Trumpi "Eksperto" pastebėjimai Kai perkate vežimuką - atsižvelkite į tai, kokiomis sąlygomis jį naudosite: jei keliai, kuriais važinėsite duobėti, smėlėti - reikalingi didesni ratai; jei važinėsite liftu - būtų gerai, kad į liftą tilptų išskleistas vežimas su vaiku (dvynukiniu atveju iš esmės telpa tik traukinukas; nebent liftas naujoviškas, ne sovietinis); jei nėra lifto ir teks tampytis į kažkelintą aukštą - ieškokitės lengvo vežimo etc.
Dabar apie konkrečius modelius...
Man pačiam tai
Pegperego Duette labai patiko. Tik per brangus buvo. Kai dukrom buvo pusmetis, buvau nuvažiavęs į parduotuvę jo pasimatuot - joms irgi patiko.
Mano požiūriu jo privalumai yra: manevringumas, nedideli gabaritai (kaip dvynukinio), atsilenkia nugarėlės pilnai, galima vaikus sodinti ir vienas prieš kitą, ir vienas už kito (priešais save abu arba į save abu), bei abu nugaromis vienam į kitą. Jei reikia, ant vežimėlio vietoj sėdynių galima tvirtinti autokėdutes-nešiokles.
Dėl
TAKO vežimėlių - jie patvarūs, šilti, bet labai sunkūs (daug storo metalo įdėta konstrukcijoje). Tad pasidomėkite jo svoriu (!), nes jei viengubas sveria 19-21kg, tai dvigubas tikrai nemažiau 24-25kg (na, nebent išlengvintas)... A va, radau svorį - 24,5kg. Apskritai, TAKO tipo vežimas dvynukams tinka maždaug iki 8 - 9 mėn. Vėliau paprastai vaikai abu į jį nebetelpa (per siaura)
Tada tenka įsigyti lengvesnį, pvz. traukinuką...
Dėl
Bebe Confort Twin Club - aš kategoriškai prieš autokėdučių naudojimą vietoj sėdynės! Nors tėvams patogu, bet vaikui nesveika. Atminkite, kad nešioklėse-autokėdutėse vaiko griežtai nerekomenduoja laikyti ilgiau nei 1,5val. Po to būtina jam leisti pailsėti. Autokėdučių-nešioklių tvirtinimo ant rėmo funkcija praverčia kelionėje ar parduotuvėje - per porą minučių iš bagažinės ištrauki vežimėlio rėmą ir užfiksuoji autokėdutes. Tačiau kasdieniniam pasivažinėjimui į lauką - jokių būdu! Šiuo atveju tvirtinkite lopšius...
-j.e. Julijonas- :TwinExpert: