Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti su mišku?

Ar jus nors isivaizduojate miska 15 metu? ir kokiu gali buti grybu tokiam miske turbut reiktu sliausti o ne vaikstioti is savo patyrimo sakau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2006 09 04, 18:04)
Ar jus nors isivaizduojate miska 15 metu? ir kokiu gali buti grybu tokiam miske turbut reiktu sliausti o ne vaikstioti is savo patyrimo sakau  doh.gif

O kas yra blink.gif ? Jaunuolynas bus rolleyes.gif . Gi medį sodina, o ne iš sėklos augina rolleyes.gif lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2006 09 04, 19:04)
Ar jus nors isivaizduojate miska 15 metu? ir kokiu gali buti grybu tokiam miske turbut reiktu sliausti o ne vaikstioti is savo patyrimo sakau  doh.gif

Žinoma, kad įsivaizduoju. Ir šliaužti tikrai nebereikės. Na gal po 15 metų baravykų nebus (jie pradeda rastis kokių 20-25 m. miškelyje) bet kazlėkų, tai jau tikrai bus sočiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi3: 04 rugsėjo 2006 - 19:07
pagyvensim pamatysim atvarysit i dzukija kazleku rinkti lotuliukas.gif lotuliukas.gif bet tema tai gera isejo biznis kazlekai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2006 09 02, 20:02)
Mes taip pat gavome palikimo misku tai miskui  65 metai o ktam gabale apie 100 metu. Bet su vyru nutareme kol nera ekstra atvejo tikrai neparduoti. Mano nuomone tokia jei dabar masiskai iskertami miskai  tai kas bus po kokia 15 metu kai  nelabai bus kas kirsti kokios kainos suolio laukti? Jei gali issiversti jokiu budu neparduok o lauk! Nes praktiskai liko tik valdiskas miskas o zmones isparduoda. Dabar buvau grybauti tai vien iskirstos birzes net gaila ziureti!!!

Cia tik mano pastebejimas.
Jei miskas spigliuciu, gali laukti, zinoma ne amzinai.
Bet jei miskas misrus, yra tam tikru lapuociu, kurie sulauke tam tikro amziaus ima puti is vidaus. Tokiu budu isiveisia visokie miske grybeliai ir pan. Po tam tikro laiko toks miskas liks bevertis visokiomis prasmemis, o medzius isvartys menkiausias vejo gusys.
O miska priziureti reikia. Uz jo neprieziura baudzia. Misko retinimas taipogi yra butinas ir privalomas, kad medziai jame geriau augtu ir butu sveikesni. Su kirvuku to nepadarysi, o ir rankomis neistempsi i palauke tokius medzius.
Ar neteko niekad matyti apgriauztas pusu zieves. Tai va ten isiveises yra medzio zieve griauziantis vabaliukai, kuriuos pauksciai pernesa i tikiu budu uzkrecia kitus miskus. Tokie medziai tiesiog mirsta. Paprastai tai apima nemazus plotus. Anuomet miskai buvo purskiami, dabar atrodo lyg ir ne.
Tad miskas tai dar ir didele atsakomybe.
Puoselekyte ir gerbkyte savo miska.
Grazus miskas, tas kuris priziurimas ir nuolat tvarkomas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 05 rugsėjo 2006 - 07:08
Klausykit, čia aš jau ne prie biznio, o prie retinimo ir tvarkymo, turbūt nauja tema būtų ne į temą... Turiu sodybą 3,4 ha, iš jų 0,4 ha sudaro miškas, tiksliau sakant, toks lapuočių šiupšynas. Ir jei aš prakirsiu tokias jaunas drebulytes, kurios vis tiek iki didelių neišaugs, tai bus retinimas ir tvarkymas ar nelegalus kirtimas?
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2006 09 15, 15:56)
Klausykit, čia aš jau ne prie biznio, o prie retinimo ir tvarkymo, turbūt nauja tema būtų ne į temą... Turiu sodybą 3,4 ha, iš jų 0,4 ha sudaro miškas, tiksliau sakant, toks lapuočių šiupšynas. Ir jei aš prakirsiu tokias jaunas drebulytes, kurios vis tiek iki didelių neišaugs, tai bus retinimas ir tvarkymas ar nelegalus kirtimas?

Pagal LR nutarima "DĖL PRIVAČIŲ MIŠKŲ TVARKYMO IR NAUDOJIMO NUOSTATŲ PATVIRTINIMO" rasoma:
13. Jeigu miškotvarkos projekto nėra, pagrindiniai kirtimai privačiose valdose draudžiami, išskyrus:

13.1. III–IV miškų grupių miškuose inventorizuotų grynųjų baltalksnynų, drebulynų–gluosnynų ir blindynųplynus ar neplynus kirtimus;

13.2. III–IV miškų grupių miškų mišriuose medynuose baltalksnių, drebulių, gluosnių ir blindžių iškirtimą neplynais kirtimais;

As kai buvau aplinkos apsaugos agenturoj, jie sake, kad baltalksniu ir drebuliu kirtimui tereikia prasyma parasyti, jie isduoda leidima NEMOKAMAI. Pasiskambink ir jie tau tiksliai pasakys.

Dar gali klausti internete cia ir cia. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2006 09 02, 20:02)
Mes taip pat gavome palikimo misku tai miskui  65 metai o ktam gabale apie 100 metu. Bet su vyru nutareme kol nera ekstra atvejo tikrai neparduoti. Mano nuomone tokia jei dabar masiskai iskertami miskai  tai kas bus po kokia 15 metu kai  nelabai bus kas kirsti kokios kainos suolio laukti? Jei gali issiversti jokiu budu neparduok o lauk! Nes praktiskai liko tik valdiskas miskas o zmones isparduoda. Dabar buvau grybauti tai vien iskirstos birzes net gaila ziureti!!!

nemanau, kad bus didelis kainų šuolis ax.gif Visi iškertami miškai yra atsodinami per 3 metus -jei to nepadaroma, gresia didžiulės baudos. O dėl masiškų kirtimų - kiekvienais metais yra nustatoma metinė kirtimų norma, ir jos viršyti nebegalima :mirksiukas Mano vyras dirba kirtimų projektavime ir daro privačius projektus - tai sako dar krsti reikia daug, nes labai daug perbrendusio miško, kuris po 10 metų jau praras savo vertę. O miškų naikinimas ir didžiuliai būsimi kainų šuoliai - išpūstas burbulas mirksiukas.gif Gi ir dabar daug pigesnės medienos vežama iš užsienio blush2.gif
Vertinimui ir miško projektų sudarymui geriau kviestis miškininką, dirbantį pagal patentą - tada kaina bus pigesnė, nei darytų įmonė ar valstybinis miškotvarkos institutas mirksiukas.gif
Atsakyti
Jei nėra potraukio miškui, jo reguliariai priežiūrai, tai geriau jį parduoti, nes neprižiūrimi miškai, grėsmė kaimynų miškams, nuo kenkėjų ir pan.
Dėl neaiškumų galit rašyti į a.ž.
Atsakyti
Mano situacija:
Mano mama, jos brolis ir puseserė "susigražino" savo tėvų žemę bei mišką. Deja, kol sutvarkė visus dokumentus, visi numirė (a.a.). Aš paveldėjau mamos dalį, bet... dabar su ta savo dalimi nieko negaliu daryti doh.gif , nes mano mamai priklausė 1/3 gražintos žemės doh.gif .
Gal kas žinote į kokį teismą turėčiau kreiptis, kad galėčiau bent jau parduoti savo žemės/miško dalį? Nes dabar taip išeina, kad nieko negaliu daryti, tik mokėti mokesčius už tą žemę g.gif
Atsakyti
QUOTE(sirse @ 2007 02 08, 16:18)
Mano situacija:
Mano mama, jos brolis ir puseserė "susigražino" savo tėvų žemę bei mišką. Deja, kol sutvarkė visus dokumentus, visi numirė (a.a.). Aš paveldėjau mamos dalį, bet... dabar su ta savo dalimi nieko negaliu daryti  doh.gif , nes mano mamai priklausė 1/3 gražintos žemės  doh.gif .
Gal kas žinote į kokį teismą turėčiau kreiptis, kad galėčiau bent jau parduoti savo žemės/miško dalį? Nes dabar taip išeina, kad nieko negaliu daryti, tik mokėti mokesčius už tą žemę  g.gif

Kas tau sake, kad negali parduoti? Gali atsidalinti savo dali ir parduoti kaip atskira sklypa, gali bendrasavininkam sutikus parduoti ir savo 1/3 dali. 2 variantui salyginai maziau apribojimu, jei domina 1 variantas taip pat galiu paaiskit, kaip tai padaryti (nenoriu dabar plestis jei tai neaktualu).
Atsakyti
QUOTE(manager @ 2007 02 08, 16:46)
Kas tau sake, kad negali parduoti? Gali atsidalinti savo dali ir parduoti kaip atskira sklypa, gali bendrasavininkam sutikus parduoti ir savo 1/3 dali.  2 variantui salyginai maziau apribojimu, jei domina 1 variantas taip pat galiu paaiskit, kaip tai padaryti (nenoriu dabar plestis jei tai neaktualu).

Buvom nuvykę į miškų ūrėdiją. Taip, faktas, parduoti/atsidalinti galiu, tik su bendrasavininkų sutikimu , bet....... JIE MIRĘ !!! Jų paveldėtojų neturime galimybės rasti (vieni kažkur Australijoje, kiti Kanadoje).
Domina visi galimi variantai 4u.gif

Atsakyti