Įkraunama...
Įkraunama...

Karpažolės

Turejau labai grazia veslia leunoceura. Pradejo vysti lapai, geltonuoti. Pirstais patikrindavau zeme - jei sausa paliedavau. Dazniau sausroje gyvendavo ji. Ir viena diena numete paskutini lapuka verysad.gif Tokia nuoga ji stovejo kelis menesius, kol viena diena susinervinau ir istraukiau ja is zemiu. Pasirodo nebuvo like nei maziausios saknytes - supuvo verysad.gif Bet turejau susirinkusi seklas, todel dabar auga naujos 6 maziukes. Auga graziai (tfu tfu tfu ) ir labai greitai, jeigu tik uztenka sviesos thumbup.gif
Atsakyti
na kaip Jūsų karpažolės pavasarį laikosi?

mano leuconera tai vargšiukė, tai gerai pas mane ant palangės bujojo wub.gif bet įsigijau tokį gėlių naikintoją (katuką mirksiukas.gif ) tai teko ją nuo ten perkelti, nepatinka nauja vieta, bet neturiu kur daugiau pastatyti

o rudenį pasodinta euforbia vulkanus jau taip pat rodo gyvybės ženklus, stiebiasi po truputį, lapelių naujų augina wub.gif
Atsakyti
Maniškės leuconeuros auga ir vargo nemato thumbup.gif tik pajuto saulę, nespėja naujų lapelių leisti - vienas po kito dygsta smile.gif
Atsakyti
Sveikos, aš irgi rodausi savo Euphorbia ax.gif Prieš pusantrų metų visai nupirkusi buvo (pirmoj ir antroj nuotraukoj matosi kiek per savaitę nubyrėjo verysad.gif Ir taip kol liko gal vienas lapelis. Vėliau truputį atsigavo, bet buvusio grožio taip ir neatgavo schmoll.gif

o dabar noriu paklausti. Šioje temoje jau tris klausimus tokius radau, bet nei vieno atsakymo. KAIP PRIVERSTI EUPHORBIĄ ŠAKOTIS?? Specialiai fotografuodama dabartinę jos būklę padėjau šalia stiklinę, kad matytumėt koks sliekas išaugo doh.gif Eksperimentuot - nupjaut viršūnę ir žiūrėt kas gausis - bijau numarinti. Juolab kad man ši gėlė daugiau nei šiaip augalėlis, mat turi savo istoriją blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(venita @ 2009 04 18, 18:21)

o dabar noriu paklausti. Šioje temoje jau tris klausimus tokius radau, bet nei vieno atsakymo. KAIP PRIVERSTI EUPHORBIĄ ŠAKOTIS?? Specialiai fotografuodama dabartinę jos būklę padėjau šalia stiklinę, kad matytumėt koks sliekas išaugo  doh.gif  Eksperimentuot - nupjaut viršūnę ir žiūrėt kas gausis - bijau numarinti. Juolab kad man ši gėlė daugiau nei šiaip augalėlis, mat turi savo istoriją  blush2.gif

aš vis dar laukiu šito atsakymo ax.gif ax.gif
Atsakyti
Mes kai persikraustem i nauja buta, buve seimininkai paliko EUPHORBIĄ ir man ji nelabai patiko, galvojau kazkam reiks atiduot ar ka..persodinau pavasary kelias geles ir liko laisvas vazonas ir zemiu nu tai ir karpazole persodinau, tai kai pradejo ji man augt, lapa po lapo leist ir sakotis pati, net i dvi puses blink.gif Na dabar visai grazi ji man biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sempaula: 06 birželio 2009 - 17:34
Prieš mėnesį gavau 2 sėklytes karpažolės Euphorbia Leuconeura. Pasodinau, bet neišdygo joks daigelis. Tai kaip čia suprasti - nedaigios sėklos pasitaikė? Anksčiau to nebūdavo, iš sėklų augdavo puikiai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(venita @ 2009 04 18, 19:21)
Sveikos, aš irgi rodausi savo Euphorbia ax.gif Prieš pusantrų metų visai nupirkusi buvo (pirmoj ir antroj nuotraukoj matosi kiek per savaitę nubyrėjo  verysad.gif  Ir taip kol liko gal vienas lapelis. Vėliau truputį atsigavo, bet buvusio grožio taip ir neatgavo  schmoll.gif

o dabar noriu paklausti. Šioje temoje jau tris klausimus tokius radau, bet nei vieno atsakymo. KAIP PRIVERSTI EUPHORBIĄ ŠAKOTIS?? Specialiai fotografuodama dabartinę jos būklę padėjau šalia stiklinę, kad matytumėt koks sliekas išaugo  doh.gif  Eksperimentuot - nupjaut viršūnę ir žiūrėt kas gausis - bijau numarinti. Juolab kad man ši gėlė daugiau nei šiaip augalėlis, mat turi savo istoriją  blush2.gif

Na, ka gi - atsakysiu.
Pirmas variantas nieko nedaryti.
Antrasis- bandyti pjauti virsune. Tada virsune padziovinti ir isaknindinti, ir auginti du ypatingus augalelius.

Jei tai butu mano augalas ir mano problema- tai as ja isodinciau i vazona su kaktusams skirta zeme ir rupestingai sukiociau - kad keistusi apsvietimo kryptis- tuomet gal ir pavyktu issiprasyti sakeliu. O gal net i lauka nesciau.

Istikruju tas virsunes pjovimas ziaurus. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Canaria @ 2009 06 09, 15:13)
Prieš mėnesį gavau 2 sėklytes karpažolės Euphorbia Leuconeura. Pasodinau, bet neišdygo joks daigelis. Tai kaip čia suprasti - nedaigios sėklos pasitaikė? Anksčiau to nebūdavo, iš sėklų augdavo puikiai.  g.gif

gal nelaistėt? jos sėklos laaaabai dygios, man jų prišaudo į kitus vazonus, kitose gėlėse pridygsta, paskui raviu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Crassula @ 2009 06 09, 15:35)

rupestingai sukiociau - kad keistusi apsvietimo kryptis- tuomet gal ir pavyktu issiprasyti sakeliu.
Istikruju tas virsunes pjovimas ziaurus. unsure.gif

sukioju aš ją dažnai, kai tik lapeliai užsiričia, bet tik dėl to kad, augtų tiesi, o tai turi įtakos šakelių leidimui? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Juxt @ 2009 06 09, 15:41)
gal nelaistėt? jos sėklos laaaabai dygios, man jų prišaudo į kitus vazonus, kitose gėlėse pridygsta, paskui raviu biggrin.gif

Oi tikrai laisčiau biggrin.gif turiu aš jų nemažai prisiauginus, daug atidaviau, bet pirmą kartą susidūriau su tokiu atveju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juxt @ 2009 06 09, 16:41)
Papildyta:
sukioju aš ją dažnai, kai tik lapeliai užsiričia, bet tik dėl to kad, augtų tiesi, o tai turi įtakos šakelių leidimui?  g.gif

lotuliukas.gif O tai gal del to ir neleidzia??

Na, nezinau,. Juk svarbiausia parasyti. Bet kadangi tai augalas sakotas- tai vistiek kada nors bus tu sakeliu. Tikrai.
Atsakyti
QUOTE(Crassula @ 2009 06 09, 19:28)
Bet kadangi tai augalas sakotas- tai vistiek kada nors bus tu sakeliu. Tikrai.

4u.gif ką gi, lauksim biggrin.gif
Atsakyti