Sakai max 5 min,o kitur raso 15-20 min,tai kaip cia auxo viduriuka rasti ?
QUOTE(JURGIDAR @ 2009 08 23, 17:04)
Sakai max 5 min,o kitur raso 15-20 min,tai kaip cia auxo viduriuka rasti ?
Man mama patare taip: kai jau pradengi dangteli, ir truputi kysteli pirsta i marinata, ir jis baisiai karstas, tada jau reiskia gana. Nes kai perkaista marinatas su pomidorais irgi negerai del kazko Gal pomidorai istezta, nes jie gaunasi kad jau verda zodziu vienam recepte is vis parasyta, kad marinatas turi neuzvirt, o tik ikaist gerai.
As kaitinau 15min. 80laipsniu temp.(matuoju).Kazkaip lengviau ant sirdies pasidare del to skyscio trukumo,gal nenuraus dangteliu.
QUOTE(Dakora @ 2009 08 23, 19:30)
As kaitinau 15min. 80laipsniu temp.(matuoju).Kazkaip lengviau ant sirdies pasidare del to skyscio trukumo,gal nenuraus dangteliu.
Nuo pomidoru dar tikrai issiskirs sulciu
Man ir nelabai stengsta,sakau galzelatinos daugiau reik?
QUOTE(tormika @ 2009 08 26, 13:13)
Man ir nelabai stengsta,sakau galzelatinos daugiau reik?
Zelatinos dekit dvigubai, nes siuolaikine zelatina labai prasta.. ir atvesus, palaikyti saldytuve, kol sustengs.
Kaitinu stiklainiukus visada tol, kol iš jų pradeda kilti burbuliukai. O želatinos šiemet dėjau daug daugiau, nei paprastai ir sustengo po kelių dienų kambario temperatūroj. Visada laikydavau šaldytuve, kitaip nesustengdavo. Taip kad nepagailėkit želatinos
sveikos,pasidalinsiu ir aš savo receptėliu,kuris yra išbandytas jau daug kartų:
4 šaukštus želatinos išbrinkinti 1,5stiklinėje virinto šalto vandens
marinatui:
1ltr vandens
1,5šaukšto druskos
2šaukštai cukraus
lauro lapeliai,pipiriukai.keli gvaizikėliai.supjaustyti krapiukai
marinatą pavirinus reikia truputį atvėsinti ir supilti želatiną.į kiekvieną slovikėli,ant pomidorų įdėti po 0,5arbat.šaukšt.citrinos rūgšties,tada užpilti marinatu ir sustatytį į puodą.pavirinti 10min.nuo užvirimo.tada sandariai uždaryti.
skanaus
pomidorus sluoksniuoju su svogūnais
4 šaukštus želatinos išbrinkinti 1,5stiklinėje virinto šalto vandens
marinatui:
1ltr vandens
1,5šaukšto druskos
2šaukštai cukraus
lauro lapeliai,pipiriukai.keli gvaizikėliai.supjaustyti krapiukai
marinatą pavirinus reikia truputį atvėsinti ir supilti želatiną.į kiekvieną slovikėli,ant pomidorų įdėti po 0,5arbat.šaukšt.citrinos rūgšties,tada užpilti marinatu ir sustatytį į puodą.pavirinti 10min.nuo užvirimo.tada sandariai uždaryti.
skanaus
pomidorus sluoksniuoju su svogūnais
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 26, 14:52)
Zelatinos dekit dvigubai, nes siuolaikine zelatina labai prasta.. ir atvesus, palaikyti saldytuve, kol sustengs.
tas tai jau teisybė labai lieva man Optimos želatina
na as jau uzvakavau antra partija su zelatina ir man per tris dienas sustengo virtuvej ant stalo, nereikejo net i saldytuva det ir dejau pagal recepta tris saukstus litrui marinato
http://i634.photobuc...en/STA41527.jpg
http://i634.photobuc...en/STA41527.jpg
As ir dariau, nepagailejau zelatinos, tai sekancia diena sudejau i saldytuva, tai greit sustingo labai knieti paragaut jei skanu, dar bandyciau daryti
Na stai paragavom pomidorus pagal groovy receptuka 2psl. tai man tokie beskoniai pasirode,o MB patiko Tik as tiek daug svogunu nedejau,gal ir be reikalo