Kriauses su bruknem tikrai super
Iš tikro bruknė tai uoga,kuri pati turi konservantų.Kai buvo maža mano mergiotė,dėl vitaminų buvau bruknes pasidarius taip :
į iškaitintus stiklainius sudėjau nuplautas ir išdžiovintas bruknes.Užpyliau šulinio vandeniu.Padėjau į šaldytuvą,nes rūsys pas mane šiltas.Laikėsi panašiai iki vasario-kovo.Gal būtų laikęsi ir ilgiau,bet neliko
į iškaitintus stiklainius sudėjau nuplautas ir išdžiovintas bruknes.Užpyliau šulinio vandeniu.Padėjau į šaldytuvą,nes rūsys pas mane šiltas.Laikėsi panašiai iki vasario-kovo.Gal būtų laikęsi ir ilgiau,bet neliko
bruknės tikrai atsparios puvimo bakterijoms. Tačiau ką dar galima pasidaryti iš jų be klasikinio derinio su kriaušėmis?
QUOTE(Šąńźšóņźą @ 2009 09 11, 12:43)
bruknės tikrai atsparios puvimo bakterijoms. Tačiau ką dar galima pasidaryti iš jų be klasikinio derinio su kriaušėmis?
mano mama virdavo bruknes su obuoliais,ne su kriaušėm.Skanu prie paukštienos.
QUOTE(lututė @ 2009 09 11, 10:42)
Iš tikro bruknė tai uoga,kuri pati turi konservantų.Kai buvo maža mano mergiotė,dėl vitaminų buvau bruknes pasidarius taip :
į iškaitintus stiklainius sudėjau nuplautas ir išdžiovintas bruknes.Užpyliau šulinio vandeniu.Padėjau į šaldytuvą,nes rūsys pas mane šiltas.Laikėsi panašiai iki vasario-kovo.Gal būtų laikęsi ir ilgiau,bet neliko
į iškaitintus stiklainius sudėjau nuplautas ir išdžiovintas bruknes.Užpyliau šulinio vandeniu.Padėjau į šaldytuvą,nes rūsys pas mane šiltas.Laikėsi panašiai iki vasario-kovo.Gal būtų laikęsi ir ilgiau,bet neliko
Noriu paklausti,ar tai buvo ne spanguolės,nes spanguoles taip laiko.?
DĖKUI
QUOTE(lututė @ 2009 09 11, 10:42)
Iš tikro bruknė tai uoga,kuri pati turi konservantų.Kai buvo maža mano mergiotė,dėl vitaminų buvau bruknes pasidarius taip :
į iškaitintus stiklainius sudėjau nuplautas ir išdžiovintas bruknes.Užpyliau šulinio vandeniu.Padėjau į šaldytuvą,nes rūsys pas mane šiltas.Laikėsi panašiai iki vasario-kovo.Gal būtų laikęsi ir ilgiau,bet neliko
į iškaitintus stiklainius sudėjau nuplautas ir išdžiovintas bruknes.Užpyliau šulinio vandeniu.Padėjau į šaldytuvą,nes rūsys pas mane šiltas.Laikėsi panašiai iki vasario-kovo.Gal būtų laikęsi ir ilgiau,bet neliko
Mes irgi analogiškai darėme ir laikėme šaldytuve iki pavasario, tik šulinio vandens neturėjome, tad užpildavome filtruotu vandeniu iš čiaupo (atrodo, kad šaltu, bet virintu, neatsimenu jau). Uogos buvo visą laiką kaip ką tik iš miško. Iš jų paskui kisielius virėme, pyragus ir kai kuriuos mėsos patiekalus gaminome. Kiti šias uogas tiesiog užšaldo šaldymo kameroje.
Šiek tiek žemiau temelėje ,,spanguolės" yra gerų patarimų, kuriuos galima laisvai pritaikyti bruknėms.
Noriu klausti,gal kuriai teko ruošti bruknių morsą.
Pasidalinkite,prašau.
Pasidalinkite,prašau.
QUOTE(regna @ 2009 09 12, 01:21)
Regna, ar neradai atsakymo skyrelyje ,,spanguolės"? Atrodo, kad ten kažkas panašaus yra. Juk bruknės ir spanguolės pagal savo savybes beveik analogija.
Bruknių ir obuolių uogienė
2ltr.brukniu,
1,5kg. obuoliu,
1,5cukraus,,
1 apelsino žievelė,
Bruknes su cukrumi verdame,kol ištirpsta cukrus.
Tada sudėkite stambiai sutarkuotus obuolius ir k9beliais supjaustytą apelsino žievelę{aš nedėjau}
Virkite apie15- 25min..
Supilstykite į stiklainiusir sandariai užsukite.
2ltr.brukniu,
1,5kg. obuoliu,
1,5cukraus,,
1 apelsino žievelė,
Bruknes su cukrumi verdame,kol ištirpsta cukrus.
Tada sudėkite stambiai sutarkuotus obuolius ir k9beliais supjaustytą apelsino žievelę{aš nedėjau}
Virkite apie15- 25min..
Supilstykite į stiklainiusir sandariai užsukite.
QUOTE(regna @ 2009 09 11, 17:11)
nu aš uogas pažįstu atrodo
Ne,Regna,tai buvo ne spanguolės,o bruknės.Beje,spanguoles irgi galima taip laikyti.Tik kadangi diedukai dar tada turėjo vėsią gerai vėdinamą palėpę,tai spanguoles laikydavo paskleistas plonu sluoksniu ant drobelės.Iki pavasario laikydavosi puikiai.
QUOTE(regna @ 2009 09 12, 01:21)
Man labai reikėjo šio receptuko ir aš,jį pati radau,parašau,gal kuriai prireiks.
Bruknių morsas
Stiklinę bruknių reikia užpilti pora stiklinių šalto vandens,ir,užvirinti.
Įberti5-6 a.š. cukraus ir,indą sandariai uždengus 15min. pakaitinti ant labai mažos ugnies.
Gerti po pusę stiklinės arba stiklinę per dieną.
Bruknės savo sultyse
Ingredientai:
* Bruknės, 1 kilogramas
* Cukrus, pagal skonį
Gaminimas:
Bruknes nuplaukite, pusė jų supilkite į stiklainius. Iš kitos pusės uogų išspauskite sultis, užvirkite jas, pasaldinkite pagal skonį ir užpilkite ant bruknių. Stiklainius su uždėtais (neuždarytais) dangteliais kaitinkite verdančio vandens puode 15 min., po to užsukite dangteliu.
Aš taip gaminau, labai patiko, o receptas buvo paimtas iš www.visireceptai.lt
Ingredientai:
* Bruknės, 1 kilogramas
* Cukrus, pagal skonį
Gaminimas:
Bruknes nuplaukite, pusė jų supilkite į stiklainius. Iš kitos pusės uogų išspauskite sultis, užvirkite jas, pasaldinkite pagal skonį ir užpilkite ant bruknių. Stiklainius su uždėtais (neuždarytais) dangteliais kaitinkite verdančio vandens puode 15 min., po to užsukite dangteliu.
Aš taip gaminau, labai patiko, o receptas buvo paimtas iš www.visireceptai.lt