Sveikutės, pasirodo ir aš turiu karpažolytę Euphorbia leuconeura (super mamytė nustatė)
o tokios žydi? dažnai laistyt reikia?
QUOTE(<LaPeLis> @ 2011 11 19, 14:36)
Žydi, bet žiedeliai tiek maži ir neišvaizdūs, kad galima ir nepastebėti. Drėgmės pertekliaus nemėgsta.
QUOTE(<LaPeLis> @ 2011 11 19, 16:36)
Sveikutės, pasirodo ir aš turiu karpažolytę Euphorbia leuconeura (super mamytė nustatė)
Labai grazi , as tokiu ugiuku ir nemazai turiu , apsivaikavo mano didzioji
o aš tuos vaikučius naikinu šiaip ši gėlytė tokia kaip pikžolė visuose vazonuose prisėja savo vaikų, net lovoje randu sėklyčių
QUOTE(Juxt @ 2011 11 19, 21:14)
o aš tuos vaikučius naikinu šiaip ši gėlytė tokia kaip pikžolė visuose vazonuose prisėja savo vaikų, net lovoje randu sėklyčių
tai vaikiukus naikini, nes jau mamytę normaliai suaugusią turi, o aš užsiaugint ją noriu iki tikros MAMOS
Papildyta:
QUOTE(Sunflowers @ 2011 11 19, 17:07)
Labai grazi , as tokiu ugiuku ir nemazai turiu , apsivaikavo mano didzioji
o tai jei išsitenka vazone su vaikučiais, ar persodinat?
QUOTE(<LaPeLis> @ 2011 11 20, 17:26)
O tai jos kažkaip gydo nuo karpų,ar čia tik toks pavadinimas?
tikrai negydo, netgi pavojingos jos sultys, nes gali alergizuoti. Iš principo, kaip ir daugelio kitų augalų, nulaužus išskiriančių baltą "pieną", sulčių reikia vengti, kad neišbertų, pasirodžius, jog esate alergiški. Tačiau dėl to nereikia baimintis jų auginti, tiesiog reikia žinoti ir atsargiau elgtis, kai tenka čiupinėtis su ja.
QUOTE(<LaPeLis> @ 2011 11 25, 10:51)
Kazkas nepatiko manjai, vienas lapukas nugelto, tai arba vandens pagailejau arba siaip kas...
nepergyvenk, viskas ok jos mėgsta pro retą lapelius mesti, pirma nugelsta - o paskui ir nukrenta