Įkraunama...
Įkraunama...

Bruknės

QUOTE(Natalja200710 @ 2009 10 25, 14:45)
Bruknės savo sultyse
Ingredientai:

    * Bruknės, 1 kilogramas
    * Cukrus, pagal skonį

Gaminimas:

Bruknes nuplaukite,  pusė jų supilkite į stiklainius. Iš kitos pusės uogų išspauskite sultis, užvirkite jas, pasaldinkite pagal skonį ir užpilkite ant bruknių. Stiklainius su uždėtais (neuždarytais) dangteliais kaitinkite verdančio vandens puode 15 min., po to užsukite dangteliu.

Aš taip gaminau, labai patiko, o receptas buvo paimtas iš www.visireceptai.lt

As taipogi panasiai darau tik iimetu sakele vaniles ansties cool.gif
Man si uogiene nepamainoma kaip padazas (vistienos)
Atsakyti
Siūlau bruknes su kriaušėmis ir obuoliais

kg bruknių,
po puse kg .kriaušių,ir obuolių,
kg. cukraus,

v.š. citrinos sulčių,

trys v.š. susmulkintų apelsinų cukatų,
keletas gvaizdikėlių,

Obuolius ir kriaušias paruošti{supjaustyti skiltelėmis}

Puode užvirinti stiklinę vandens su citrinos sultimis.

Į jį sudėti paruoštus obuolius,bei kriaušias pavirti penketą minučių,po to išgriebti.

Iš cukraus ir vandens,kuriame virė vaisiai,paruošti sirupą.

Kai jis užvirs ,suberti bruknias,sudėti obuolius ,kriaušias

Ant silpnos kaitros virti apie pusę valandos.

Vaisiai turi pasidaryti skaidrūs.

Kai bruknės pradės grimzti į dugną ,nusemti putas

Prieš virimo pabaigą sudėti gvaizdikėlius,cukatas ir išmaišyti.
Vaisiai iširę,kai padėjus ant šaltos lėkštutės greitai sustingsta
.
Karštą košę sudėti į paruoštus stiklainius iš kart uždaryti.
Stiklainius apversti ir uždengti .kad atvėstų.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 09 29, 00:44)
Siūlau bruknes su kriaušėmis ir obuoliais
  
   kg bruknių,
po puse kg .kriaušių,ir obuolių,
kg. cukraus,

v.š. citrinos sulčių,

trys v.š. susmulkintų apelsinų cukatų,
keletas gvaizdikėlių,

Obuolius ir kriaušias paruošti{supjaustyti skiltelėmis}

Puode užvirinti stiklinę vandens su citrinos sultimis.

Į jį sudėti paruoštus obuolius,bei kriaušias pavirti  penketą minučių,po to išgriebti.

Iš cukraus ir vandens,kuriame virė vaisiai,paruošti sirupą.

Kai jis užvirs ,suberti bruknias,sudėti obuolius ,kriaušias

Ant silpnos kaitros virti apie pusę valandos.

Vaisiai turi pasidaryti skaidrūs.

Kai bruknės pradės grimzti į dugną ,nusemti putas

Prieš virimo pabaigą sudėti gvaizdikėlius,cukatas ir išmaišyti.
Vaisiai iširę,kai padėjus ant šaltos lėkštutės greitai sustingsta
.
Karštą košę sudėti į paruoštus stiklainius iš kart uždaryti.
Stiklainius apversti ir uždengti .kad atvėstų.

Regna visada su puikiais receptukais thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diamond13: 30 rugsėjo 2011 - 21:01
Sveikutes,
as savaitgali pavaikstinejau miske ir netyciai brukniu prisirinkau. Visada darydavau brukniu uogiene su obuoliais, kriausem, slyvom arba viena. Sias metais sakau pabandysiu pagarda prie mesos.
Radau stai toki jei kam idomu: 250gr svogūno; 750gr brukniu;200gr rudojo cukraus, 200ml raudonojo vyno acto; raudonųjų pipirų; 1 šaukštelis rupios druskos.
Svogūnus nulupti ir smulkiai supjaustyti. Bruknes perinkti, sudejus i sietelį nuplauti ir gerai nusausinti popierinemis servetėlėmis. Svogūnus bei bruknes sumaišyti su cukrumi, actu, žiupsneliu pipirų bei druska ir virti ant vidutinės ugnies apie 45min. kol sutirštės. Karštą supilti į verdančiu vandeniu išplikytus stiklainius ir tuoj pat uždaryti.
Šis pagardas labai tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų, skanu su sviestu aptepta skrudinta duona.(moters savaitgalio virtuve 2005m.liepos men)

Siandien pabandysiu virti si pagarda, tai jei kam idomu-galesiu parasyti kaip sekesi smile.gif


Atsakyti
QUOTE(Rudojilape @ 2012 08 13, 13:23)
Siandien pabandysiu virti si pagarda, tai jei kam idomu-galesiu parasyti kaip sekesi smile.gif


Aš ryt bandysiu virt, tai labai įdomu sužinot kaip jums sekėsi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2012 08 16, 02:02)
Aš ryt bandysiu virt, tai labai įdomu sužinot kaip jums sekėsi 4u.gif


Man labai patiko, as dar ju gaminsiu. Tik man pritruko raudono vyno acto, tai as inpyliau raudono balzaminio, tai gavosi toks specifinis kvapas. Dabar jau geriau maziau inpilsiu acto, negu maisysiu su balzaminiu.
Atsakyti
QUOTE(Rudojilape @ 2012 08 16, 06:03)
Man labai patiko, as dar ju gaminsiu. Tik man pritruko raudono vyno acto, tai as inpyliau raudono balzaminio, tai gavosi toks specifinis kvapas. Dabar jau geriau maziau inpilsiu acto, negu maisysiu su balzaminiu.


Dėkui už patarimą dėl actų 4u.gif O raudonojo pipiro, tai dėjot saldžiosios paprikos miltelių ar čili pipiro? Kiek reikia pipiro, žiupsnelį ar daugiau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hippie: 16 rugpjūčio 2012 - 10:12
Pirmą kartą su bruknėm pati užsiimsiu blush2.gif , patarkit-plaunant bruknes nedidelė dalis jų nusėdo ant dugno, ar jas galiu naudot uogienei/pagardams virti ar jos jau pernokę/sugedę/netinkamos ir rūgens pagamintą produktą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2012 08 16, 12:06)
Dėkui už patarimą dėl actų 4u.gif O raudonojo pipiro, tai dėjot saldžiosios paprikos miltelių ar čili pipiro? Kiek reikia pipiro, žiupsnelį ar daugiau?



Kadangi nesupratau su tais pipirais, tai turiu dziovintu cili pipiru, tai idejau ju smile.gif Kadangi dariau dviguba porcija-1,5kg(tai yra apie 3litrus brukniu), tai dejau arbatini pilna sauksteli sumalto ciliako
Papildyta:
QUOTE(Hippie @ 2012 08 16, 12:27)
Pirmą kartą su bruknėm pati užsiimsiu blush2.gif , patarkit-plaunant bruknes nedidelė dalis jų nusėdo ant dugno, ar jas galiu naudot uogienei/pagardams virti ar jos jau pernokę/sugedę/netinkamos ir rūgens pagamintą produktą? g.gif


jei tos uogos nera susitrinusios, o normalios sunokusios, tai galit pilnai virti. As tai jas visas perenku, ir nevisada net plaunu(beveik niekad neplaunu), nes tai yra misko uoga...ji svari
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rudojilape: 16 rugpjūčio 2012 - 10:48