Labai cia viskas skanu . Ryt ir as pabandysiu
čia manau tik parašyti, aš pastebėjau, kad kuo smulkesnė želatina, tuo ji prasčiau stingsta, nes pernai nusipirkome smulkios, tai visi pomidorai buvo nesustingę ir apskritai atrodė padaryti skystyje. kaimynė taip pat sakė, kad su smulkia želatina jai nesustingo čia tik toks pastebėjimas
Tavo tiesa, Erdene, su smulkia želatina man šnipstas gavosi su žele tortu
QUOTE(silsta @ 2010 03 17, 16:36)
Tavo tiesa, Erdene, su smulkia želatina man šnipstas gavosi su žele tortu
Sveiki.
Pritariu dėl smulkios želatinos. Irgi vieną kartą man tortui smulki želatina beveik nesustiingo, tai dabar, kai naudoju smulkią, įdedu daugiau. Bet kai po nesėkmingos smulkios panaudojau stambesnę, tai ir supjaustyti tortą buvo sunku.
Todėl, tikrai, pomidorams drebučiuose geriau būtų naudoti stambią želatiną ar dėti vos ne dvigubą porciją smulkios.
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
jatau keliu temuke i virsu, atsiprasau jeigu pasikartos recepteliai bet merginos patikekit tai ateme pora valandu
Pomidorai želatinoje
2 litrams vandens želė reikės:
5 šaukštų želatinos,
4 šaukštų cukraus,
4 šaukštų druskos,
1 šaukšto acto.
Želatiną užpilame vandeniu ir palaukiame, kol išbrinks. Tada sudedame druską, cukrų, įpilame acto ir kaitiname, bet neužviriname.S luoksniuojame: svogūnai - pomidorai - svogūnai - pomidorai - svogūnai. Stiklainiukus sudedame į puodą ir užpilame marinatu. Pripilame vandens ir kaitiname 15 minučių. Tada išimame ir užsukame.
P.S. labai atsiprasau, nes radau nete, tad manayu autore nesupyks
Cia antrasis, mamyte pazystu tad leido kopinti
Pradžioje reikia 4 su kaupu šaukštus želatinos užmerkti stikline virinto vandens, o geriausiai tai padaryti iš vakaro.
Marinatas verdamas iš:
1 litras vandens
1 šaukštas druskos
3 šaukštai cukraus
10 lauro lapelių
3-4 gvazdikėliai
truputis cinamono.
3-5 minutes visą tą marinato mišinį pavirinu, atvėsinu ir įpilu 0,5 stiklinės acto.
Kol marinatas vėsta - ruošiu pomidorus. Į iškaitintus (aš išplikau verdančiu vandeniu) stiklainius dedu sluoksnį griežinėliais pjaustytų svogūnų galvų, tada sluoksnį pomidorų. Jei vaisiai didoki - pjaustau į patogesnes skilteles. Sluoksniuoju kuo talpiau.
Ištirpusią želatiną dar pašildau įstatytą į kitą dubenį su karštu vandeniu, kad suskystėtų ir ją supilu į marinatą (štai jis ir paruoštas), kuriuo užpilu stiklainiuose sudėtas gėrybes. Tada lengvai pridengiu steriliu dangteliu (vos vienu užsukimu, kad išeitų oras) ir stiklainius statau į puodą, kuriame yra jau pašildytas vanduo. Vanduo neturi apsemti stiklainio kakliuko.
Dar į puodo dugną įdedu medžiagos gabalėlį (pvz. virtuvinį rankšluostį), kad nesprogtų stiklainiai. Tuomet kaitinu visą tą gėrį iki užvirimo, užvirus liepsną pamažinu ir sterilizuoju apie 10 minučių. Svarbu, kad tarp stiklainių būtų tarpai. Pasibaigus laikui, stiklainius išimu iš puodo ir tik tada stipriai užsuku dangtelius.
Iš 1 litro marinato pagaminu apie 4 - 5 litrus šių konservų, kurių atsargos pasibaigia greičiausiai už visų kitų, nes galima vartoti ir prie karštų patiekalų, ir tiesiog vienus.
Paruoškite ir Jūs šeimynai šio skanumyno !!!
Pomidorai želatinoje
2 litrams vandens želė reikės:
5 šaukštų želatinos,
4 šaukštų cukraus,
4 šaukštų druskos,
1 šaukšto acto.
Želatiną užpilame vandeniu ir palaukiame, kol išbrinks. Tada sudedame druską, cukrų, įpilame acto ir kaitiname, bet neužviriname.S luoksniuojame: svogūnai - pomidorai - svogūnai - pomidorai - svogūnai. Stiklainiukus sudedame į puodą ir užpilame marinatu. Pripilame vandens ir kaitiname 15 minučių. Tada išimame ir užsukame.
P.S. labai atsiprasau, nes radau nete, tad manayu autore nesupyks
Cia antrasis, mamyte pazystu tad leido kopinti
Pradžioje reikia 4 su kaupu šaukštus želatinos užmerkti stikline virinto vandens, o geriausiai tai padaryti iš vakaro.
Marinatas verdamas iš:
1 litras vandens
1 šaukštas druskos
3 šaukštai cukraus
10 lauro lapelių
3-4 gvazdikėliai
truputis cinamono.
3-5 minutes visą tą marinato mišinį pavirinu, atvėsinu ir įpilu 0,5 stiklinės acto.
Kol marinatas vėsta - ruošiu pomidorus. Į iškaitintus (aš išplikau verdančiu vandeniu) stiklainius dedu sluoksnį griežinėliais pjaustytų svogūnų galvų, tada sluoksnį pomidorų. Jei vaisiai didoki - pjaustau į patogesnes skilteles. Sluoksniuoju kuo talpiau.
Ištirpusią želatiną dar pašildau įstatytą į kitą dubenį su karštu vandeniu, kad suskystėtų ir ją supilu į marinatą (štai jis ir paruoštas), kuriuo užpilu stiklainiuose sudėtas gėrybes. Tada lengvai pridengiu steriliu dangteliu (vos vienu užsukimu, kad išeitų oras) ir stiklainius statau į puodą, kuriame yra jau pašildytas vanduo. Vanduo neturi apsemti stiklainio kakliuko.
Dar į puodo dugną įdedu medžiagos gabalėlį (pvz. virtuvinį rankšluostį), kad nesprogtų stiklainiai. Tuomet kaitinu visą tą gėrį iki užvirimo, užvirus liepsną pamažinu ir sterilizuoju apie 10 minučių. Svarbu, kad tarp stiklainių būtų tarpai. Pasibaigus laikui, stiklainius išimu iš puodo ir tik tada stipriai užsuku dangtelius.
Iš 1 litro marinato pagaminu apie 4 - 5 litrus šių konservų, kurių atsargos pasibaigia greičiausiai už visų kitų, nes galima vartoti ir prie karštų patiekalų, ir tiesiog vienus.
Paruoškite ir Jūs šeimynai šio skanumyno !!!
QUOTE(mickute7 @ 2009 09 02, 16:12)
As ir dariau, nepagailejau zelatinos, tai sekancia diena sudejau i saldytuva, tai greit sustingo labai knieti paragaut jei skanu, dar bandyciau daryti
Labai gerai išsilaikė ir labai skanu kas ragavo irgi labai gyrė, per balius labai gerai sueidavo ir šiemet būtinai taip darysiu
merginos, o su agurkais nei viena nebandėt?
ta prasme, pomidorai / svogūnai / agurkai želatinoje?
esu valgiusi vaikystėje
dabar atliekamų turiu, tai norėtųsi pasidaryti
ta prasme, pomidorai / svogūnai / agurkai želatinoje?
esu valgiusi vaikystėje
dabar atliekamų turiu, tai norėtųsi pasidaryti
QUOTE(mondesar @ 2010 08 09, 13:06)
merginos, o su agurkais nei viena nebandėt?
ta prasme, pomidorai / svogūnai / agurkai želatinoje?
esu valgiusi vaikystėje
dabar atliekamų turiu, tai norėtųsi pasidaryti
ta prasme, pomidorai / svogūnai / agurkai želatinoje?
esu valgiusi vaikystėje
dabar atliekamų turiu, tai norėtųsi pasidaryti
aš darau
kaip tik ruošiuosi daryti, bet receptų sąsiuvinį kažkur pradanginau..gerai, kad šitą temelę radau paisnaudosiu receptukais man svarbiausia mairnato proporcijos...
aš tai imu kietus pimidorus, pjaustau skiltelėmis, agurkus supjaustau griežinėliais, svogūnus griežinėliais, daug česnako prisipjaustua ir sluoksniuoju: pjaustyti pomidorai, agukrai griežinėliais, svogūnai, česnako, ir vėl pomidorai agukrai, svogūnai česnakai...
mano vyro mėgstamiausia mišrainė želatinoje ši tiesą sakant, kai pabadžiau taip, labai patiko, visiems skanu buvo, tai tik pomidorų "cielų: su svogūnais jau nebedarau...man šis varinatas ir sakniau, ir gražiau ir įvairiau..ir svečiams kaip užkandėlę patiekti liuks, patogu valgyti
QUOTE(mondesar @ 2010 08 09, 14:06)
merginos, o su agurkais nei viena nebandėt?
ta prasme, pomidorai / svogūnai / agurkai želatinoje?
esu valgiusi vaikystėje
dabar atliekamų turiu, tai norėtųsi pasidaryti
ta prasme, pomidorai / svogūnai / agurkai želatinoje?
esu valgiusi vaikystėje
dabar atliekamų turiu, tai norėtųsi pasidaryti
As darau.Mano mama tetei metai is metu ja daro.Ir zelatinos nebrinkina. Siemet ir as taip dariau.
I 0.5 l stiklainius. Sloksniuju" pomidorai, agurkai, svogunai...Per viduriuka stiklainio idedu sauksta zalatinos. Virsutinis sluosnis, krapai, petrazoles, pipirai. Tada uzpilu marinatu. (1 l. vandens v.s druskos, tiek pat cukraus, lauro lapai, pipirai ir 2saukstai acto).Palaikau stiklainiukuose apie puse val, o tada kaitinu tuos stiklainius.Na mano tai pirmas blynas, bet taip pat sustingo.Kas bus ziuresim.Pamenu mamai vienais metais nesustingo, kitokios zalatinos buvo nusipirkusi, bet tete ir taip juos "sulapnojo". Jis saip pomidoru nera megejas, o va siuos valgo.
Man preski pomidorai, kai i litra dedasi 1 saukstas druskos ir cukraus.. As dedu po 2 saukstus druskos, cukraus ir pilu po 1 sauksta acto esencijos Tada skonis puikus
O gal kas esat bandę daryti be pasterizavimo? Labai jau ilgas man ten žaidimas gaunasi, turint omeny, kad į katilą telpa tik 2 stiklainiai.