Įkraunama...
Įkraunama...

Karpažolės

QUOTE(zigzag @ 2005 11 03, 18:29)
Mėgsta šiltą, labai šviesią vietą, netgi tiesioginės saulės reikalauja. Laistyti nereikia daug, žiemą tai tik vos vos, nes gali pradėti kristi lapai. Tręšimui tinka kaktusų trąšos. Pavasarį reikia genėti, kol neišleisti nauji ūgliai. Visos karpažolės labai nuodingos, ne išimtis ir ši, todėl jei yra mažų vaikų ar naminių gyvūnų, reikia laikyti taip, kad nepasiektų.

Aš ją laikau ant palangės, bet palaistau kiek daugiau, kai radiatoriai labai įkaista, kad neperdžiūtų ax.gif Bet ji dabar žydi, tai gal ir tai reikalauja vandenėlio kiek daugiau g.gif O kiek paprastai laiko ji žydi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skriste: 04 lapkričio 2005 - 09:02
QUOTE(skriste @ 2005 11 04, 09:57)
O kiek paprastai laiko ji žydi g.gif

Turėtų žydėti iki pavasario, maždaug iki kovo - balandžio mėn.
Atsakyti
Prieš porą savaičių nusipirkau kumščio dydžio Euphorbia obesa. Gal kas nors galėtų papaskoti kaip ją prižiūrėti. Ar žiemą ją kaip ir visus kaktusus laikyti vėsiai, ar šiltai? Ar lieti ją žiemą? Ką daryti, kad ji pražystų? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Aistė S @ 2005 11 04, 19:01)
Prieš porą savaičių nusipirkau kumščio dydžio Euphorbia obesa. Gal kas nors galėtų papaskoti kaip ją prižiūrėti. Ar žiemą ją kaip ir visus kaktusus laikyti vėsiai, ar šiltai? Ar lieti ją žiemą? Ką daryti, kad ji pražystų? Ačiū.

Nuostabus puslapis: www.euphorbia.de
Apie obesas: http://www.euphorbia.de/e_obesa.htm

Ženklų paaiškinimai: http://www.euphorbia.de/fotoabc.htm "cultivation"
thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyStar @ 2005 11 04, 19:19)
Nuostabus puslapis: www.euphorbia.de
Apie obesas: http://www.euphorbia.de/e_obesa.htm

Ženklų paaiškinimai: http://www.euphorbia.de/fotoabc.htm "cultivation"
thumbup.gif  wub.gif

Ačiū LadyStar. Deje, bet šiuo atveju patarlės "moki žodį - žinai kelią" sau pritaikyti negliu... doh.gif Gal gali bent labai trumpai parašyti apie euphorbia obesa priežiūrą.
Labai, labai ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Aistė S @ 2005 11 04, 22:03)
Ačiū LadyStar. Deje, bet šiuo atveju patarlės "moki žodį - žinai kelią" sau pritaikyti negliu... doh.gif Gal gali bent labai trumpai parašyti apie euphorbia obesa priežiūrą.
Labai, labai ačiū.

Žinoma mirksiukas.gif
Augimo sezonas prasideda balandį ir baigiasi spalį. Vadinasi, visus kitus mėnesius žiemoja kaip ir kaktusai. Žydi kovo - birželio mėnesiais. Gausiausiai laistyti gegužę - rugsėjį.
Auginamas truputį pavėsyje, laistymas "normlus". Kaip suprasta tą normalus, tai turbūt, kad neperdaug ax.gif Tręšiama irgi "normaliai" blink.gif
Problemų auginime nesukelia jokių. Pakenčia augintojų klaidas.
Minimali temperatūra +6 laipsniai.
Pavojingiausias kenkėjas - skydamaris biggrin.gif
Rodos tiek 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LadyStar: 04 lapkričio 2005 - 21:15
QUOTE(zujka @ 2005 05 16, 18:47)
va šitokios, o iš Panevėžio paimti be problemų. Parašyk adresą ir tel, paprašsiu vyro sesers, kad paimtųsmile.gif

thumbup.gif , labai irgi tokios norėčiau.

O čia mano augaliukai į temą...
Pirmojo tai tik pusė matos, teko nupjauti viršūnę, kad pas kaimynus neilystų tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėtružė: 19 lapkričio 2005 - 14:49
QUOTE(aidosius @ 2005 11 04, 00:29)
Zuika,brendule,tai ar turit savo išsvajotąsias karpažoles?Jei ne,tai aš savo atiduočiau... ax.gif Man pritrūko vietos ant palangių,kažkokių būdu gėlių padaugėjo namuose... biggrin.gif

Aš mielai paimčiau, jei liktų atliekamas augalėlis. Aš Kaune, tu suprantu irgi... Gal ir aš ką pasiūlyt galėčiau. Pasimainytume.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2004 10 17, 13:52)
Sveiki,
o ka daryti kad karpazoles kotas pastoretu? Ji pas mane tokia vesli, auksta, bet kotas plonas ir baisu kad nulus kada. Apskabyti irgi nesinori,nes girdejau,kad begantis pienas jas zudo.
Siaip as ja irgi purskiu labai smulkia dulksna.Juk yra visokiu purkstuku ir ne taip jau tos demes matosi.

reikia pjauti kota, turetu storeti... mes dvi turejom, tai viena isgriuvo, nes i zeme per mazai buvo ispodinta, bet jau sena buvo, ir kaiop jai ten nutiko, okita tai kampe stovi, sviesos nedaug, bet auga,ai ji man kaip dirbtina, per daug nesijaudinu, nes nera kur padeti,kad sviesu butu,ir ta tokia nestabili, jauciu kad ir sitos kada nors toks pat likimas laukia...
cia sitoj fotkej kampe matosi: http://public.fotki....s/pa050019.html nors ir cia prie lango, rytu saukles siek tiek gauna..
valau su slapiu skudureliu ir nusiurbiu kota ir viskas, visada purskiu, reikia purksti su virintu vandeniu nusistovejusiu ir jokiu demiu nelieka rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėtružė @ 2005 11 19, 14:48)
thumbup.gif , labai irgi tokios norėčiau.

O čia mano augaliukai į temą...
Pirmojo tai tik pusė matos, teko nupjauti viršūnę, kad pas kaimynus neilystų  tongue.gif

kaip vadinasi tiksliai ta antra tavo gėlytė, pas mane yra tokia pat bet tik labai didelė thumbup.gif bet va nežinau pavadinimo ir kaip tiksliai ją prižiūrėti, jei gali parašyk į až, nes čia retai užsuku. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Anandita @ 2006 01 19, 20:17)
kaip vadinasi tiksliai ta antra tavo gėlytė, pas mane yra tokia pat bet tik labai didelė thumbup.gif  bet va nežinau pavadinimo ir kaip tiksliai ją prižiūrėti, jei gali parašyk į až, nes čia retai užsuku. Ačiū

Euphorbia leuconeura ji vadinasi.
Atsakyti
auginu as euphorbia leuconeura,tai jau nemaza ir atsigavusi tokia
pries tai viena numarinau... blush2.gif bet nezinau kas jai buvo-turbut pasalo ziema ant palanges stovedama.. o sita nauja tai atsigavusi dabar isvis-sakotis pradejo, nauju lapu prileido, o augintoja is manes nelabai kokia-kai prisimenu palaistau, jei zeme sausa buna. ax.gif gal jus zinot nuo ko sakojimasis priklauso?pas mane tokia palyginus nelabai didele, o jau sakojasi,o pas mama senesne jau, bet istisusi tokia,gal pusmetrio aukscio, bet nesisakoja... schmoll.gif
Atsakyti