Turiu keturis litrus pririnktu brukniu ir nezinau kaip skaniai pasidaryt uogiene zinojau kazkoki receptuka su obuoliais, tik gaikla, kad pas mus sode siemet ju nersta... gal ka pasiulysit kaip skaniai pasidaryt
Man tai skaniausia brukniu uogiene su kriaušėm.Bruknes nusiplaunu,pasisveriu.1kg bruknių dedu 800g cukraus,1kg kriaušių.Jas nuvalau ir suketvirčiuoju.O paskui verdu.Kriaušes gaunasi gabaleliais.Mano mama tai šitą uogienę valgo su vištiena.Pabandykit,gal ir jums patiks.
O bruknes rinkote ar pirkote?Aš dar kažkaip nemačiau.Reiketų išsivirti.Galiu nevirti jokių uogienių,bet šitos -neįmanoma
O bruknes rinkote ar pirkote?Aš dar kažkaip nemačiau.Reiketų išsivirti.Galiu nevirti jokių uogienių,bet šitos -neįmanoma
QUOTE(Spyglė @ 2006 08 18, 15:59)
Man tai skaniausia brukniu uogiene su kriaušėm.Bruknes nusiplaunu,pasisveriu.1kg bruknių dedu 800g cukraus,1kg kriaušių.Jas nuvalau ir suketvirčiuoju.O paskui verdu.Kriaušes gaunasi gabaleliais.Mano mama tai šitą uogienę valgo su vištiena.Pabandykit,gal ir jums patiks.
O bruknes rinkote ar pirkote?Aš dar kažkaip nemačiau.Reiketų išsivirti.Galiu nevirti jokių uogienių,bet šitos -neįmanoma
O bruknes rinkote ar pirkote?Aš dar kažkaip nemačiau.Reiketų išsivirti.Galiu nevirti jokių uogienių,bet šitos -neįmanoma
turetu but tikrai skanu giminaitis pririnko ir atvilko
As tai bruknes saldau, o ziema spaudziu sultis ir verdu kisieliu - jis man net skanesnis negu is spanguoliu
As irgi megstu bruknes su kriausem. O prie paukstienos sutrinu su cukrumi ir i saldikli. Tik atsildyti geriau ne kambario temperaturoje, o saldytuve.
šiandien išviriau bruknienę su cinamonu ir konjaku kokia skani
QUOTE(jurginėlis @ 2007 08 26, 22:27)
šiandien išviriau bruknienę su cinamonu ir konjaku kokia skani
O receptukas? buciau dekinga
gal kas galite pasakyti, prie mėsos valgomos bruknės su cukrumi ar verdama speciali uogienė
QUOTE(vita8655 @ 2007 08 27, 09:14)
O receptukas? buciau dekinga
2 l uogų, 1 kg cukraus, truputis vandens. Bebaigiant virti uogienę, įdėti lazdelę cinamono, paviti apie 5-10minučių. Nukaitus, supilti 100 ml konjako ir maišyti kol bent kiek atauš.
Skanaus
Gavau lauktuvių bruknių uogienės pora litrų,tai viriau bruknių uogienę su kriaušėmis.
Bruknes paruošus užpyliau cukrumi ir viriau ant mažos ugnies 10 min.
Tuomet per sietelį nupyliau susidariusias sultis ir į jas subėriau kūbeliais supjaustytas kriaušes.
Viriau,kol kriaušės suminkštejo ir pradejo blizgeti{bet tai virti nera daug laiko}.
Sudėjau prieskonius,dalį bruknių{aš čia dariau nuo savęs,recepte reikia dėti visas bruknes}
Užviriau,ir karštą uogienę supyliau į stiklainius.
Prieskoniai: pora gvaizdikėlių.pora gabalėlių cinamono žievės.
Iš,likusių bruknių padariau nedidelius rutuliukus įbėriau smulkintų riešutų,suformavau,apibarsčiau cukraus pudra,ir džiovinu orkaitėje.
Bus žiemą vietoj saldainių.
Bruknes paruošus užpyliau cukrumi ir viriau ant mažos ugnies 10 min.
Tuomet per sietelį nupyliau susidariusias sultis ir į jas subėriau kūbeliais supjaustytas kriaušes.
Viriau,kol kriaušės suminkštejo ir pradejo blizgeti{bet tai virti nera daug laiko}.
Sudėjau prieskonius,dalį bruknių{aš čia dariau nuo savęs,recepte reikia dėti visas bruknes}
Užviriau,ir karštą uogienę supyliau į stiklainius.
Prieskoniai: pora gvaizdikėlių.pora gabalėlių cinamono žievės.
Iš,likusių bruknių padariau nedidelius rutuliukus įbėriau smulkintų riešutų,suformavau,apibarsčiau cukraus pudra,ir džiovinu orkaitėje.
Bus žiemą vietoj saldainių.
QUOTE(regna @ 2009 08 15, 18:10)
Gavau lauktuvių bruknių uogienės pora litrų,tai viriau bruknių uogienę su kriaušėmis.
Bruknes paruošus užpyliau cukrumi ir viriau ant mažos ugnies 10 min.
Tuomet per sietelį nupyliau susidariusias sultis ir į jas subėriau kūbeliais supjaustytas kriaušes.
Viriau,kol kriaušės suminkštejo ir pradejo blizgeti{bet tai virti nera daug laiko}.
Sudėjau prieskonius,dalį bruknių{aš čia dariau nuo savęs,recepte reikia dėti visas bruknes}
Užviriau,ir karštą uogienę supyliau į stiklainius.
Prieskoniai: pora gvaizdikėlių.pora gabalėlių cinamono žievės.
Iš,likusių bruknių padariau nedidelius rutuliukus įbėriau smulkintų riešutų,suformavau,apibarsčiau cukraus pudra,ir džiovinu orkaitėje.
Bus žiemą vietoj saldainių.
Bruknes paruošus užpyliau cukrumi ir viriau ant mažos ugnies 10 min.
Tuomet per sietelį nupyliau susidariusias sultis ir į jas subėriau kūbeliais supjaustytas kriaušes.
Viriau,kol kriaušės suminkštejo ir pradejo blizgeti{bet tai virti nera daug laiko}.
Sudėjau prieskonius,dalį bruknių{aš čia dariau nuo savęs,recepte reikia dėti visas bruknes}
Užviriau,ir karštą uogienę supyliau į stiklainius.
Prieskoniai: pora gvaizdikėlių.pora gabalėlių cinamono žievės.
Iš,likusių bruknių padariau nedidelius rutuliukus įbėriau smulkintų riešutų,suformavau,apibarsčiau cukraus pudra,ir džiovinu orkaitėje.
Bus žiemą vietoj saldainių.
ar reikia kriauses lupti?
QUOTE(shaiba @ 2009 08 18, 12:28)
ar reikia kriauses lupti?
Taip aš kriaušes visad lupu,nes su odele jos duoda rūgimą, bent man su odele
nera skanu[aš,odeles džiovinu žiemai arbatai}