Įkraunama...
Įkraunama...

Bruknės

i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 09 12, 00:21)
Noriu klausti,gal kuriai teko ruošti bruknių morsą.
Pasidalinkite,prašau. 4u.gif

Bruknių morso ruošimas ir vartojimas
Bruknės nuplaunamos virintu vandeniu, iš jų į porcelianinį indą išspaudžiamos sultys. Išspaudos užpilamos vandeniu (100 g išspaudų ir 0,75 l vandens), paverdamos ir nukošiamos. Į nuovirą supilamos šviežiai išspaustos sultys, pagal skonį pridedama cukraus. Gėrimas tinkamas vartoti 2-3 dienas. Laikoma vėsiai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2010 08 24, 16:48)
Bruknių morso ruošimas ir vartojimas
Bruknės nuplaunamos virintu vandeniu, iš jų į porcelianinį indą išspaudžiamos sultys. Išspaudos užpilamos vandeniu (100 g išspaudų ir 0,75 l vandens), paverdamos ir nukošiamos. Į nuovirą supilamos šviežiai išspaustos sultys, pagal skonį pridedama cukraus. Gėrimas tinkamas vartoti 2-3 dienas. Laikoma vėsiai. 4u.gif

Ačiū tau,už pagalbą 4u.gif ,dabar kaip tik bruknių metas.
Atsakyti
Gal kas žinote, kur pigiau nusipirkti bruknių didesnį kiekį? ax.gif
Atsakyti
Aš bruknes dar ir džiovinau.
o turguj man regis bile kokį kiekį galima nupirkti.Pasigirsiu, kad šiemet pririnkau beveik 80litrų, ir pusę turguj pardavėm.
Atsakyti
Gal žinote bruknių uogienės receptą kur prie vištienos vartoja?
Atsakyti
Nežinau ar apie tokią kalbėjot, bet man labai skani tokia( ypatingai prie kalakutienos)

Lygiom dalim imam kriaušes ir bruknes.
1l mišinio maždaug stiklinė cukraus.
Kriaušes nulupam,supjaustom, užpilam cukrum ir supilam bruknes. Palaukiam kol atsiras sunkos( aš palaikau per naktį) tada verdam iki kokio norim tirštumo.Skystesnė- trumpiau, tirštesnė-ilgiau. O tada į stiklainiukus. Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Palmira @ 2011 08 09, 08:51)
Nežinau ar apie tokią kalbėjot, bet man labai skani tokia( ypatingai prie kalakutienos)

Lygiom dalim imam kriaušes ir bruknes.
1l mišinio maždaug stiklinė cukraus.
Kriaušes nulupam,supjaustom, užpilam cukrum ir supilam bruknes. Palaukiam kol atsiras sunkos( aš palaikau per naktį) tada verdam iki kokio norim tirštumo.Skystesnė- trumpiau, tirštesnė-ilgiau.  O tada į stiklainiukus. Skanaus!

O bruknes nemaltas mėsmale dedate į uogienę?
Atsakyti
QUOTE(saule27 @ 2011 08 11, 12:49)
O bruknes nemaltas mėsmale dedate į uogienę?

nemalu.
Atsakyti
Ką tik įsidėjau bruknių su medumi smile.gif Stiprinsiu imunitetą
Atsakyti
QUOTE(alė44 @ 2011 08 13, 17:33)
Ką tik įsidėjau bruknių su medumi smile.gif Stiprinsiu imunitetą

gal galite konkrečiau 4u.gif
Atsakyti
LABA DIENA

nesenai ragavau brukniu,cukinijos ir cirtinu uogiene.tikslaus recepto nezinau.vakar pati viriau.labai patiko.tinka arbatom,ar kompotas.dariau taip:

1 didele cukinija
1.5l brukniu
4 citrinos
1.5kg cukraus

cukinija smulkiai supjaustyti,citrina su zievelem taip pat supjaustyti smulkiai(pries tai cirtinas sodoj mirkiau,kazkur skaiciau,kad parduotuvinius vaisius taip reikia plauti biggrin.gif paskui gerai vandeniu perploviau).sudeti bruknes,uzpilti cukrum,truputi palaukti kol atsiras sulciu ir virti kol bruknes gerai suvirs.dariau pirma karta,tikiuosi ziema gerai issilaikys.skonis thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miglee: 22 rugpjūčio 2011 - 15:00