, kad ją tėvai vaikystėje leido į labai daug būrelių. Reikia stengtis vaikui parodyti kuo daugiau, tik nereikia pamiršti, kad (galbūt) viskam yra savas laikas.
Ir dar, Mažule ir Karlsonai nesupykit, bet man man pasirodė truputį keista, kad jus vienas kitą bandot "užkišti už juostos" tokiais argumentais kaip "o aš vat mokiausi ... ir darbus rašiau, ir praktikas atlikinėjau, ir mano vaikai ten lanko...". Ar tai reiškia, kad aš, ekonomistė, negaliu dalyvauti šioje diskusijoje, ir, plačiau imant, tik muzikams muzika yra įdomi??
P.S. savo vaiką ir šiais metais, ko gero, vesiu į Yamahąsmile.gif
P.P.S. to, kad vaikas suklūsta, išgirdęs klasikinę muziką, o pamatęs TV ekrane dainuojantį D.Rubežių - žiūrėjo susižavėjusiai-susidomėjęs, net ir dainuoti kartu bandė, nepriskiriu vien tik Yamahos nuopelnams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KVL: 27 rugsėjo 2005 - 12:59