kas gausis be pakaitinimo? Pomidorai bus zali, nesugedusi misraine stoves 2 dienas. Saldytuve - kokias 5 dienas..
Reikia nusipirkti dideli puoda specialiai kaitinimui..
šiandien kaip tik noriu daryt drebučius,tik va kur su agurku dar tai marinatas tokio pačio stiprumo kaip ir vien pomidorams
O pasterizuojant želatina savybių nepraranda,jei po užvirimo kaitini 15 min aš darysiu į 0,5 l tai gal užtenka 10 min kaitint
ir dar dėl puodų-man telpa 6-7 0,5 l stiklainiukai...jei puodas platesnis netelpa ant viryklės ...čia gal kurios kaime ant pečiaus verda ,tai lengviau
O pasterizuojant želatina savybių nepraranda,jei po užvirimo kaitini 15 min aš darysiu į 0,5 l tai gal užtenka 10 min kaitint
ir dar dėl puodų-man telpa 6-7 0,5 l stiklainiukai...jei puodas platesnis netelpa ant viryklės ...čia gal kurios kaime ant pečiaus verda ,tai lengviau
Šiandien kaip tik dariau pomidorus drebučiuose puikiausiai telpa 7 0,5 stiklainiukai. Ir kaip jums ten netelpa ant dujines ? Man kazkaip viskas tilpo ant likusiu skyliu
šįkart ne daug svogūnų dėjau
šįkart ne daug svogūnų dėjau
siandien konservuoju pagal groovy ikelta receptuka, veliau parasysiu kas ir kaip pavyko
nu ir aš vakar drebučiuose dariau. Naudojau Rūtos želatiną. Nusipirkau pabandymui. Brangesnis jis nei kiti, tipo sakį geras. reiks pažiūrėt
QUOTE(*caffe macchiato* @ 2011 08 06, 17:59)
siandien konservuoju pagal groovy ikelta receptuka, veliau parasysiu kas ir kaip pavyko
viskas pavyko
dariau jau du kartus ir spejom net paragauti
sustingo gerai, uzsukau dangtelius ir apverciau stiklainius, o kita diena idejau i saldytuve, tai pastoveje saldytuve visa diena kuo puikiausiai sustingo. Pirma karta dariau su stambia zelatina, o antra karta su Dc. Oetker ir sluoksniavau pomidorai+svogunai+agurkai, tai patiko daug labiau, tokie spalvoti stiklainiai gavosi Dc. Oetker zelatinos vienam litrui dejau 1.5 pakelio, kadangi marinata viriau is 2l., tai sunaudojau 3 pakelius zelatinos po 20g.
Aha man irgi noretusi be pasterizavimo, kad kaitinti nereiketu
QUOTE(groovy @ 2007 01 19, 14:31)
O pasterizavimas tai, kai įdedi stiklainį su visu turiniu į puodą, ant kurio dugno yra patiestas rankšluostėlis ir kuriame lėtai verda vanduo, ir pakaitini. tada sandariai uždengi. Marinatas stiklainyje pasterizuojant turi būti iki pap pat viršaus stiklainio. Jei ką blogai parašiau, pataisykite.
Turiu receptą iš žurnalo. Bandžiau, geras, tik aš svogūnų kitą kartą nedėsiu. Arba bent jau jų neapliesiu verdančiu vandeniu, nes tada specifinis skonis. gerai, kad keletą stiklainių padariau be svogūnų Ir užpilo visada geriau dvigubai pasidaryti, nes vis trūksta Po to į šaldytuvą, kad sustingtų, aš jame ir dabar dar laikau. Apačioje nuskanuotas receptas ir mano rezultatai su svogūnais ir be jų.
Turiu receptą iš žurnalo. Bandžiau, geras, tik aš svogūnų kitą kartą nedėsiu. Arba bent jau jų neapliesiu verdančiu vandeniu, nes tada specifinis skonis. gerai, kad keletą stiklainių padariau be svogūnų Ir užpilo visada geriau dvigubai pasidaryti, nes vis trūksta Po to į šaldytuvą, kad sustingtų, aš jame ir dabar dar laikau. Apačioje nuskanuotas receptas ir mano rezultatai su svogūnais ir be jų.
Sveikutes pleputes
As vakar si receptuka isbandziau ir pasitvirtino,MB pamates saldytuve tuos pomidorus ir neiskentes griebe ragauti induka,labai gavosi.Svelnaus skonio,receptuke tik padariau viena pakeitima(vietoje 2v.s.zelatinos idejau 3valgomus su kaupu saukstus,kadangi nebuvau tikra ir abejojau pasiskaicius kad nebutu per mazai).Visa kita kaip aprasyta taip ir daryta
Turiu toki klausima, ar galima stiklainius su pomidorais drebuciuose laikyti kambario temperaturoje, t.y. tamsiuke taip vadinamam nes siemet tikrai nemazai ju turiu ir viskas netelpa saldytuve
sakykit kokios temperaturos turi buti tas marinatas pries uzpilant pomidorus?? taip suprantu kad nelabai karstas nes zelatina paskui praras savo savybes?
QUOTE(Emperatriz @ 2012 08 13, 19:21)
sakykit kokios temperaturos turi buti tas marinatas pries uzpilant pomidorus?? taip suprantu kad nelabai karstas nes zelatina paskui praras savo savybes?
sakyk merginos,jai nesiu i rusy ar sustengs neturiu vietos saldytuve
[U]
[U]